Landgoed Rosaville 2 – De theekoepel van Karin Quint

Hey lieve lezers van Bookstamel, het was weer eens zo ver. Ilona organiseerde weer een leuke buddy read! Dit keer een buddy read voor het het boek De theekoepel van Karin Quint. Het leuke aan zo’n buddy read is dat je het boek in drie delen leest. Na elk deel heb je een bespreking met allemaal andere leuken boeken lezers. Zo wordt er besproken wat we van de personages vinden en hoe we denken dat het boek verder zal gaan. Op die manier lees je het boek op een hele andere manier vindt ik. En vandaag is dan de dag dat we onze recensie van dit boek met jullie mogen gaan delen.

Cover van het boek de theekoepel van Karin Quint

Recensie De theekoepel

Titel: De theekoepel Auteur: Karin Quint Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat de theekoepel over.

Landgoed Rosaville, 1903. Rosalie de Wit houdt een feest in de tuin van Rosaville. Na de dood van haar vader is ze vanuit Engeland naar Nederland vertrokken en heeft ze haar intrek genomen in de schitterende villa die haar vader ooit voor haar moeder liet bouwen. Met het tuinfeest viert Rosalie dat ze een jaar in Nederland is. Ze huurt de gedreven en enthousiaste fotograaf Arris Nauta in om het vast te leggen. Meteen voelt Rosalie zich tot de fotograaf aangetrokken, maar ze houdt zich aan het advies van haar vader: val nooit voor een man met minder geld dan jijzelf.

Ondertussen heeft zich in de omgeving van Landgoed Rosaville een nieuwe buurtgenoot gevestigd: de charmante fabrikant Jonathan van Bredevoort. Rosalie valt als een blok voor hem en hij lijkt de ideale huwelijkskandidaat. Maar is hij wel de man die ze denkt dat hij is?

Dit vind ik van het boek.

Ik ga zoals altijd met de cover van het boek beginnen. De theekoepel is een historische feelgood en het leuke aan deze cover vindt ik dat het niet zo’n typische historische cover is maar gewoon een vrij moderne cover heeft in prachtige kleuren. Van deze cover wordt ik dan ook echt vrolijk. De titel vind ik super tof en ooh ja de cover past perfect bij het eerste deel in deze serie.

Wees niet bang voor spoilers want ook al is dit een tweede deel in een serie je kan het makkelijk als vrijstaand boek lezen omdat dit boek zich weer in een ander tijdsdeel afspeelt. Laten we het gaan hebben over de schrijfstijl van Karin Quint. In de buddy read waren de meningen hier namelijk een beetje over verdeeld. Karin heeft namelijk een vrij trage manier van vertellen. Het eerste deel gebeurd er niet zo heel veel in het verhaal. Maar toch hou ik van deze schrijfstijl. Het hoeft niet altijd flitsend en snel te zijn want dan mis je vaak ook weer dingen. Daarnaast past deze schrijfstijl ook goed bij de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.

Het leuke aan dit verhaal vind ik dat er dingen gebeuren die je niet verwacht. Er zitten een aantal plottwisten in het boek. Daarnaast komen er ook dingen in het boek voor die niet zo vanzelf sprekend zijn voor dit tijdsperk. Doordat het verhaal wat langzaam gaat leren we de personages ook goed kennen. En dus merken we ook hun groei op in het verhaal. Een van mijn favoriete personages is mevrouw wijnsaus nee dat is niet haar echte naam maar zo is ze gedoopt in de buddyread chatgroup en die naam is blijven hangen.

Dus hou jij van een feelgood met een historisch tintje maar waar niet de nadruk ligt op de historie. Dan is De theekoepel zeker het boek voor jou. Het krijgt van mij dan ook een mooie 8

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x