Dagboek een week uit mijn leven 25-12-2022 t/m 31-12-2022

Hey lieve lezers van Bookstamel, 2023 alweer jeetje! Dit jaar is echt voorbij gevlogen. Van een verbouwing tot verschillende operaties, testen en noem maar op. 2022 was nou niet bepaald mijn beste jaar. Maar hé dat kan alleen betekenen dat 2023 een top jaar wordt en daar ga ik voor! Hoe dat allemaal gaat verlopen lees je natuurlijk komend jaar op mijn blog. Maar vandaag heb ik nog een keer een blog van 2022. Voordat we daarna naar toe gaan wil ik jullie allemaal bedanken voor alle support in 2022 en ik hoop dat jullie een mooi 2023 krijgen.

Dagboek uit mijn leven.

Zondag 25-12-2022

Het is eerste kerstdag! Ik verheug me hier al heel de maand op en helaas ben ik toch weer een stukje zieker geworden dan gisteren. Maar goed dat mag de pret niet drukken. Martijn en ik hebben lekker uitgeslapen en daarna samen ham/kaas croissantjes gemaakt voor het ontbijt. Zijn moeder en zus zouden rond 15.00 bij ons zijn dus we deden lekker rustig aan. Toen we aan het ontbijt zaten belde zijn moeder dat ze er toch al om een uur zouden zijn.

Omdat ze bij ons blijven slapen moesten we nog best wat opruimen. Maar omdat ik flink ziek ben besloot Martijn dat ik lekker moest blijven zitten op de bank en hij ging opruimen. Toen mijn schoonmoeder en zus er waren hebben we lekker koffie en thee gedronken met een feestelijk kersttaartje! Daarna hebben we lekker zitten kletsen en moest Martijn nog even wat dingen met zijn moeder regelen.

Omdat we allemaal niet geluncht hadden besloten we om rond 17.00 te gaan gourmetten. We hebben een nieuwe steengrill met pannetjes eronder en ik vind hem helemaal geweldig. Dus ik maakte een pannenkoekenbeslag en klopte wat eitjes. Sneed wat groentes klein en dekte de tafel! Voor het vlees hoefde ik dit keer niks te doen want we hadden een lekkere gourmet schotel bij de slager gehaald. Het gourmetten was erg gezellig en we genoten volop.

Na de gourmet ben ik even onder de infrarood zonnebank gegaan om mijn spieren wat te ontspannen zodat we daarna gezellig met zijn alle familie Claus 3 konden gaan kijken! Een super leuke familie film.

Maandag 26-12-2022

Vandaag begonnen we de dag wat minder fijn. Afgelopen nacht had ik het behoorlijk benauwd gehad en heb ik nog even met de huisartsenpost gebeld. Ik mocht mijn puffer die ik van de coronaperiode had gebruiken en gelukkig ging het daarna iets beter. Maar door mijn benauwdheid hebben Martijn en ik niet zoveel geslapen. Gelukkig hebben mijn schoonmoeder en zus wel als een roosje geslapen.

De ochtend begonnen we rond 10.00 met een lekkere brunch er waren heerlijke vleeswaren, eitjes, stol lekkere broodjes en natuurlijk ham kaas croissantjes. Na het ontbijt dronken we nog koffie en toen ging de schoonfamilie er weer vandoor.

Martijn en ik hebben de matrassen na beneden gegooid en lekker bij de tv gelegen. We deden een poging om Harry Pottter te kijken maar heel eerlijk we brachten de dag vooral slapen door.

Dinsdag 27-12-2022

Na een zeer slechte dag gisteren voel ik me vandaag weer een stuk fitter. Toch doen we nog lekker rustig aan. We zijn even naar het dorp geweest bij de action bakken gekocht voor de kerstversiering en Martijn had het pootje van zijn nieuwe bril verbogen en die moesten we even recht laten zetten. Verder keken we weer een Harry Potter film en hadden we vooral een ontspannen dag,. Oooh ja we maakte ook onze plannen en doelen voor 2023 en ruimde de wat laatjes op.

Woensdag 28-12-2022

Na lekker uitgeslapen te hebben en te hebben genoten van een heerlijk badje. Zijn Martijn en ik begonnen met puinruimen in huis. Ik heb de kerstballen van de tafel gehaald en de stickers vast voor een deel van de ruit gehaald. En ik ben weer lekker gaan bloggen eindelijk voel ik me daar vandaag weer goed genoeg voor! Na het bloggen kriebelde het en moest ook de kerstboom eraan geloven! Normaal blijft die altijd staan tot 1 januari maar dit jaar stond die er al in oktober en Martijn heeft nu nog lekker vakantie dus dit was het ideale moment. We aten kliekjes een roerbak van spruitjes, prei, champignons en spekjes met amaretto basterdsuiker fricandeau echt heerlijk!

In de avond weer lekker wat geblogt en verder gelezen in een boek! En wat youtubers gekeken ik ben altijd enorm nieuwsgierig naar het leven van andere mensen en waarom ze bepaalde dingen doen. Dit komt door mijn autisme maar daardoor vind ik youtube ex on the beach een jaar van je leven etc allemaal super interessant.

Donderdag 29-12-2022

Vandaag hebben we niet zo heel veel gedaan. We zijn even naar de Intratuin geweest we wilde een leuke nieuwe hangplant kopen. Maar helaas hebben we geen mooie gevonden. Wat we wel hebben gevonden? Mooie kerstspullen met 40% korting. We kochten mooie lampjes en kerstballen. Ooh en ik bakte nog een lekkere cake met Karamelsaus met Amaretto en slagroom hmmm heerlijk. Dit recept vinden jullie binnenkort hier op de blog.

Vrijdag 30-12-2022

Helaas heb ik nog steeds veel last van mijn keel en het zo nu en dan benauwd. Na uitgeslapen te hebben en een heerlijk bad te hebben genomen met het boek Annemijn van Emma Anna was het dan ook tijd voor mijn afspraak bij de huisarts. Mijn longen klonken redelijk schoon maar mijn keel zag er flink ontstoken uit. Ze wilde eigenlijk een antibiotica voorschrijven maar omdat ik allergisch ben en we nog midden in de onderzoeken daarvoor zitten besloten we dat niet te doen. Daarvoor moest ik wel mijn bloedwaarde prikken om te kijken hoe hoog de waarde is. Als die te hoog zou zijn dan moest ik wel antibiotica.

Gelukkig was die wel iets verhoogd maar niet te hoog. Dus kreeg ik een nieuw hoestdrankje en mag ik verder thuis uitzieken. Het is vervelend zeker met mijn enorme slechte weerstand maar ik ben wel super blij dat ik niet aan de antibiotica hoef.

Mijn Tante wordt vandaag 72 dus hebben we even bij de Intratuin een mooie bos bloemen gekocht en deze gebracht ook namens mama en Bert, Ik wilde eigenlijk alleen de bloemen even brengen omdat ik niemand wil aansteken. Maar ik moest en zo een kopje thee drinken wat ook wel gezellig was. Maar thuis stond het oliebollendeeg te rijzen en tja dat moest ik wel even in de gaten houden.

Dus thuis ondanks de keelontsteking lekkere oliebollen gebakken, een broodje carpaccio gegeten en lekker samen met Martijn op de bank weer een Harry Potter film gekeken dit keer alweer deel 6 🙂 Dus helaas komt er bijna weer een einde aan onze Harry Potter film reeks.

Zaterdag 31-12-2022

De laatste dag van 2022 een lekkere luie dag! Films gekeken met Martijn op de bank wat geborduurd lekker gegeten en wat geblogd. In de avond hebben we lekker samen een potje Yathzee gedaan en naar het vuurwerk gekeken.

Dat was hem dan 2022. Op naar een geweldig 2023

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jouvence
jouvence
1 jaar geleden

Wat vervelend van je benauwdheid zeg, gelukkig heb je nog wel kerst kunnen vieren.

Amina
1 jaar geleden

Oh meid, wat naar van die luchtweg problemen! Altijd zo vervelend als daar iets mee is. Ik hoop ook op een super 2023 en jij ook bedankt voor al je support het afgelopen jaar.

Amina
1 jaar geleden
Antwoord aan  Amina

Ik bedoel: “Ik hoop ook op een super 2023 VOOR JOU” 🤗😁

nicole orriens
1 jaar geleden

Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar. En wat goed dat je zelf oliebollen kunt bakken!

Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
1 jaar geleden

Bij mij gingen na de Kerst ook alle spullen de boom uit, alles weer heerlijk opgeruimd.

Tessa
1 jaar geleden

Gelukkig nieuw jaar. Hopelijk wordt 2023 een prachtig jaar voor je

Sherry
1 jaar geleden

De beste wensen voor 2023. Heftig die keelpijn enzo sterkte. Ik was ook twee weken plat. Helaas geen leuke kerst en jaarwisseling gehad. Ik be nog steeds ziek.

Wanda
1 jaar geleden

Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Hopelijk voel je je inmiddels weer een stuk fitter dan tijdens de feestdagen! Maarre, kerstboom al staan vanaf oktober? Hier stond ie vanaf 1 december en heb ik hem op oudjaarsdag opgeruimd, toen was ik er ineens klaar mee.

Caroline
Caroline
1 jaar geleden

Ik hoop dat 2023 een beter jaar gaat worden. 2022 kregen wij teveel slecht nieuws en we zitten er helaas nog midden in. Hopelijk gaat de zon weer schijnen, letterlijk en figuurlijk

Karel
Karel
1 jaar geleden

Hopelijk heb je een gezond 2023 voor de boeg!

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x