Uit as herrezen van Valentijn Ringelberg

Hey lieve lezers van Bookstamel, yes vandaag heb ik dus 2 recensies voor jullie! Want het is ook mijn beurt in de blogtour van het boek Uit as herrezen van Valentijn Ringelberg. Het derde deel alweer in de serie De raad van Vha’Rhym. Eerder las ik in deze serie al Hij die niet bestaat , Als het duister roept, De novelle Eeuw van de Vhei en de Novelle Voorbij het wederwoud. Maar goed tijd dus om jullie alles over dit boek te gaan vertellen.

Foto van de cover van het boek Uit as herrezen

Recensie Uit as herrezen.

Titel: Uit as herrezen Auteur: Valentijn Ringelberg Uitgeverij: Couldron Books Genre: Fantasie Cijfer: 7,5

Hier gaat Uit as herrezen over.

Na haar ontsnapping uit Fulsur Piek is het Phaun eindelijk gelukt om terug te keren naar het Wederwoud. Toch blijkt haar thuiskomst allesbehalve waar ze op had gehoopt. Het loopt spaak tussen Phaun en haar schoonzus Noova en beiden zullen ze de consequenties van hun acties onder ogen moeten zien.

Veel tijd om haar keuzes te overdenken krijgt Phaun echter niet, want ondanks haar hernieuwde vrijheid ligt de dreiging van de Raad van Vha’Rymn eeuwig op de loer.

Opnieuw begint ze aan een reis die haar innerlijke kracht als Vhéi op de proef zal stellen en waarin ze haast onoverkoombare hindernissen moet overwinnen. Zal Phaun er in slagen om de volken van Vha’Rymn te verenigen? Of is haar hoop op een betere toekomst tevergeefs?

Dit vind ik van het boek.

Oké daar gaan we tijd om het over het boek te gaan hebben. We beginnen zoals altijd met de covers. En deze cover vind ik super mooi en past goed bij de voorgaande delen. Ik vind het tof dat elk deel een andere hoofdkleur heeft. De titel is ook prachtig en past enorm goed bij het verhaal.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Ik vind het altijd best lastig om een recensie te schrijven van een vervolg deel in een serie omdat ik geen dingen wil spoileren. Maar goed we gaan een poging wagen. Wat ik fijn vind aan Uit as herrezen dat de Jotun in dit deel een grote rol spelen we maken kennis met de kinderen van Korik en de Jotum mengen zich in de hindernissen die Phaun moet overwinnen in dit boek!

Daarnaast leren we in dit deel Phaun nog beter kennen haar gevoelens en gedachten. In Uit as Herrezen staat het thema verlies centraal. Een aantal mensen in dit boek hebben te maken met verlies en rauw verwerking. Ik vind het tof om te zien hoe dit thema in een fantasie verhaal is verwerkt.

Wel miste ik dit keer hier en daar wat spanning het had allemaal net wat vlotter en spannender geschreven mogen worden. Daarin tegen gebruikt Valentijn wel mooie zinnen en vind ik de benamingen van volken en mensen heel tof dat maakt het verhaal echt uniek!

Het einde van het boek was wel het perfecte einde voor deze serie! Al met al dus een mooie 7,5 voor dit boek hier en daar wat verbeter puntjes maar al met al een mooie afsluiter van een toffe serie.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x