Aan tafel met Iris Newman van Onebrokegirl

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yes de rubriek Aan tafel met is weer terug van weg geweest. Ik vind dat zelf heel erg leuk want je kan zoveel leren en leuke ideetjes op doen van wat anderen mensen eten en drinken. (Let op vanwege mijn ziek zijn is deze blog ruim van te voren al ingepland, dus dat bijvoorbeeld Andijvie momenteel niet in de moestuin staat dat klopt!) We trappen de nieuwe ronde van Aan tafel af met Iris Newman van Onebrokegirl .

Iris Newman is 37 jaar oud woont met haar Engelse man en haar dochter van 4 jaar oud in Eindhoven. Ze heeft een passie voor het simpel maken van ingewikkelde geldzaken. Over deze geldzaken vertelt ze sinds een aantal jaar op haar social media en op haar blog Onebrokegirl.nl. Maar wat eet deze jonge dame zoal op een dag? Dat ga je hieronder ontdekken.

Aan tafel met Iris Newman van Onebrokegirl

Wat eet je op een dag?

Ik begin mijn ochtend met een bakje kokosyoghurt met frambozen en walnoten. Sinds een paar maanden ben ik ineens lactose intolerant geworden, waardoor ik nu een heleboel verschillende lactosevrije alternatieven aan het proberen ben voor de zuivel die ik normaal gesproken eet. Kokosyoghurt is toch wel favoriet!

Tussen het ontbijt en de lunch snack ik met banaan en pindakaas. Van die lekkere zonder suiker. Dat vind ik voor een snack echt de lekkerste combinatie.

Ik lunch graag met een salade uit eigen tuin. Mijn moestuin geeft me flink wat sla, komkommers en tomaten en door dit aan te vullen met lekkere radijsjes, een beetje pasta en een dressing van balsamicocrème en olijfolie.

Halverwege de middag krijg ik vaak lekkere trek en pak ik een paar koekjes bij de thee die ik voor mezelf inschenk. Deze keer zijn het de ‘Almond Thins’ van Jules DeStrooper.

Voor het diner maak ik andijviestamp. Wij zijn simpele eters en eten zoveel als we kunnen uit de moestuin. Op dit moment groeit de andijvie enorm veel in de tuin, dus genieten we -ook nu- van stamp. De worst die we erbij eten, haalde ik uit de verspillingsbak van Lidl. Bespaart nog geld ook.

Is er iets wat je echt niet lust? 

Zuurkool vind ik echt niet lekker, en orgaanvlees is ook niet bepaald favoriet. Hoewel ik wel gewoon leverworst eet.

En wat eet je juist heel graag?

Pasta! In alle vormen. Vroeger genoot ik vooral van de standaard spaghetti bolognese, maar nu mijn dochter eigenlijk niets anders meer wil, kies ik toch vaker voor tagliatelle carbonara. Met ei, en room. Dus op z’n Nederlands.

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenbriefje? 

Limonadesiroop voor mijn dochter. En volkorenbrood!

In welke winkels doe jij graag jou boodschappen?

Zowel Lidl als Albert Heijn zitten voor mij op loopafstand en daardoor kies ik het liefst voor deze winkels. Bij Lidl bespaar ik meer geld, maar niet alles hebben ze daar in de winkel staan. Ik ga toch wel bijna dagelijks langs de supermarkt, op de terugweg van het naar school brengen van mijn dochter.

Waar haal je jou inspiratie voor maaltijden vandaan?

Wij zijn simpele eters. Voor mij hoeft niet elke maaltijd een culinair hoogstandje te zijn. Er zijn zo’n 15 gerechten die wij heel vaak eten, die ik op een lijst heb staan als ik het even niet meer weet. Een paar keer per maand verzin ik eens wat anders, vaak omdat ik een obscure groente in mijn moestuin heb geteeld en hier iets leuk mee wil doen.

Wat is je favoriete gerecht om te eten?

Dat wisselt nog wel eens, maar op dit moment ben ik gek van Indiase Curry. Een lekkere met veel verse koriander erin.

En wat kook je graag als je eters bij jou thuis ontvangt?

Als we eters ontvangen kook ik graag heel luxe. Voor vleeseters een hele mooie Engelse ‘roast’ -een groot stuk vlees uit de oven- met zelfgemaakte yorkshire puddings en verschillende groenten.

Maar we hebben ook veel vegetarische vrienden, dus dan wordt het vaak een vegetarisch kerstig recept. Net iets spectaculairder dan ‘gewoon’ vegetarisch eten.

Hoe ziet jouw favoriete ontbijt eruit?

Ik ben geen grote ontbijter, dus eet meestal een bakje yoghurt met fruit en noten. Meer om mijn lijf even op gang te brengen dan dat ik daar zo’n zin in heb. Koffie drink ik wel altijd.

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in?

Eieren! Met een Engelse man die het liefst elke dag een Engels ontbijt maakt, is dat echt een must. En zelf doe ik dat ook regelmatig door mijn salade.

Je favoriete drankje tijdens het eten?

Ik wil heel graag ‘melk’ zeggen, maar dat kan helaas niet meer nu ik er niet meer tegen kan. Nu drink ik meestal ranja of juist cola als we iets vets eten.

Waar ga je graag uit eten?

In Nederland bij de Italiaan, maar in Engeland juist bij een Indiaas restaurant. De smaak is zo anders in Engeland. Daar wordt ik echt gelukkig van.

Heb je een favoriet kookboek en waarom?

Ik gebruik bijna geen kookboeken, maar als ik recepten probeer zijn die vaak van Jamie Oliver.

Welk recept is succes verzekerd. 

Zelfgemaakte pizza. Zowel mijn man als mijn dochter zijn ‘pitsers’ zoals we dat in Brabant zeggen. Die vinden het al gauw niet lekker. Maar pizza lusten ze allebei! Alleen mijn man dan weer zonder kaas, wat de meeste mensen een beetje raar vinden. Daarom maken we pizza’s meestal zelf.

Welk kruid is je favoriet en waarom?

Als vers kruid is dat sowieso koriander. Dat heeft zo’n bijzondere smaak en maakt een gerecht meteen heerlijk Oosters. Maar gedroogd juist eerder tijm. Dat gebruik ik in bijna alle gerechten.

Eet je het liefst verst of kook je graag met pakjes en zakjes?

Ik eet het liefst alles vers en gebruik bijna geen pakjes of zakjes. Alleen als we ooit ergens jus bij maken, dan gebruik ik een paar lepels ‘Bisto’. Dat is een soort juspoeder uit Engeland. Ik ben gewoon echt niet goed in lekkere jus maken.

De pakjes en zakjes vind ik vooral erg duur voor wat je krijgt. Meestal is het vooral een hoop paneermeel en zout. Dat kan ik ook zelf er wel bij gooien voor een fractie van de prijs.

Wat is je favoriete snack?

Banaan met pindakaas en karamel-zeezout chocolade.

Waar op social media kunnen de lezers jou vinden?

Je leest mijn blogs op www.onebrokegirl.nl en kunt me volgen op:

Instagram: @onebrokegirl.nl

Facebook: OneBrokeGirl NL

TikTok: @onebrokegirl.nl

Super bedankt Iris voor deze aan tafel met Iris Newman zo leuk om een kijkje in jou eetgewoontes te krijgen!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x