Het land van de Alouden van Arlieke van Remmerden

Hoi lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het mijn beurt in de blogtour van het boek Het land van de Alouden van Arlieke van Remmerden. Nou ja eigenlijk gisteren. Helaas heb ik met de val mijn pols nogal geblesseerd en ook nog eens de griep te pakken. En daardoor liep ik gisteren al een dag achter en dat heb ik vandaag nog niet kunnen inhalen. Jullie zullen dus helaas ook pas morgen de recensie van Schaduw in het vuur kunnen lezen. Maar goed terug naar Het land van de Alouden. Dit is het tweede deel in de Asquil serie. Eerder las ik in deze serie al Asquil 1 – Een lange reis van Arlieke. Ik was weg van dat verhaal dus ik was super blij dat ik ook het vervolg mocht lezen. Wat ik van dit vervolg vindt lees je in mijn recensie.

Recensie Asquil 2 Het land van de Alouden.

Titel: Asquil 2 Het land van de Alouden Auteur: Arlieke van Remmerden Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasie Cijfer: 7,5

Hier gaat Het land van de Alouden over.

Enyria is gearriveerd in Meyal om meer te leren over haar krachten en de beschermers van het leven. Het rustige leven dat ze daar heeft kunnen opbouwen, wordt echter opnieuw overhoop gegooid als haar buurman wordt opge-pakt op verdenking van het gebruik van magie. Enyria neemt de taak op zich te zorgen voor zijn dochter, de tien-jarige Rinn. Zij en haar vriendin Zanna doen er alles aan om het meisje veilig te houden. Ondertussen woedt op het vasteland nog altijd een oorlog tussen Asquil en Krathé. Enyria zal haar best moeten doen om haar krachten te leren gebruiken, voordat het gevaar hiervan overslaat naar Meyal.

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om te beginnen met de recensie en zoals altijd begin ik met de cover. Helaas moet ik bekennen dat deze cover niet helemaal maal mijn ding is. Als ik dit boek gewoon in de winkel zou zien liggen en niet de achterflap zou hebben gelezen had ik hem weer terug gezet! Maar de achter flaptekst maakt dus gelijk nieuwsgierig en de titel past prima bij het verhaal.

En dan gaan we natuurlijk naar het verhaal zelf. Het fijne is dat dit verhaal precies verder gaat waar het vorige deel is gestopt! Enyria neemt in dit boek ook weer de hoofdrol op zich samen met Rinn en Zanna vlucht ze naar Meyal. Het begin is dan ook lekker vlot en sleept je gelijk het verhaal in. Maar daarna begint het toch een beetje te kabbelen. Hoewel Enyria steeds meer over haar krachten leert en steeds sterker en zelfverzekerder wordt. Blijft de spanning voor mij gevoel een beetje uit.

Aan de andere personages in het boek mocht van mij nog een beetje gesleuteld worden ik miste de diepgang een beetje. Hoewel het verhaal in mijn ogen super veel potentie heeft komt het er helaas in mijn ogen niet helemaal uit. Het is dus zeker geen slecht verhaal maar ook geen topper! Het leest lekker weg maar wist me na het begin niet meer mee te slepen.

Het einde van dit boek vind ik nog best wel open wellicht komt er nog een derde deel aan! En dan kan Arlieke zich nog verder ontwikkelen en word dat volgende deel een spetterend einde. Voor nu geef dit boek een mooie 7,5 omdat ik het idee mooi vindt en het personage van Enyria in dit deel beter tot zijn recht vindt komen dan in het eerste deel.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x