Het verborgen rijk van Tui T. Sutherland

Hey lieve lezers van Bookstamel, drie dagen op een rij een recensie het moet niet gekker worden. Nu moet ik bekennen dat ik de eerste twee eigenlijk al in 2022 gelezen en geschreven had. Maar ik tel ze altijd mee in mijn lees uitdagingen vanaf het moment waarop de recensies verschijnen. Momenteel lees ik Annemijn van Emma Anna maar deze zal vandaag wel uit gaan en dan ga ik beginnen aan oktoberkoning of Jalvin. Welke zou jij kiezen? Maar goed vandaag is het dus eerst tijd voor de recensie van Het verborgen rijk.

Wist je trouwens dat dit het derde deel is in de Vleugels van Vuur serie? Eerder las ik in deze serie al De drakenprofetie en De terugkeer van de Troonopvolger.

Recensie Het verborgen rijk.

Titel: Het verborgen rijk Auteur: Tui T. Sutherland Uitgeverij: Gottmer Genre: Jeugdboek Cijfer: 7

Hier gaat het verborgen rijk over.

De mysterieuze RegenVleugels hebben zich in hun oerwoud altijd afzijdig gehouden van de oorlog. De andere stammen noemen hen lui. Glorie weet dat dit niet waar kan zijn: zij is dapper en dodelijk. Maar als de drakenjongen gedwongen worden het oerwoud in te vluchten, vinden ze daar draken die zichzelf nauwelijks draken mogen noemen. Ze luieren in de bomen en zelfs als er draken beginnen te verdwijnen doen ze niets. Glorie zet alles op alles om de vermiste draken te vinden en de RegenVleugels wakker te schudden, zelfs als dat betekent dat de oorlog dichterbij komt dan ooit.

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek zelf te gaan hebben. Kijk eens naar die mooie cover. Ook de draak op deze cover vind ik weer geweldig en de kleuren zijn super mooi. De titel vind ik mooi alleen van mij had vleugels van vuur in het klein mogen staan en Het verborgen rijk juist in het groot. Dan weet je gelijk over welk deel het gaat. De flaptekst maakt gelijk weer nieuwsgierig.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit deel de minste vind van de drie. Volgens mij komt dit omdat ik te weinig vernieuwing zie. Waar je in deel 1 iedereen en de wereld nog moest leren kennen en in deel 2 echt kon meeleven met de jonge draken. Is deel 3 meer van het zelfde. Natuurlijk het verhaal speelt zich weer in een ander gebied af er zit spanningen avontuur in en de personages van de jonge draken zijn best interessant. Maar voor mij blijven we te lang hangen in de drakenprofetie die ze willen laten uitkomen.

Persoonlijk had ik het interessanter gevonden als de profetie al was uitgekomen en wat zou er dan gebeuren. Op een of andere manier ben ik in dit deel wel een beetje klaar met het toewerken naar de profetie.

Het stukje dat Glorie de koningin uitdaagt vind ik dan weer wel heel interessant en spannend. Zal ze de nieuwe koningin worden of niet. Dit boek draait weer om moed, samenwerking en vriendschap mooie onderwerpen voor een jeugdboek! Ik denk dan ook dat jongeren echt wel zullen genieten van dit verhaal. Daarom geef ik het boek een mooie 7. En hoewel ik dit deel wat minder vond ben ik wel benieuwd naar het 4de deel in de serie van Vleugels en vuur en wat daarin weer allemaal gaat gebeuren met de jonge draken. Want dat ook dat deel weer een spannend avontuur gaat worden staat vast.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x