Dagboek een week uit mijn leven van 18-12-2022 t/m 24-12-2022

Hallo lieve lezers van Bookstamel, wauw deze week was echt een week vol ups en downs. Ik heb een enorme griep te pakken waarbij ik me eigen rot niesde en ik me toch probeerde bij elkaar te rapen voor een gezellige kerstavond. Ik vertel je er alles over in deze blog.

Zondag 18 december

Dit was niks anders dan een lui lekker dag. Samen heerlijk op de bank gehangen.

Maandag 19 december

Vandaag was een fijne dag. Martijn en ik hebben in de ochtend samen lekker het huis opgeruimd en wat boodschappen gedaan. Daarna moest Martijn de auto wegbrengen om de ruit te gaan vervangen. Toen hij terug kwam met de leenauto waren Mama en Bert net aangekomen om gezellig met ons te lunchen. Voor de mannen maakte ik een Italiaanse bol met hamburgers en voor mama en mij een lekkere Italiaanse bol met carpaccio heerlijk! We hebben gezellig zitten kletsen. Mam had ook mijn vest gemaakt waar ik super blij mee ben. In de middag heb ik mijn rust gepakt door lekker wat te gaan bloggen en kerstfilms en serious request te kijken in bed!

Dinsdag 20 december

Vanochtend begon ik de dag met het aanzetten van wat was. Daarna ben ik lekker gaan bloggen en heb ik 15 minuten op de stoelbike getrapt! Helaas heb ik vandaag flink last van mijn pols door de val en kon ik niet mijn hele to-do list afwerken daar baal ik enorm van. En later zou blijken dat het nog steeds niet helemaal onze week is. Want toen Martijn bij de tandarts wilde gaan parkeren reedt er iemand achteruit tegen zijn auto aan. Daardoor hebben we helaas best wel wat blikschade. Gelukkig werd alles netjes afgehandeld en was het niet Martijn zijn fout. De rest van de middag dus weer even mijn rust gepakt. Saai ja ik weet het. Ik schreef trouwens wel nog wat postcross kaartjes! Ik vind het super leuk dat ik deze oude hobby weer heb opgepakt.

Toen Martijn thuis kwam zijn we eerst de schade gaan regelen met onze verzekering. Toen was het inmiddels al 17.00 en hadden we allebei zin in iets lekkers te eten en niet meer te koken. Dus besloten we om friet te bestellen. Helaas zag mijn burger en mijn friet er niet uit. Ik was behoorlijk teleurgesteld het was namelijk de tweede keer dat het mis ging bij deze friettent terwijl het vroeger altijd top was! Al snel had ik contact met de eigenaar van de zaak tenminste dat denk ik. Deze bood zijn excuses aan en vroeg of er nog wat bezorgt moest worden. Honger had ik niet meer dus dat hoefde van mij niet. Ik hoop dat deze tent snel weer als van ouds wordt.

Woensdag 21 december.

Martijn is al een aantal dagen flink verkouden en helaas ben ik vandaag zelf ook wat grieperig geworden. Vanochtend moest ik eigenlijk naar de Fysio maar net als met alles deze week ging dat ook mis. Ik was er heilig van overtuigd dat ik daar om 11.00 moest zijn maar dat bleek dus 8.30 te zien oeps! welkom in het hoofd van een ADD en ASS dan gaan dit soort dingen helaas wel eens mis.

In de middag moesten we met onze kat Toontje naar de dierenarts. Het arme beestje heeft allemaal kale plekjes en een rode huid die jeukt super zielig! Bij de dierenarts denken ze aan een vlooien allergie maar ze zag geen tekenen van vlooien. Maar hij kon ook buiten gebeten zijn. Hij heeft een prikje tegen de jeuk gehad en nu moeten we even afwachten of dat dit het is.

Donderdag 22 december.

Ken je van die filmpjes met mensen die zou niezen, Ik zou hatsjoe nou zo ben ik nu ook en dat elke 5 seconden. Ben ik niet aan het niezen dan loopt mijn neus wel leeg. Jup heel fijn zo voor de feestdagen ik weet het. Ik heb vandaag dus voornamelijk op de bank gelegen maar ook wat nuttige dingen gedaan.

  • De koelkast opgeruimd en gesopt zodat de kerstboodschappen er inpassen.
  • Ze kwamen van afvoer check de afvoer checken.
  • Hello fresh bracht ons menu
  • De postbode bracht een pakketje!
  • Samen met Martijn deed ik de laatste boodschappen voor de kerst! Nu hoeft die alleen zaterdag nog maar even naar de slager en bakker te gaan.

Martijn moest met de auto langs het schade herstel bedrijf voor een taxatie. Ondertussen maakte ik het stampotje en de flamkuchen van Hello fresh. Dus morgen hoef ik dat niet meer te koken en dat is maar goed ook! Want morgen sta ik de hele dag in de keuken voor kerstavond. Ik probeer zoveel mogelijk voorbereidingen morgen te doen zodat ik zaterdag nog een paar uurtjes rust kan pakken.

Maar goed eerst maar eens zien of ik me morgen weer een beetje mens voel!

Vrijdag 23 december.

Ik schreef het eigenlijk al hierboven vandaag stond ik zo’n beetje heel de dag in de keuken. Het ging nogal langzaam want ik hoeste en proeste nog steeds in het rond ik kon dus elke 5 minuten mijn handen opnieuw wassen. Ik maakte de kip voor de kipcocktail, de cocktailsaus, de sticky cola kip en de New york style cheesecake! Tussendoor kwam Bert de vriend van mijn moeder even helpen met het verplaatsen van de meubels. Ik hoefde alleen af en toe mijn goedkeuring te geven aan Martijn en Bert en binnen no time stonden de meubels op de juiste plek. Dus kon ik ook vast de tafels deken.

Rond een uurtje of 4 storte ik in en moest ik van Martijn op de bank gaan zitten waar ik heerlijk genoot van een kerstfilm. Rond een uurtje of 19.00 lag ik in bed om uit te zieken.

Zaterdag 24 december.

Yes vandaag is het kerstavond! En wie is er nog steeds lekker aan het snotteren? Juist deze dame. Maar goed het is geen corona dus we gooien er wat pijnstillers in en gaan gewoon proberen te genieten. Doordat ik gisteren het meeste al gekookt heb hoef ik in elk geval geen uren in de keuken te staan. Rond 16.00 kwamen mijn moeder Bert en zoonlief al gezellig aanwaaien. We dronken vast wat met wat lekkers erbij en wij gaven nog een kleinigheidje! Zelf kregen we een mooie kaars omdat we kerstavond hosten.

Rond 5-en kwamen mijn zus en haar gezin en toen bestond de avond uit lekker eten, gezellige klets, hele foto sessies en vooral veel gezelligheid. Iedereen was lekker ontspannen en het was een fijne avond. Ik mocht vandaag ook mijn boekenswaps uitpakken en ben echt enorm verwend.

Jup een week vol gesnotter dus maar toch een week waarin best veel is gebeurd.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x