Tussen twee vuren van Laura Diane

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Laura Diane is geen onbekende voor de vaste lezers van mijn blog! Ik zit namelijk in het streetteam van Laura Diane wat super leuk is. Wij mogen namelijk mee brainstormen over haar boeken en promotie acties. Dat is natuurlijk super leuk we zijn ook vaak als eerste op de hoogte van haar nieuwste boeken. Nog iets wat super leuk is ik leerde Laura Diane dus kennen voordat haar eerste boek uit kwam en ze dacht ach ik schrijf een boek en daarna zien we wel. Inmiddels zijn we een aantal boeken verder en is Laura Diane niet meer weg te denken uit de Nederlandse Young Adult wereld. Ze wilde al langere tijd een boek schrijven dat zich af zou spelen in Disney World als de Disney fan die ze is. En dat boek heeft ze nu dus geschreven. Sterker nog het is een serie geworden en Tussen Twee vuren is daar het eerste deel van.

Van welke boeken kennen we Laura Diane?

Het begon natuurlijk allemaal met het boek Als de nacht eindigt. Ik las dit boek in januari 2020 maar het verscheen eind december 2019. Ik weet nog goed dat ik gelijk verliefd was op de schrijfstijl van dit boek en het dan ook een dikke 9 gaf. Daarna kwam het boek Als de morgen begint dit is natuurlijk het vervolg op Als de nacht eindigt en dit boek kreeg van mij een dikke vette 10. Daarna kwam Ivelle een boek het concept achter dit verhaal met de gekleurde ogen vond ik erg goed dit boek kreeg dan ook van mij een dikke 9,5. Je ziet het al de boeken van Laura Diane heb ik tot nu toe allemaal met een hoog cijfer beloond. Of dat ook geld voor tussen twee vuren dat lees je in mijn recensie hieronder.

Recensie Tussen twee vuren van Laura Diane.

Titel: Tussen twee vuren Auteur: Laura Diane Uitgeverij: Clavis Young Adult Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat Tussen twee vuren over.

In het jaar 2038, nadat orkaan Andrea het zuiden van Florida heeft verwoest, wordt de achttienjarige Ayla met duizenden anderen opgevangen in een van de parken van Walt Disney World: het Magic Kingdom. Wonen in een attractiepark, het klinkt als een sprookje. Tot er voedselschaarste dreigt en de raad van bestuur liegt over de ware oorzaak. Ayla is vastberaden de waarheid te achterhalen.

Dit vind ik van het boek.

We beginnen zoals altijd met de cover! En deze vind ik echt heel erg tof de kleine subtiele verwijzingen naar Disney en de kleuren zijn gewoon prachtig. De titel past perfect bij het verhaal. Ja dit boek heeft een heel mooi jasje aan! En die flaptekst maakt je natuurlijk gelijk nieuwsgierig.

Oké tijd om het over het verhaal zelf te gaan hebben! Laat ik beginnen met het feit dat ik het super leuk vindt dat er een autistisch meisje in dit boek voorkomt. Vaak komen autisten echt alleen voor in boeken over autisme maar hier is het gewoon een personage waarbij je aan bepaalde dingen merkt dat ze autisme heeft. Natuurlijk heb ik zelf autisme en waren daarin best wat dingen voor mij herkenbaar. Sowieso hebben de personages in dit boek allemaal een heel leuk en uniek karakter. De een is wat geslotener de andere heel open weer een ander wat donker en zeg nou zelf wie wil er nou niet in een rose tutu rok rondlopen net zoals het hoofdpersonage.

Het complete verhaal speelt zich af in Disney World. Ik ben zelf nog nooit in Amerika geweest laat staan in Disney World. Maar dat de auteur er zelf al vaker is geweest wordt al snel duidelijk. Want door haar goede omschrijvingen kan ik me een perfect beeld vormen bij de magische wereld waarin dit boek zich afspeelt. Ik begin stiekem een beetje te dromen van die magische plek. Naast de plek is het verhaal natuurlijk niet heel magisch want in Disney World gebeuren er dingen die niet kloppen. En de hoofdpersonages proberen te ontdekken hoe dat nu precies zit.

Het verhaal is dus Magisch, dystopisch een beetje duister en meeslepend. Het boek krijgt van mij dan ook een dikke 9!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x