Even voorstellen Steven van den Berg

Hallo lieve lezers van Bookstamel, ik ben zo ontzettend blij dat het weer wat beter gaat. Hoewel mijn lichaam nog steeds een kwestie is van up’s en down’s kan ik het bloggen inmiddels weer lekker oppakken en oude topics nieuw leven in blazen. Een van de onderdelen op mijn blog waar ik heel trots op ben is de blogs van eigen bodem. Hierin zet ik Nederlandse en Vlaamse auteurs in het zonnetje! En dit onderdeel is nu weer terug, Yeay. En een van de auteurs die deze maand meedoet aan de blogs van eigen bodem is Steven van den Berg. Dus laten we gauw kennis gaan maken met deze fantasie auteur.

Even voorstellen Steven van den Berg,

Steven heeft vanaf jonge leeftijd een rijke fantasie. Volksverhalen, mythologie en geschiedenis inspireren zijn schrijfwerk. Als docent geschiedenis was hij een echte verhalenverteller. Hoewel hij niet meer werkzaam is in het vakgebied, is zijn passie voor verhalen enkel gegroeid. Steven schreef ook voor boek ‘Vierkant’ en columns in magazines als Fantasize. Na zijn debuut met ‘Trisylia – de vergeten oorlog’ zat deel 2 ‘De verschoven macht’ van de zesdelige serie al in de pen.

Naast schrijven doet/gaat steven graag waterpolo, reizen, duiken en motorrijden. Avonturen opzoeken, nieuwe dingen ontdekken en de prachtige onderwaterwereld prikkelen zijn fantasie. Dat zie je terug in zijn verhalen. Reizen en nieuwe culturen en plekken leren kennen is een van de belangrijke dingen die zijn verhalen beïnvloeden. Als je nieuwe mensen leert kennen, kom je erachter dat we helemaal niet zo verschillend zijn van elkaar. En de verschillen die er zijn prikkelen vaak je eigen creativiteit en zijn prachtig. Van oude Maya tempels in Mexico tot de keuken in Thailand, Steven gaat graag op ontdekking.

Samen met zijn vriendin rijdt hij graag op de motor rond. Deze zomer ging de tour naar de Alpen, waar je op de kleine verlaten weggetjes echt even vrij kan zijn.

Als kind was lezen en schrijven niet zijn ding. Fantasie al wel. Toen hij in groep 8 het boek Roverandom las kwam ook de liefde voor lezen en schrijven in zijn leven. Fantasy, geschiedenis, reizen en schrijven. Het recept voor een boekenserie. Hij werkt hard aan de volgende delen van Trisylia. In 2021 verscheen het eerste deel ‘de vergeten oorlog’. Deel 2 ‘de verschoven macht’ kwam in 2022 uit. Het derde deel van de Trisylia serie verschijnt hopelijk in 2023.

Op www.trisylia.com kan je alles volgen rondom de Trisylia serie. Steven werkt hard aan een wiki over zijn fantasie wereld om Trisylia nog meer vorm te geven.

De komende weken gaan we Steven van den Berg natuurlijk nog veel beter leren kennen. Zo ga ik boek 2 recenseren, leren we nog alles over zijn favorieten en komt er nog een interview met steven. Druk, druk, druk dus.

Liefs, Melanie

Benieuwd geworden naar nog meer auteurs lees dan eens de blogs over Lies Vervloet of Esther van de Ham

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, vorige week konden jullie al kennis maken met Steven van den Berg. Deze week is het tijd om deze auteur nog beter te gaan leren kennen. We gaan het namelijk hebben […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x