Azkaloth van Anneke de Waard

Hey lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het mijn beurt in de blogtour van het boek Azkaloth van Anneke de Waard. Dit is een lekker dik boek van 485 pagina’s. Ik wil me eigen uitdagen om weer wat vaker dikke boeken te lezen. Sinds de operaties aan mijn handen neig ik namelijk sneller naar de dunnere boeken en dat is zo ontzettend zonde. Want ik hou namelijk enorm van lekkere dikke fantasie boeken. Ik was dan ook helemaal blij dat ik aan deze blogtour mee mocht doen. Tijd om jullie mee te gaan nemen in mijn mening over dit boek.

Recensie Azkaloth

Titel: Azkaloth Auteur: Anneke de Waard Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasie Cijfer: 8

Hier gaat Azkaloth over:

Het leven op de Eilanden is goed, maar dat geluk dreigt verstoord te worden door de komst van het Nieuwlandse leger. Koning Damna en zijn strenge wetten zouden het einde van de wereld betekenen. Lang geleden heeft een profeet de komst van een groot kwaad voorspeld, maar ook de komst van een held, die het kwaad voor eens en altijd zou kunnen stoppen. Het enige wat de Eilanders hoeven te doen is een held kiezen. Dan zal alles goed komen. Toch? Azkaloth wordt tot zijn grote schrik en ongenoegen als held aangewezen. Terwijl de rest van de Eilandse adel feestviert, beginnen voor hem de slapeloze nachten. Want hoe kan hij in zijn eentje een heel leger tegenhouden? Gabika is acht jaar wanneer ze haar gemene vader doodt. Ze denkt haar moeder ermee te helpen, niet wetende dat ze zichzelf ermee veroordeelt tot een leven in dienst van vrouwe Estelle. De vreemde broederschap van huurmoordenaars is vanaf dan haar familie. Wanneer Azkaloth jaren later haar hulp vraagt om Koning Damna tegen te houden, aarzelt ze niet om hem te helpen. Misschien is deze hopeloze missie haar kans om aan haar leven bij Estelle te ontsnappen en eindelijk iets goeds te doen.

Dit vind ik van het boek:

Oké tijd om het over het boek zelf te gaan hebben. Zoals altijd begin ik met de cover van het boek. Deze vind ik namelijk echt ontzettend mooi! Die paars rose kleur is echt prachtig. De goudenletters en amulet passen er perfect bij. Ik vind de titel prachtig en de flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig naar het boek.

Anneke de Waard heeft met Azkaloth een prachtig debuut geschreven. De naam is voor deze dyslect wat lastig maar het verhaal is prachtig. Bij dikke boeken ben ik altijd bang dat alles veel te uitgebreid is omschreven maar dat is zeker niet het geval in dit verhaal van Anneke. De opbouw in dit boek zit namelijk prima in elkaar. Het leest lekker vlot weg er zit voldoende spanning in en ook een aantal plottwisten.

Wat ik zelf heel tof vind is dat je achter in het boek een Pantheon vindt waarin wordt vertelt welke naam bij welke god hoort. Je vind er ook een pandemonium waarin wordt beschrijven wie welke demon is en wie hij dient. Hierdoor kun je altijd even terug bladeren mocht je ergens de draad kwijtraken. Hoewel ik dit zelf niet nodig heb gehad vind ik het wel een toffe toevoeging.

De personages in het boek zijn mooi beschreven en daardoor is het ook makkelijk om een band met ze op te bouwen. Zoals jullie kunnen lezen heb ik niet zo heel veel minpunten ontdekt in dit boek. Hier en daar had het niet iets vlotter mogen lopen maar dat is het eigenlijk wel.

Ik geef dan ook een mooie 8 voor dit debuut.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x