Kerstinterview met Karin de Graaff

Hey lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het tijd voor het kerstinterview met Karin de Graaff. Eerder deze maand deelde Karin al het korte verhaal Gered met jullie uit de bundel Sneeuwvlokken en rode wijn. Maar vandaag gaan we dus wat verder in op haar favoriete kerstherinneringen en gedachtes. Vergeet ook niet dat je haar boek Langs de lijn kan winnen in de feestdagen bingo! Je hebt nog een paar dagen om mee te doen.

Kerstinterview met Karin de Graaff

Wat is je favoriete herinnering aan kerstmis?

Het moment dat de doos met kerstballen tevoorschijn gehaald werd. Als meisje hield ik erg van glitter, nog steeds trouwens, en zo’n ‘schat’ is dan magisch! Een kerstversiering was mijn favoriet: een rood mandje met drie kittens erin. Recht uit de jaren 60, geweldig!

Hebben jullie in de familie een kersttraditie?

Sowieso gaan we een van de dagen naar mijn ouders. Voor de andere dag hebben we een jarenlange traditie met vrienden: het ene gezin zorgt voor het voor- en nagerecht. Het andere gezin kookt het hoofdgerecht. Eigenlijk komt het er altijd op neer dat iedereen teveel maakt omdat we bang zijn dat het niet genoeg is. Met als gevolg dat we tijdens het Risken, dat spel spelen we altijd na het etentje, behoorlijk zitten uit te buiken…

Als je jouw ideale kerst zou mogen omschrijven hoe zou die er dan uit zien?

Een dikke laag sneeuw! Ik ben dol op sneeuw, zeker met zo’n strakblauwe lucht erboven en een winters zonnetje erbij. Na een uitgebreide brunch lekker samen een lange boswandeling maken, liefst met de slee een heuvel af, en daarna met rode wangen binnen warm worden. Chocolademelk en glühwein erbij en dan gezellig met zijn allen rond de tafel eten en spelletjes doen.

Wat is je favoriete gerecht met kerst?

Blini’s met gerookte zalm en crème fraiche tijdens de brunch.

Welke kleur hebben de ballen in jouw kerstboom?

Mijn kerstversieringen waren van mijn oma, denk aan van die knijpvogeltjes, Kerstmannen, besneeuwde boshuisjes, paddenstoelen en echt tingelende kerstklokjes! Ze hebben alle kleuren, maar zilver en rood voeren de boventoon.

Waar denk je als eerste aan bij het woord kerstmis?

De geur van een kerstboom!

Verstuur jij nog kerstkaarten met de post?

Nou en of! Ik schrijf altijd een kerstverhaal waarvan we een klein boekje maken. Dat verstuur ik naar vrienden en familie. Sommigen zitten er echt op te wachten. Ik weet van gezinnen waarin het een erezaak is wie het als eerste mag lezen. Ik plaats ze jaarlijks als feuilleton op mijn Facebook-pagina. En, waar ik heel blij mee ben, tien van deze verhalen verschijnen dit jaar als e-bundel bij Zomer&Keuning.

Wat is jouw kerstwens?

Warmte, liefde en geluk voor iedereen!

In welk land zou je wel eens kerstmis willen vieren?

Lapland, compleet met huskytocht, ijshotel en noorderlicht. Dat zou waanzinnig tof zijn!

Wat is je favoriete kerstlied?

Makkelijke vraag. Mijn kerst is niet compleet zonder de uithaal mee geblèrd te hebben met Mariah Carey… All I want for Christmas is YOOOOOUUUUUUU!!!

Oké tijd voor wat kerst schrijf/boek vragen!

Wat is jouw favoriete kerstverhaal of boek?

Heel bizar, jarenlang herlas ik in de kerstvakantie Zomerzotheid van Cissy van Marxveldt, de allereerste Nederlandse feelgoodschrijfster. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om weg te dromen met korte feelgoodverhalen waarin kerst de hoofdrol speelt.

Welk boek zou je iedereen aanraden om tijdens de feestdagen kado te geven?

*reclameboodschap* Mijn e-bundel ‘Sneeuwvlokken en Rode Wijn’ bevat tien heerlijke feelgoodverhalen in kerstsfeer. Reis met Manon mee naar een Frans dorpje, strand net als Brechtje met panne op een landweggetje of proef de sfeer van de Schotse pub waar Josie werkt. *einde boodschap*

Wat mag er volgens jou niet ontbreken in een echt kerstverhaal?

Dat heerlijk knusse, kneuterige, warme feelgoodgevoel!

Super bedankt voor dit kerstinterview Karin de Graaff ik vond het erg leuk!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x