Dagboek een week uit mijn leven 4-12-2022 t/m 10-12-2022

Hey lieve lezers van Bookstamel, vanaf nu ga ik starten met dagboekjes op mijn blog! In deze dagboekjes kun je lezen wat ik zoal in een week mee maak. De lichtpuntjes maar ook de dipjes alles komt voorbij. De ene week zal ik veel te vertellen hebben de andere week wat minder. Maar ik vind het leuk om jullie mee te nemen voor een kijkje in mijn leven. Dit dagboek zal puur en oprecht zijn ik hou namelijk niet van maskers. Je bent wie je bent en je bent goed zoals je bent. Dat is een zin die ik altijd tegen andere zeg en ook steeds meer zelf ga geloven.

Zondag 4 december.

Ik zal alle dagboekjes beginnen op de zondagen! En deze zondag is gelijk een beetje speciaal. Ik moest namelijk maandag al heel vroeg in het ziekenhuis zijn. En nee geen ziekenhuis bij mij in de buurt maar in Rotterdam. Dat zou betekenen dat we in de ochtend al heel vroeg zouden moeten wegrijden en waarschijnlijk minimaal 2 uur er over zouden doen door alle files. Dus besloten mijn partner en ik via social deals een hoteltje in de buurt van het ziekenhuis te boeken zodat we daar konden overnachten. Later in de week toen we geboekt hadden vonden we ook nog een coupon voor een 3 gangen menu helemaal top!

Dus deze ochtend begon met 10 minuten fietsen op de stoelbike om mijn knie te trainen. Vervolgens ben ik alle spullen gaan inpakken die mee moesten. Daarna heb ik nog een keer 10 minuten op de stoelbike gefietst. Normaal moet ik 3x 10 minuten fietsen maar ivm onze hotel overnachting lukte dat me vandaag niet.

Na wat te hebben opgeruimd in huis en nog wat op de bank te hebben gehangen zijn we vertrokken op weg naar Fletcher Rotterdam airport. Daar aangekomen werden we vriendelijk ontvangen en konden we snel inchecken. De kamer was lekker ruim en schoon dus dat is altijd fijn! Op bed lekker het wk voetbal gekeken en toen was het alweer tijd om naar het restaurant te gaan.

Voor het restaurant moesten we even de weg oversteken want het restaurant zit in Fletcher Wings Rotterdam. Deze hotels zitten tegen over elkaar dus het is echt maar 1 minuutje lopen. Het restaurant was super gezellig alles was namelijk al helemaal ingericht voor de kerst. Dus overal mooie lampjes en kerstversiering ik hou er van! Ook in het restaurant was de bediening super snel. Ik koos voor een lekkere tomatensoep waar ik nog een broodplanke bij bestelde en een lekkere burger. Mijn partner koos voor de fish en chips en een currysoep. Bij een broodplankje verwachte ik een paar stukjes stokbrood met een dipje maar het was een heel groot brood! Dus eigenlijk zat ik na de soep en het broodplankje al vol. Je raadt het al het toetje kon ik echt niet meer op. Fletcher pakte het toetje in voor ons zodat we het later op de hotelkamer konden opeten! Wat een goede service.

Na het eten nog wat voetbal gekeken en toen zijn we snel gaan slapen want de wekker zou al om 6.00 gaan de volgende ochtend.

Maandag 5 december.

6.00 de wekker gaat. Ondanks mijn zenuwen heb ik lekker geslapen. Maar ja ik had uiteindelijk dan ook maar een oxzazepam gepakt voor mijn paniek. Ik probeer deze niet te slikken maar soms kan ik gewoon niet anders. Even douchten en aankleden en rond 7.15 moeten we alweer in de auto zitten op weg naar het maasstad ziekenhuis. Daar heb ik namelijk pas om 9.00 een afspraak maar anders staan we in de file en ik ben liever te vroeg dan te laat.

In het ziekenhuis aangekomen hebben we ons netjes gemeld bij de balie en een lekker bakje koffie en thee genomen. Mijn zenuwen werden zo erg dat ik bijna het ziekenhuis wilde uitlopen en het onderzoek niet wilde doen. Rond 8.30 werd ik binnen geroepen voor de provocatie test. Maar ik kon niks anders dan huilen en hyperventileren. Ik was zo bang om antibiotica te gaan slikken (Ja het kan ook een placebo zijn) maar alleen het idee al van weer een pijnlijke tong en lippen maakte me zo bang dat ik het gewoon echt niet durfde.

Nadat ik na 20 minuten wat rustiger was geworden besloot ik om door te zetten ik had immers niet voor niks een hotelkamer geboekt! En wat als ik ooit iets ergs krijg en antibiotica nodig heb dan wil je toch weten wat je wel en niet mag hebben. Dus nam ik de eerste pil van 20mg in. Daarna moesten we een uur wachten en toen kreeg ik er een van 100 mg geloof ik en na weer een uur krijg ik er een van 500 mg. Ik voelde me lip tintelen en later thuis ook mijn tong. Maar door de paniek wist ik niet goed of het nou door de paniek of de pillen kwam. Ik kon dus ook niet zo goed aangeven wat ik voelde bij degene die het onderzoek begeleiden.

Ttja dat is het nadeel van ASS en paniek aanvallen die maken het leven niet altijd makkelijker.

Maar om 12.00 zat het erop en konden Martijn en ik weer lekker naar huis! Zonder files is dat gelukkig maar een uurtje rijden. Ik voelde me erg moe en overprikkeld en mijn lip en tong gingen meer pijn doen. Maar het zwol niet op en dat is al fijn. Thuis dus lekker mijn bedje in gekropen en niet meer zoveel gedaan. Ooh ja ik heb wel nog ergens 2x 10 minuten gefietst.

Dinsdag 6 december

Wat een nacht. Vanaf midden in de nacht kreeg ik enorme buikkramp en liep ik helemaal leeg. Ik bespaar jullie de details maar ik kon naar de w.c blijven rennen en het leek wel water. En dit is eigenlijk heel de dag zo geweest. Vandaag hadden we ook geen stroom tussen 12.00 en 14.30. In de ochtend dan ook lamlendig met vriendlief op de bank gehangen tot de stroom er mee stopte. Toen ben ik onze kerstkaarten gaan schrijven dit jaar een simpele korte tekst omdat schrijven veel moeite kost maar het is zo leuk om kaartjes te sturen ik wordt daar altijd zo vrolijk van! En ben ik mijn Boekenswaps gaan inpakken. Deze kerst doe ik namelijk weer mee met die van Kwante en degene die ik op mijn blog heb georganiseerd.

Toen vriendlief om 14.15 naar zijn werk vertrok ben ik mijn bed ingedoken met een boek en een heleboel kerstfilms. Uiteindelijk ook pijnstilling genomen tegen de buikkrampen want daar werd ik echt helemaal gek van! Ooh ja ondanks die krampen wel ook nog 3 x 10 minuten gefietst dus super trots op mezelf!

Woensdag 7 december.

Oké weer een vroege ochtend! Gelukkig is de buikkramp weg getrokken. Maar vanochtend mag ik om 8.40 bij de dokter zijn. Ik krijg namelijk een injectie in mijn knie met de hoop dat de pijn dan minder gaat worden. Alleen de eerste dag word door deze prik de pijn vaak juist verergerd dus ik zie er wel een beetje tegenop. En aangezien ik deze injectie al eerder in me schouder en pols heb gehad weet ik dat het ook geen plezierig prikje is!

Maar als ik iets de afgelopen 3 jaar heb overwonnen dan is het mijn angst voor prikken! Na alle operaties en prikken was ik niet eens zenuwachtig deze keer en hoefde ik ook geen traantje te laten. Ik keek gewoon naar de muur en ademde in en uit. Hier ben ik zo ontzettend trots op want dit was de eerste keer dat ik bewust alleen een prik ging halen voorheen moest er altijd iemand mee.

Daarna ben ik lekker gaan shoppen ik wilde nog wat kerstdecoratie halen en wat dingetjes voor mijn swaps die nog miste! En yes ik ben super goed geslaagd. Ik vind het ook echt leuk om te zien hoe ons huis steeds meer in de kerstsfeer komt.

In de middag begon de pijn in mijn knie toe te nemen dus heb ik pijnstillers genomen en ben ik lekker op bed tv gaan kijken. Even mijn rust genomen want deze dagen waren best heftig!

Donderdag 8 december.

Vandaag is de dag! Tijd om nog meer en beter me best te gaan doen om gezond te worden. Ik begon de dag met 10 minuten op de stoelfiets. Daarna nam ik een glaasje water en een boterham met pindakaas! Toen was het tijd om naar Uden te gaan om de braces voor mijn duimen en de silversplint voor mijn middelvinger op te halen. Jup ik had een tijdje geleden al braces gekregen maar die bleken veel te groot te zijn. Er was met meten iets niet goed gegaan.

Dus mocht ik een paar weken geleden nieuwe laten aanmeten ik heb gelijk voor een ander kleurtje gekozen omdat ik de andere kleur toch niet zo mooi vond. Dat was dus een mooi gelukje bij een ongeluk. Dit keer zitten de spalken lekker strak en dat is super fijn! Ik moet er nog wel aan wennen en het dus een beetje opbouwen maar dat is niet erg.

Met een kwartiertje stonden we weer buiten dat was ook wel eens fijn! Op de terug even snel een paar boodschapjes gedaan. Daarna weer 10 minuten op de stoelfiets en lekker aan mijn blog gewerkt.

Rond 12 uur ben ik gaan koken een gerecht van Hello Fresh alleen vond ik hem deze keer echt niet zo lekker helaas. Tja dat kan ook wel eens gebeuren. Als Martijn avonddienst heeft eten we vaak tussen de middag al warm super handig! Daarna samen even lekker tv gekeken en nog wat kerstkaarten geschreven. Morgen ze allemaal gauw op de bus doen.

De rest van de dag bestond uit opruimen, kerstfilms kijken, bloggen en boekjes lezen. ooh ja en sinds vandaag let ik weer op mijn calorie inname dus deze hou ik weer bij in de lifesum app ideaal!

Vrijdag 9 december.

Vanochtend ben ik lekker vroeg opgestaan en begonnen met 15 minuten te fietsen op de stoelbike. Dit is best wel zwaar maar omdat ik vanavond uit eten ga met mijn beste vriendinnetje weet ik dat fietsen in de avond er niet van komt. Toch wil ik vandaag dat half uur aan beweging halen dus fiets ik 2 keer 15 minuten.

Na het fietsen een boterham gegeten en een mok thee gezet. Daarna ben ik achter de computer gekropen om lekker aan mijn blog wat te gaan doen. Tot het tijd was om vast het avond eten voor mijn vriend te koken. Die heeft namelijk avond dienst en dan kan die het meenemen. Daarna nog wat verder aan mijn blog gewerkt. En toen ben ik op de bank gekropen met een film om even mijn rust te pakken!

Om 16.00 was Annemiek hier en hebben we lekker zitten kletsen. Rond 18.00 zijn we op weg gegaan naar Gossimijne. Bij Gossimijne hebben we natuurlijk het hapje genomen wat ik heb bedacht en nog allerlei andere lekkere tapas hapjes! Ik had o.a een lekkere buikspek een tuna melt en een pepersteak hmmm. Ik moet bekennen dat ik Gossimijne in Uden wel een hele fijne gezellige plek vind. Eind volgend jaar als ik in alle 7 vestigen heb gegeten zal ik een overzicht voor jullie plaatsen.

Terwijl de tweede helft bezig was van Nederland – Argentinië kwamen wij thuis weer aan Martijn zat lekker op de bank voetbal te kijken en wij besloten om gezellig mee te kijken. En wat was het een bizarre wedstrijd he met al die ruzies en het terugkomen naar een 0-2 achterstand ik vind dat onze oranje mannen het prima gedaan hebben. Al met al was het dus een heerlijke dag.

Zaterdag 10 december.

Vanochtend had ik wat moeite met opstaan! Het gebeurd namelijk zelden dat ik 1 zo’n drukke week heb en twee dat ik zo laat naar bed ga. Maar wat heb ik genoten en de pijn in me lijf en de vermoeidheid is het meer dan waard. Maar ik ben ook niet de allerbeste planner die er is want Martijn en ik hebben voor vandaag kaartjes voor de dierentuin in Overloon. Als eerste is dat niet zo handig met mijn knie en ook niet voor mijn ass na zo’n drukke week ik moet dan ook bekennen dat ik een beetje met tegenzin vertrok. Ohja het was ook nog eens -1 en als er iets niet goed is voor mijn lijf dan is het kou.

Maar de dierentuin is maar een half uurtje rijden dus we besloten ons lekker warm aan te kleden een thermosfles thee te zetten en toch te vertrekken. En dan zouden we wel zien hoe het zou gaan lopen. Dus aangekomen bij de dierentuin waar we zoals gewoonlijk werden verwelkomd door de rode panda werd ik weer helemaal vrolijk! Ik ben gek op dieren dus een bezoekje aan de dierentuin vind ik altijd erg leuk. Maar meestal gaan we dus met wat warmer weer. En wat nu dus heel grappig was om te zien is dat alle dieren die we normaal heel goed zien zoals de aapjes etc zich verscholen in hun binnen verblijven. En de dieren als de witte tijger en de cheetah die we normaal vaak lui zagen liggen die waren nu juist heel erg actief!

Al met al hebben we 1,5 uur voorzichtig rondgelopen door de dierentuin. Mijn knie is nu wel echt mega pijnlijk en daarna hebben we nog lekker een hapje gegeten in de dierentuin. En het eten was daar echt super goed Martijn had een lekkere hamburger met friet en ik had een friet pulled pork bbq en een curryworst. Nou die curryworst had ik er niet bij hoeven bestellen want de friet was echt huge en super lekker! Ik ga even kijken of ik deze week nog een uitgebreide review van de dierentuin in Overloon kan uittypen maar ik heb helaas geen foto’s gemaakt van het eten en dat is wel jammer!

Thuis lekker wat op de bank gehangen een blog geschreven en in bad gegaan. En nu ga ik zo de gourmet klaarmaken want vanavond gaan Martijn en ik lekker gourmetten en dan gaan we morgen weer een weekje gezond eten! Want daar ben ik momenteel heel goed mee bezig. Op gisteravond en vanavond na.

Ik ga ook gelijk deze blog afsluiten want naast de gourmet hebben we niet veel meer op de planning staan. En dan zie ik jullie volgende week weer bij een nieuw week blogje.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x