Team Mortis Graf Stemmen van Bjorn van den Eynde

Hey lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het dan tijd om mijn recensie van het boek Team Mortis Graf stemmen van Bjorn van den Eynde met jullie te gaan delen. Eigenlijk stond die gepland voor een paar dagen geleden maar door mijn val ging typen even erg lastig. Gelukkig ben ik redelijk snel hersteld en gaat het op mijn schouder na best redelijk! Vandaag heb ik dan ook een lekker blog en relax dagje gepland. Zodat ik lekker veel blogs voor jullie kan inplannen. Want ik weet nu al dat ik dadelijk na de feestdagen weer een dag of 2 gestrekt in me bedje lig. Maar goed ik dwaal af laten we naar de recensie gaan.

Recensie Team Mortis Graf Stemmen

Titel: Team Mortis – Graf Stemmen Auteur: Bjorn van den Eynde – Uitgeverij: Pelckmans uitgeverij Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat Graf Stemmen over.

De Duitse Feija Hildebrand (17) wordt levend begraven. Haar vriend Bernd Geisler (19) krijgt slechts een handvol minuten de tijd om haar leven te redden, tot op een ouderwetse langspeelplaat het nummer Mack the Knife is uitgespeeld en Feija’s lucht wordt afgesneden. Ze maakt geen kans. Het aankomende theatertalent was echter niet onbesproken. Er wordt gefluisterd dat Feija lid was van een bende die aan een hele rits ontvoeringen en moordzaken wordt gelinkt. Was het meisje een willekeurig slachtoffer of wilde iemand wraak nemen? Tienerspionne Erika Storm wordt samen met Team Mortis op de zaak gezet om de bizarre misdaden uit het verleden en de nieuwe feiten te onderzoeken. Maar de case blijkt een pak zwaarder dan Erika had verwacht. Grafstemmen van een haar wel erg bekende, gestorven Team Mortis-jongen brengen haar eigen pijnlijke verleden plots heel dichtbij.

Dit vind ik van het boek.

Oké ik begin zoals altijd met de cover! De covers van deze boeken zijn een beetje speciaal. Mijn partner echt geen lezer is namelijk helemaal verliefd op de covers van deze boeken. Als ik een Team Mortis boek binnen krijgt zegt hij altijd hé dat is van die serie met die toffe covers. Dus dat compliment mogen jullie alvast in je zak steken. En ik moet bekennen dat ik het helemaal met hem eens ben. En ik vind het ook super tof dat de covers van alle team mortis boeken zo goed bij elkaar passen. (Stiekem hoop ik dat de oudere delen ook nog in een mooie hardcover versie komen want die vind ik mooier dan de oudere paperbacks) Geloof je me niet check dan zelf even de covers van Blind Verdriet, Meisje van Glas, Stille waters en De slaventocht prachtig toch!

De titel is ook weer geniaal gevonden. Alle titels passen zo ontzettend goed bij de verhalen. De flaptekst wist me gelijk weer nieuwsgierig te maken dus ja met de buitenkant van Graf Stemmen zit het ook weer helemaal goed.

Dan gaan we naar het verhaal zelf! Als tip geef ik je vast mee dat je Graf Stemmen het beste kunt lezen nadat je de andere 12 boeken hebt gelezen want anders mis je wel een beetje achtergrond informatie. In dit deel komen namelijk ook wat oudere personages voor. Het verhaal van dit deel het 13 de alweer is echt weer een pareltje! Bjorn van den Eynde weet je namelijk gelijk al in de eerste hoofdstukken op het puntje van je stoel te krijgen. Het verhaal begint gelijk lekker spannend met een gruwelijke moord.

Na deze moord komen Erika en haar team natuurlijk weer in actie om de moorden op te lossen. Het verhaal dat volgt is bloedstollend het leest lekker vlot weg heeft flink wat diepgang heeft spannende momenten en mooie plottwisten. Omdat we Erika en haar team inmiddels al aardig goed kennen is het niet moeilijk om met deze teamleden mee te leven. Maar je zult ook al snel meegaan leven met Romy en haar kleine zusje. Heel veel kan ik hier niet over vertellen want dan verklap ik teveel.

Ik lees eigenlijk helemaal niet zo vaak hele spannende boeken met moorden erin. Maar zodra er een nieuwe Team Mortis uitkomt sta ik te springen om deze te gaan lezen. Bjorn weet me altijd te raken en mee te slepen waardoor ik me na het dichtslaan van het boek altijd weer afvraag waarom ik niet vaker spannende boeken lees.

Yes Team Mortis Graf Stemmen is echt het boek voor jou als je houdt van spannende boeken met gruwelijke moorden waarin het verhaal goed is opgebouwd en je op het puntje van je stoel houdt tot het einde. Alleen het einde van dit deel vind ik best gemeen Bjorn! Want nu wil ik heel snel een team Mortis deel 14 omdat ik wil weten of het zo is of niet. Dit boek krijgt dan ook een dikke vette 10 van mij en die heb ik dit jaar nog niet heel veel gegeven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Floor
Floor
7 maanden geleden

Alle delen zijn verkrijgbaar in hardcover, ik heb zelf de hele serie in HC 😁

Bookstamel
8 maanden geleden
Antwoord aan  Floor

Klopt ondertussen hebben ze die uitgebracht. Maar ik vind het zonde om die nu te kopen terwijl ik de paperbacks al heb

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x