De favorieten van Luc Vos

Hey lieve lezers van Bookstamel, vorige week stelde ik je voor aan auteur Luc Vos. Ik vertelde jullie natuurlijk toen al dat we deze auteur de komende weken nog veel beter gaan leren kennen. Volgende week is het tijd voor de review van zijn boek Zeven. Maar vandaag ga ik jullie eerst alles vertellen over De favorieten van Luc Vos. Lees je gezellig mee?

foto van auteur Luc Vos

De favorieten van Luc Vos

Wat was je favoriete boek als kind?

Alles De hele lokale bibliotheek in Schakkebroek (Herk-de-Stad) moest eraan geloven. De Hardy’s, Winnetoe, alle mogelijke boeken waarvan ik de naam meestal ben vergeten, maar die ik moest gelezen hebben. Elke zondag naar de bib om vijf boeken te halen (meer mocht niet) en die waren lang voor de volgende zondag weer uit. Een boek wat me als kind het meest is bijgebleven is Jules Vernes ‘1000 mijlen onder zee’. Ik was er kapot van toen ik het boek uit had en ik weet nog dat dit me heel lang is blijven volgen. De spanning, het onrecht, alles raakte me bijzonder hard.

Welk boek vind je het mooiste dat je ooit hebt gelezen?

Dat is een hele moeilijke, maar een trilogie die me heel nauw aan het hart ligt, is ‘The Foundation’ Trilogie van Isaac Asimov. Ook dit verhaal is me lang bijgebleven en de hele opbouw van het universum, hoe alles samenwerkt en kan gestuurd worden, de psychologie die erin verwerkt is (het voorbeeld van ‘hand op dij’ is me altijd bijgebleven) en die haast eindeloze evolutie van beschavingen en het leven, waar ik heel weemoedig van kan worden en verlangen dat ik die helemaal kan volgen, is me altijd bijgebleven.

Een andere serie die ik bijzonder vind, is de ‘Donkere Toren’ serie van Stephen King.

Wat is je favoriete lees/schrijfplek?

De woonkamer. Daar schrijf ik bijna altijd (toch als ik thuis ben). Vaak met mijn hoofdtelefoon op, muziek in de oren en concentreren. Maar ik schrijf eigenlijk overal. Op reis, op de trein, in een vliegtuig.

Welk gerecht kook je graag als je eters op visite krijgt?

Mijn kookkunsten zijn niet zo goed dat ik het vaak aandurf om zelf te koken als er visite komt. Maar mijn spaghettisaus is wel bijzonder goed en die maak ik thuis altijd voor mijn huisgenoten.

Wat is je favoriete snack of drankje?

Snack: ongetwijfeld noten. Een mix van noten, die in de keuken altijd klaarstaat in twee glazen potten en die ik aanvul uit emmers van zes kilogram. Lekker en gezond, als durf ik hier soms wel wat te veel van eten.

Welk land is je favoriete vakantie land?

Noorwegen stond heel lang op nummer één, zowel zomer als winter, in het hoge noorden, in het stadje Tromsø, maar sinds ik voor mijn werk zes weken in Nieuw-Zeeland was, is dit land bijzonder hoog opgeschoven op mijn lijst van favoriete landen. Prachtige natuur, relax, wild en onverwachts. Alleen spijtig dat het zo ver is.

Welke ijsco smaak is je favoriet?

Hokey pokey (Nieuw-Zeelands ijs, lichte caramel vanilla, zalig!)

Wat is je favoriete restaurant?

Heb ik eigenlijk niet, het gaat vooral om het gezelschap en uiteraard lekker eten, maar gelukkig zijn er in België heel wat goede restaurants.

Wat is het allerfijnste plekje op aarde?

De plek waar ik met mijn familie ben. Melig, ik weet het, maar het is wel zo. Of goede vrienden, in een fijne atmosfeer, dan maakt de plek echt niet uit. Als het kan ook graag in de wilde natuur.

Naar welke band zanger/zangeres luister je graag?

Heel veel, maar Queen is mijn all-time favorite band. Ik heb al hun platen, ken al hun nummers, heb hen meerdere keren live gezien. Greatest hits was de eerste plaat die ik letterlijk grijs heb gedraaid.

Welke auteur vind je steengoed?

Stephen King is mijn favoriete schrijver, al gaat dat vooral op voor zijn oudere werk en ben ik minder te vinden voor zijn nieuwe boeken, maar de prachtexemplaren die hij bij elkaar schreef, met vooral De donkere toren serie, blijven mijn eeuwige favorieten.

Wat is je favoriete tv programma of film?

Heel moeilijk ook, zoveel. Niet echt één serie of film die erboven uitsteekt. Als ik toch een serie moet noemen: de remake van Battlestar Galactica maakte veel indruk op mij. Qua film: Bohemian Rhapsody.

Wie is je favoriete acteur of actrice?

Acteur: Denzel Washington. De ingehouden kracht waarmee hij steevast speelt, is gewoon perfect.

Actrice: Charlize Theron. Ze is een prachtige vrouw, maar een van haar beste rollen vond ik ‘Monster’ waar ze echt niet zo mooi is, maar geweldig acteert.

Wat is je favoriete dier?

Makkelijk: Max, onze Jack Russel. Mijn beste vriend.

Welk luchtje is jouw favoriet?

Goh, ik gebruik dat bijna nooit.

Dit waren de favorieten van Luc Vos. Super bedankt dat je jouw favorieten met ons wilde delen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x