Even voorstellen Viviane Gerits

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het alweer tijd om de tweede auteur van eigen bodem van deze maand aan jullie bekend te maken. Dit keer is het een dame uit het mooie Antwerpen. Een auteur die inmiddels al een aantal boeken op haar naam heeft staan van Romans tot thrillers. Ik heb het dan over Viviane Gerits. Laten we dus gauw kennis gaan maken met deze auteur.

Foto van auteur Viviane Gerits

Even voorstellen Viviane Gerits

Viviane Gerits werd in de zomer van 1956 geboren als oudste in een gezin van vier kinderen en groeide op in de buurt van Antwerpen. Zelf heeft Viviane ook vier kinderen en een aantal heerlijke kleinkinderen zoals ze het zelf zegt. In 2021 ging Viviane met pensioen. Ze werkte in Antwerpen binnen de sociale sector. Terwijl ze aan het werk was studeerde ze gezondheidspsychologie. Hoe mensen denken en voelen en vooral het gedrag dat ze daardoor stellen boeit haar enorm en daagt haar uit tot het schrijven van verhalen

​Viviane heeft samen met haar man een boot in Friesland. De natuur en de rust op het water prikkelen haar fantasie en daar vind ze dan ook alle tijd en ruimte om aan verhalen te werken. Schrijven vindt ze dan ook heerlijk. Op die momenten leeft ze in een andere wereld en bruist de creativiteit in haar op. Ze wil dit nog jaren doen.

Naast schrijven houdt ze van fotograferen (Ze maakte telkens de coverfoto’s voor haar boeken, voor de laatste 2 boeken heeft ze de covers niet zelf gemaakt.) Met schapenwol werken is een andere hobby van haar. Vanuit een ruwe vacht wol spinnen en breien of weven geeft haar voldoening. Het is een beetje zoals een boek schrijven. Je creëert iets vanuit ruwe wol wat er voordien nog niet was.

Na het schrijven van twee feelgoods werd haar derde boek een thriller. Maar over Viviane haar boeken gaan we het de komende week nog uitgebreid hebben. Zo komt er nog een recensie gaan we het nog hebben over haar favorieten en eindigen we de maand natuurlijk met een interview.

Liefs, Melanie

Benieuwd naar de andere auteur van deze maand lees dan even voorstellen Luc Vos.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rory
1 jaar geleden

Wat een leuk verhaal over Viviane Gerits. Ik kan mij helemaal voorstellen waar ze de inspiratie voor het schrijven vandaan haalt. Is het niet altijd zo dat we toch de dingen die gebeuren verwerken in waar we over schrijven? Tegelijkertijd is het ook een kunst – vind ik. Heerlijk om nog zo levendig bezig te zijn na je pensioen en dan ook nog zo creatief (want schrijven).

Deborah
1 jaar geleden

De naam Viviane Gerits kwam mij bekend voor. Maar nu zie ik dat haar boek op de plank heb staan haha. Dit vind ik altijd een leuk onderdeel aan je blog. Om wat meer te weten te komen achter de schrijver van bepaalde boeken.

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, vorige week konden jullie al kennis maken met Viviane Gerits op mijn blog. Vandaag is het tijd om deze auteur weer een stukje beter te gaan leren kennen. Het is […]

trackback

[…] goed ik heb alsnog 2 boeken gelezen waaronder Ooievaarsnest van Viviane Gerits. Eerder stelde ik Viviane al aan jullie voor en vanaf dat moment was ik reuze benieuwd naar haar boek. Wat ik van het boek […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x