Winter cake

Hoi lieve lezers van Bookstamel, vandaag heb ik mijn eerste recept voor 2023 voor jullie. Ik vind het zo bizar dat er alweer een jaar voorbij is. Het is gewoon alweer een jaar geleden dat wij hier in de puinzooi zaten omdat de verbouwing begon. En aan het einde van deze maand wordt ik gewoon al 40 ik kan me nog als de dag van vandaag herinneren dat ik 18 werd. Maar goed als het buiten kouder is hou ik er enorm van om te gaan bakken. Dit keer bakte ik een cake die ik zelf echt super goed bij de winter vindt passen.

Recept voor Winter cake

Ingrediënten.

 • 200 gram bloem
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 200 gram zachte boter
 • 1 zakje vanille suiker
 • 4 eieren
 • 2 theelepels Oh My Badass Pie van Green Gypsy Spices

Het maken van deze lekkere cake met winterse kruiden is niet moeilijk! Hij moet alleen best wel lang in de oven dus maak hem op tijd! Zelf vind ik het super lekker om bij deze cake een karamelsaus met Amaretto en slagroom te serveren. Maar zonder iets erop is die ook gewoon super lekker hoor!

Zo maak je de cake.

 • Doe de boter met de basterd en vanille suiker in een grote mengkom. Doe daarna de Oh My Badass Pie kruiden der bij.
 • Klop de boter met suiker ongeveer 10 minuten tot het een lekker luchtig mengsel is geworden.
 • Vervolgens doe je de eieren er een voor 1 bij. Doe er pas weer een nieuw ei bij als het vorige ei compleet in het mengsel is verwerkt.
 • Tot slot meng je de bloem erdoor.
 • Bekleed een cakevorm met een velletje bakpapier (Echt bakpapier in de bakvorm is mijn life saver nooit meer een cake die vast blijft plakken. Je legt het bakvel gewoon in de vorm en slaat de zijkanten er over heen.)
 • Verwarm de oven voor op 160 graden.
 • Bak de cake in ongeveer 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar!
 • Laat de cake afkoelen op een rooster

En dan kun je dus lekker gaan smikkelen van deze heerlijke Winter Cake!

Een andere cake die erg lekker is in de winter is deze heerlijke Appel-Peren cake.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claire
Claire
1 jaar geleden

Dit ziet er heerlijk uit! De kruidenmix ga ik onthouden. Wat een fijne ingrediënten zitten hierin. Bedankt voor de tip!

Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
1 jaar geleden

Weer zo’ n lekker recept nu nog een warme mok thee of chocolademelk erbij

Krystle
1 jaar geleden

Ik ben dol op cake (met slagroom) en helemaal zelfgemaakte! Tijd om weer te gaan bakken dus 🙂

jouvence
jouvence
1 jaar geleden

Deze cake lijkt me heerlijk, ook erg lekker met wat kwark erbij denk ik! 🙂

Tessa
1 jaar geleden

Het water loopt me in de mond bij het lezen van dit recept

elisabeth
1 jaar geleden

Wat een lekker recept.

nicole orriens
1 jaar geleden

Wat een fijn recept! Deze ingrediënten heb ik tenminste bijna allemaal in huis. Het klinkt heel lekker.

Janet
1 jaar geleden

Ik heb nog nooit van die kruidenmix gehoord, maar ik ben altijd in voor een goede cake. Het ziet er heerlijk uit op de foto’s.

judith
1 jaar geleden

Benieuwd wat er in de kruiden melange zit, maar bruine suiker klinkt alvast goed

Rory
1 jaar geleden

Oooooh wat heerlijk! Doet mij denken aan een cake die mijn vader vroeger maakte. Echt, hij deed nooit wat in de keuken maar die cake was altijd zo fijn. Het klinkt zeker als makkelijk en wat een goede tip van het bakpapier, dat heb ik nu nog nooit gedaan.

Tessa
1 jaar geleden

Deze cake klinkt echt super lekker. Ben dol op cake

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, vorige week deelde ik met jullie het recept voor een lekkere winterse cake. Ik vertelde daarbij dat deze cake erg lekker was met een Karamelsaus met Amaretto. Massaal kwamen […]

trackback

[…] zin in een lekker winters gevoel want met stip op nummer 1 deze maand staat het recept voor mijn Winter Cake. Een cake met lekkere warme winterse specerijen. Dit recept is maar liefst 609 keer bekeken. Dus ik […]

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x