Kerst interview met Dani van Doorn

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is tijd voor een kerst interview met Dani van Doorn. Maar voor we naar het interview gaan zal ik deze auteur even kort aan jullie voorstellen. Dani van Doorn kun je kennen van een van haar geweldige boeken zoals Jp en ik, Pippa en liefde in de lens. Wil je nu precies weten welke boeken Dani allemaal heeft geschreven neem dan eens een kijkje op Dani van Doorn.

Dani van Doorn is getrouwd en woont in het mooie groene Eindhoven. Ooit was haar huis gevuld met honden en zelfs een paar jaar een puberjongen, die allemaal op hun eigen manier de boel lekker op stelten hebben gezet. Nu is het stil en hoor je vooral het geratel of gezoem van de laptop van Dani. Of een lekker muziekje wat Dani of haar man op zet. Dani houdt van veel verschillende soorten muziek, zolang het maar lekker swingt.

Dani van Doorn begon met schrijven na haar 43ste. Dat is best apart maar voor die tijd leek schrijven haar helemaal niets, saai zelfs. Terwijl Dani wel altijd verhalen verzon in haar hoofd maar daar zat beeld bij, en dat scheelt natuurlijk een hoop schrijfwerk.

Maar goed tijd om te gaan lezen over Dani haar favoriete kerst herinneringen.

Foto van auteur Dani van Doorn

Kerst interview met Dani van Doorn

Wat is je favoriete herinnering aan kerstmis?

Ik denk de kerstboom omdat we die zelden hadden, aangezien we met Kerst op wintersport gingen. En al het lekkere eten en snoepen tijdens die wintersportvakantie! Boterkoek met amandelspijs en knotsen van bonbons. Kerkelijk waren we niet, al kende ik wel het kerstverhaal, maar dat hoorde voor mij bij de andere bijbelverhalen en zat niet aan Kerst vast. De kerstman bestond gelukkig nog niet in Nederland, toen ik jong was. Zo’n rare man die altijd hohoho roept…

Hebben jullie in de familie een kersttraditie?

Op wintersport hadden we allerlei tradities en later bij mijn schoonouders ook. Maar sinds onze ouders er niet meer zijn is dat voorbij. Ik nam als tiener altijd de kerstlichtjes mee om op te hangen boven de ramen van de caravan, zo gezellig. Fun fact: wij hadden drie (geërfde) pieken in de boom, want ze moesten alle drie gebruikt worden. Over the top, zeg ik nu!

Als je jouw ideale kerst zou mogen omschrijven hoe zou die er dan uit zien?

Een kerstdienst met veel traditionele (Engelse) kerstliedjes. En een gezellig etentje. Leuke films kijken, lezen, puzzelen, wandelen als het weer goed is. En kerstmuziek in alle soorten draaien.

Wat is je favoriete gerecht met kerst?

Mijn moeder maakte vroeger Boeuf Stroganoff naar het recept van een topkok, met ossenhaas, room, vodka etc. Dat blijft mijn favoriete eten en ik heb het nooit durven maken.

Welke kleur hebben de ballen in jou kerstboom?

Ik houd het heel traditioneel in rood en zilver/goud, dat vind ik altijd nog het mooist. Maar ik heb liever taxustakken met lichtjes dan een boom, vanwege allergie voor die priknaalden. Nep doet me niets, al is het heel praktisch.

Waar denk je als eerste aan bij het woord kerstmis?

Een mooie kerstdienst en knus met hubby zijn, ook al zijn we elke dag al bij elkaar. Mensen opzoeken of op bezoek krijgen. Geen kerstmarkt en ook niet werken, waar ik gauw toe geneigd ben…

Verstuur jij nog kerstkaarten met de post?

Zeker, sowieso voor mijn blinde vriendin een hele stapel (dat is dus ook een traditie) en vanuit onszelf aan de oudjes of mensen die dat waarderen.

Wat is jouw kerstwens?

Dat er vrede komt in Oekraïne. Daar is een wonder voor nodig, maar ik houd van wonderen.

In welk land zou je wel eens kerstmis willen vieren?

Een wintersportland zou ik wel weer leuk vinden. Alles onder een dikke laag sneeuw, overal lampjes en overdag een blauwe hemel en prachtige bergen om je heen.

Wat is je favoriete kerstlied?

Dat is elk jaar anders. O Holy Night vind ik erg mooi. Maar Winterwonderland zet ik ook graag op.

Oké tijd voor wat kerst schrijf/boek vragen!

Wat is jouw favoriete kerstverhaal of boek?

Haha, toevallig heb ik afgelopen tijd veel melige of leuke Kerstfilms gezien, maar nog geen kerstverhalen gelezen. Ik denk iets met dieren of kinderen erbij want met alleen maar romantiek wordt het geen kerstverhaal.

Welk boek zou je iedereen aanraden om tijdens de feestdagen kado te geven?

Geen een, want iedereen heeft een andere smaak. ‘De bijbel in gewone taal’ is misschien het meest algemene boek waar voor iedereen wat in staat.

Wat mag er volgens jou niet ontbreken in een echt kerstverhaal?

Warmte en liefde en soms ook een scheutje geheimzinnigheid.

Zou jezelf ook wel eens een kerstverhaal willen schrijven? Of

Kun je in het kort vertellen waar jou kerstverhaal over gaat en waarom de lezers het zouden moeten gaan lezen?

Ik heb nu drie kerstverhalen online staan. Een beetje sprookjesachtig verhaal dat toch middenin New York speelt, een historisch verhaal in Rotterdam en een modern verhaal. Maar het sprookjesachtige verhaal is mijn favoriet. Op het randje van waarheid en fantasie en ook heel romantisch. Wonder op Monroe Street, heet het.

Super bedankt Dani van Doorn dat je jouw kerstgedachtes met ons wilde delen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x