Dagboek een week uit mijn leven 1-1-2023 t/m 7-1-2023

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje ik zeg het niet vaak maar ik ben best trots op deze eerste week van januari. Ik heb namelijk elke dag op de hometrainer gezeten en ook nog eens regelmatig de oefeningen van de fysio kunnen doen. En dat allemaal ondanks een fikse keelontsteking. Andere jaren had ik dan vooral in bed blijven liggen omdat alles teveel werd. Maar deze week liet ik me niet klein krijgen en had ik een heerlijke week.

Een week uit mijn leven 1-1-2023 t/m 7-1-2023

Zondag 1 januari 2023

De dag naar oud en nieuw. Een oud en nieuw die niet voelde als een oud en nieuw maar wel voelt als een nieuw begin. 2023 gaat mijn jaar worden! In alle opzichten ben ik klaar om van 2023 een geweldig jaar te gaan maken. Vanochtend stond ik vroeg op om gezellig een broodje te eten met Martijn. Martijn is namelijk gezellig een dagje naar zijn moeder en zus toe om nieuwjaar te wensen. Maar omdat ik keelontsteking heb en niemand wil aansteken ben ik niet meegegaan.

Nee mijn dag bestond uit een lekker warm bad met een goed boek! Ik lees momenteel in Annemijn van Emma Anna. Vervolgens ben ik achter de computer gekropen om wat aan mijn blog te werken en mijn Goodreads verder aan te vullen. Yes ook ik heb nu Goodreads. Verder heb ik wat was gedaan geborduurd en tv gekeken.

In de middag kwam mama ook nog even samen met Bert de hometrainer brengen die ik van Bert zijn dochter mag hebben. Dus nu kan ik thuis op de hometrainer werken aan mijn herstel in plaats van met de stoelfiets. Ze bleven nog even een kopje koffie drinken maar niet te lang want mijn moeder is ook grieperig.

Al met al dus een heerlijke rustige ontspannen dag.

Maandag 2 januari

Na een slechte nacht “Welkom in het leven van een chronisch zieken” heb ik knallende koppijn! Toch ga ik niet bij de pakken neer zitten. Nee we gaan 2023 knallend beginnen hoofdpijn of niet. Dus stapte ik na het ontwaken 10 minuten op de hometrainer en zette een wasje aan. Toen moest ik rust nemen en dat deed ik bloggend achter de p.c met een lekkere kop thee en twee beschuitjes eentje met oude kaas en eentje met rookvlees!

Vervolgens heb ik wat kaartjes geschreven voor het postcrossen en ben ik boodschappen gaan doen. Morgen beginnen we namelijk weer met project gezond. Dus moesten de boodschappen voor de gerechten in dit boek gehaald worden. Het viel me op dat ik nu met vooral lekker veel groente en fruit veel goedkoper uit was dan normaal. Dus het is ook nog eens goed voor de centen.

Na het boodschappen doen de boodschappen natuurlijk opgeruimd en een schaaltje Griekse yoghurt met wat meusli van My meusli gemaakt. met een flinke kop rooibos thee erbij. En toen was het tijd om weer even te ontspannen achter de computer. Het voelt alsof ik al zoveel heb gedaan terwijl het pas 11.30 is.

De middag liep ook prima ik fietste nog 10 minuten deed wat huishoudelijke taken en ook het eten ging prima! Voor het avond eten had ik een gezonde poke bowl gemaakt. Maar toen hadden we een foutje gemaakt. We hadden namelijk een tot good to go box bij onze favoriete bakker besteld. Meestal krijgen we daar vooral brood. Maar deze keer waren het worstebroodjes (Mijn verslaving) Ham-kaas croissantjes, chocolade croissantjes, kersenflappen, appelcake en toch ook een half brood. Toen we begonnen met gezonder eten hebben we de afspraak gemaakt niks weg te gooien dus in de avond nam ik 2 ham-kaas croissantjes.

Dinsdag 3 januari

Ik werd wakker met flinke migraine. Dit komt omdat mijn nekspieren helemaal vast zitten. Ik ben dan ook super blij dat ik morgen weer naar Jetje mag mijn fysiotherapeut. Ik nam een flinke warme douche smeerde me nekspier in met heat en nam mijn pijnstillers. Vervolgens heb ik toch 10 minuten lekker gefietst. Daarna had ik een afspraak bij de opticien. Ik had al een jaar het idee dat de sterkte van mijn nieuwe bril niet klopte want hij keek echt niet fijn. Een nieuw jaar betekende voor mij een nieuwe vergoeding dus besloot ik om het eens na te laten meten bij een andere winkel. Daar kreeg ik sowieso heel goed nieuws. Een paar jaar geleden verloor ik het zicht in een oog. Het was op dat moment 1 procent maar dokters konden niet ontdekken waar het door kwam. Na een paar jaar was het 10% maar nu met de laatste meeting was het dus gewoon 20% en dat lijkt heel weinig maar is echt voor mij heel veel. En het geeft me hoop dat het misschien nog wel verder kan herstellen. Mijn sterktes in mijn brillen klopte idd voor geen meter dus heb ik 2 mooie nieuwe brillen uitgekozen.

Als het om eten gaat dan gaat het vandaag slecht maar ja die dagen zal ik nog wel vaker hebben. Want we hebben nog wel een paar dingen in de kast liggen maar ik doe mijn best. Ik keek een documentaire over een vulkaan uitbarsting op netflix die was echt super interessant. Daarna werd de hoofdpijn te erg en ben ik lekker gaan slapen tot mijn moeder mij wakker belde. Daarna keek ik op With love Call of the Heart dat vind ik echt een hele toffe serie. We aten het restje sushibowl van gisteren en nu werk ik even aan mijn blog tot zo de live Q&A met Wendy Broker begint. Wist je trouwens dat je op De wereld van Mel heel veel leuke interviews met auteurs kunt terug vinden. Daarna ga ik weer lekker mijn bedje in om morgen weer fit op te staan

Woensdag 4 januari

De ochtend begon vanmorgen om 8.30 met fysio en zoals ik al dacht zat mijn nek idd flink vast. Jetje heeft het los gemaakt maar als dit niet genoeg helpt dan moeten we de volgende keer met dry needeling aan de slag. Na de fysio heb ik lekker even op de bank gehangen om wat te borduren en ben ik verder gegaan met de serie Call of the heart. Daarna heb ik vast het eten voor vanavond gemaakt een aardappel anders maar dan anders schotel uit het boek van project gezond. Ik heb namelijk om 15.30 een zoom gesprek van een uurtje ongeveer. Dus dan kan Martijn de schotel mooi om half 5 in de oven gooien zodat we toch om 5 uur kunnen eten. Vervolgens heb ik de keuken gelijk even opgeruimd en gesopt.

Tijd om weer op de hometrainer te springen en 10 minuten te gaan fietsen. Yes voor veel mensen zal dit weinig zijn maar voor mij is dit echt al een hele overwinning. Daarna lekker wat bloggen en dan zien we wel weer verder.

In de middag had ik een super leuke zoommeeting. Daarna lekker gegeten samen met Martijn en nog lekker wat tv gekeken.

Donderdag 5 januari

Vanochtend ben ik vroeg op gestaan om lekker in bad te gaan met het boek Annemijn van Emma Anna die nu uit is. Daarna heb ik de was aangezet. Drie manden met was opgeruimd en een heerlijke verse kippensoep gemaakt en de vaatwasser uit en in geruimd. Vervolgens ben ik 10 minuten gaan fietsen op de hometrainer en nu zit ik lekker even aan mijn blog te werken heerlijk.

Daarna moest ik naar de huisarts want ik blijf maar keelpijn houden. En helaas mijn keelontsteking is erger geworden in plaats van beter. Balen! Ik heb nu sterke ontstekkingsremmers gehad. Maar als het met een paar dagen niet beter is dan moet ik aan de antibiotica en daar heb ik echt geen zin in. De rest van de dag niet veel meer gedaan want van de pijnstillers ben ik echt heel moe.

Vrijdag 6 januari.

Goedemorgen, vandaag kwam ik een beetje laat mijn bed uit. Ik heb lekker uitgeslapen en daarna ben ik op de hometrainer gestapt. Maar door de medicatie kwam ik niet verder dan 7,5 minuut. Maar hé dat maakt niet uit zolang ik maar elke dag blijf fietsen want dan blijft het ritme erin.

In de middag heb ik vast pastasaus gemaakt en gehaktballen voor het weekend en samen met Martijn lekker het huis opgeruimd. Daarna hebben we Harry Potter deel 7-1 gekeken en heb ik nog wat gecomputerd.

Zaterdag 7 januari.

Vandaag is een heerlijke dag. Ik heb vannacht goed geslapen en de pijnstillers werken goed. Hopelijk zorgt dit er ook voor dat de keelontsteking weg gaat. Na het rustig wakker worden ben ik lekker in bad gegaan. Daar werd ik verwent met een lekker broodje en een kopje thee door mijn lieve vriend! Echt super lief want dan kon ik gelijk de pijnstiller even innemen dat mag niet op een nuchtere maag. Na het bad ben ik 10 minuten op de hometrainer gekropen.

Terwijl vriendlief beneden wat klusjes in huis aan het doen was besloot ik om onze klerenkasten leeg te halen en opnieuw in te gaan ruimen. Want alles lag door elkaar en daar kan deze ass-er niet zo goed tegen. Na het opruimen van de kleren beneden nog wat geholpen met poetsen en stofzuigen. Daarna aten we lekker een tosti en een eitje hmm!

De rest van de middag hebben we gewoon lekker wat gerommeld ik werkte wat aan mijn blog, las verder in oktoberkoning zat wat op sociale media en we keken een film. En ik fietste nog een keer 10 minuten op de hometrainer.

Als avond eten hadden we een lekker gehaktbal met spinazie jummie! En ons toetje was een cake die ik bakte van een restje roomkaas met een normaal cake recept en wat stukjes chocolade. Hij was heerlijk dus wie weet ga ik hem binnenkort uitwerken voor op de blog.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claire
Claire
1 jaar geleden

Wat een fijne start van het jaar! En wat leuk dat je aan postcrossen doet! Dat heb ik ook jaren gedaan.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x