Kerstinterview met Maresa Jacobse

Hallo lieve lezers van Bookstamel, yes de kerstinterviews en de boekentop 5’s zijn nog niet klaar 🙂 Ze zullen nog doorlopen tot 1 januari! Dus jullie hebben nog lekker veel om van te genieten te goed van mij. Vandaag is het dus tijd voor het kerst interview met Maresa Jacobse. Maresa is een van de auteurs van de Wintermagie kerstbundel die dit jaar is uitgegeven door DVP. Eerder hebben jullie al kennis gemaakt met andere auteurs van deze bundel.

foto van auteur Maresa Jacobse

Kerstinterview met Maresa Jacobse

Wat is je favoriete herinnering aan Kerstmis?

Eind 2021 voelde het alsof er eindelijk weer wat meer kon. Ik heb vrienden en familie in Amerika wonen en kon hen dus weer opzoeken. We vierden een heel Amerikaanse kerst, waarbij mijn man ik ik zelfs matching pyjama’s hadden en ik de enorme kalkoen mocht aansnijden. We keken verschrikkelijke (maar fantastische) Hallmark-films, wij stopten stiekem de kinder- en volwassenstockings vol met onder meer pepernoten en taai-taai (die erg in de smaak vielen), en we sloten een heerlijke kerst af in Portland met een na-kerst bij andere vrienden in Seattle, Oud & Nieuw in New York, en om het af te maken een familiebezoek in Boston. Na zo lang geen echt real life-contact meer met hen te hebben gehad voelde deze periode extra bijzonder. Kortom: een Kerstmis om nooit meer te vergeten! 

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Heel, heel relaxed. Uitslapen, eventueel cadeautjes (maar dat hoeft niet per se), met het eigen gezin en/of vrienden en/of familieleden lekker eten, een drankje doen, of een mooie wandeling maken (of allemaal), spelletjes doen of iets bouwen met Lego, oftewel: van alles doen en ondernemen zonder dat het voelt of je iets moet doen. 

Welk kerstverhaal of boek is jouw favoriet en waarom?

Wat is je favoriete gerecht met kerst?

Het liefst heb ik ‘van alles wat’. Geen enorme maaltijden of porties, maar in de namiddag beginnen met wat lekkers, dan wat hapjes, en… oké, er is wel één uitsmijter die ik moet benoemen. Ook al zijn we al jarenlang bezig met minder tot geen vlees eten, met Kerstmis bereidt mijn schoonvader konijn. Zijn recept is geheim, maar wat geen geheim is, is dat ik me hier altijd heel erg op verheug. 

Welk boek zou jij iedereen aanraden om kado te geven met Kerstmis?

Op dit moment bewaar ik Wintermagie voor mezelf als ‘cadeautje’. Rond Kerstmis duik ik er dan opnieuw in. Dit jaar zit ik namelijk in Peru en dat zal een heel andere beleving zijn dan kerst in Nederland, dus dan helpt een echt winterboek om die kerstmagie wat meer tot leven te wekken. Daar verheug ik me op!

Wat is jouw kerstwens?

Dat iedereen kerst mag vieren zoals dat bij je past, zonder je ergens toe verplicht te voelen.

Welke kleur heeft jouw kerstboom?

Alle kleuren van de regenboog! Ik heb een speciale lichtslinger waarmee ik de lampjes een kleur naar wens kan geven. Hij staat standaard op ‘regenboog’ en vaak ook in een ‘golfstand’ waarbij de lampjes steeds van kleur wisselen.

Wat mag er in een ideaal kerstverhaal niet ontbreken?

Een vleugje magie, in wat voor vorm dan ook.

Hebben jullie een speciale kersttraditie?

Van huis uit (mijn ouders zijn Jehovah’s Getuigen) vierden wij geen kerst, dus ik ben eigenlijk geen tradities gewend. Doordat we veel reizen en zo nu en dan met Kerstmis ook vrienden en (verre) familie opzoeken, is elk jaar daarin ook anders. Doordat ik vroeger geen kerst vierde, geniet ik er nu wel extra van. Misschien is ‘genieten’ wel een goede traditie geworden. 😉

Waar denk je als eerste aan bij het woord Kerstmis?

Lekker koud weer, een haardvuur, de geur van dennenaalden, gezelligheid, warmte, ontspanning, winterwandelingen, reizen, vrij zijn, tijd hebben om samen te zijn met de mensen om wie je geeft.

Verstuur jij nog kerstkaarten met de post?

Dat zou ik heel graag willen, maar ik ben er zo slecht in dat ik nog onverstuurde kerstkaarten (volledig beschreven en zelfs met adres op de envelop) in huis heb van drie jaar terug. Sorry, lieve iedereen die ons wel een kaart stuurt!

Super bedankt Maresa Jacobse voor dit super leuke kerstinterview!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x