Uitdaging van Olivia Lewis

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is alweer tijd voor de tweede recensie van dit jaar. Ik beloofde jullie deze maand veel recensies en die gaan jullie krijgen ook 🙂 Daarnaast komen er nog veel meer super leuke dingen online zoals de korte verhalen, interviews met auteurs en super lekkere recepten. Maar vandaag is het dus tijd voor de recensie van Princess deel 2 – Uitdaging geschreven door Olivia Lewis.

Foto van de cover van het boek Uitdaging van Olivia Lewis

*** Let op Uitdaging is het tweede deel in de Princess serie. Hoewel ik het altijd probeer te vermijden kunnen er dus spoilers in deze recensie staan. Eerder las ik al deel 1 Zwaartekracht in deze serie van Olivia Lewis. ***

Recensie Uitdaging.

Titel: Uitdaging Auteur: Olivia Lewis Uitgeverij: De fontein Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat Uitdaging over.

Na een ingrijpende gebeurtenis vermoedt Ivy dat haar toekomstdroom met Jake wellicht niet haalbaar is. Er zullen dingen moeten veranderen, maar is ze in staat om hierin de juiste keuze te maken wanneer alles op z’n kop komt te staan? En hoe zet Jake zijn leven goed op de rit, na alles wat er is gebeurd…?
Gelukkig kan Ivy altijd rekenen op de steun van haar familie, maar toch heeft ze het idee dat ze bepaalde zaken zelf zal moeten uitzoeken, daar kan niemand haar mee helpen … of toch wel?

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek zelf te gaan hebben. Ik begin zoals altijd bij de cover en deze vind ik prima. Het geeft me geen wauw effect maar hij past wel bij de doelgroep en het verhaal. De titel vind ik wel weer heel tof en de flaptekst maakte me nieuwsgierig. Maar heel eerlijk ik was al super nieuwsgierig naar dit boek door het einde van het eerste deel.

Als we dan naar het verhaal zelf gaan dan komen we er gelijk lekker in. Want het boek gaat verder waar Zwaartekracht eindigde en dat was echt een best spannend stukje. Stiekem moet ik bekennen dat ik aan Ivy in dit deel af en toe wel een hekel had waar ik juist weer enorm kon meeleven met haar zus die in dit deel juist in het positieve veranderd. Deze up’s en down’s in de personages spreken ook wel voor de manier waarop Olivia Lewis schrijft. Haar verhalen gaan niet over rozen. Nee de personages maken van alles mee en hebben het niet makkelijk. Door haar manier van vertellen is het wel super makkelijk om mee te leven met de personages waardoor je soms zult haten en soms zult aanmoedigen. Dat is ook in Uitdaging niet anders.

Het verhaal is weer spannend. Op sommige plekken wat voorspelbaar en op andere momenten wordt je weer totaal verrast. Deze manier van schrijven is ook kenmerkend voor Olivia Lewis. Maar een ding waar zij echt om bekend staat en wat sommige lezers haar niet in dank zullen afnemen is haar cliffhangers! Echt de cliffhangers van Olivia zijn zo ontzettend goed.

Het einde van dit boek is trouwens intens gemeen ik werd er zo verdrietig van maar ergens past het ook wel bij het verhaal maar toch dacht ik echt oh nee. Maar ja ik wil natuurlijk niet teveel verklappen dus waarom ik dat zo vind kun je lekker zelf lezen in het boek.

Uitdaging is in elk geval weer een enorme aanrader en ik kan niet anders dan dit boek een dikke 9 geven.,

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
judith
1 jaar geleden

Klinkt als een heerlijk weglees boek voor op reis binnenkort!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x