Wintermagie

Hey lieve lezers van Bookstamel, afgelopen weken tijdens de kerstinterviews konden jullie al kennis maken met een aantal auteurs die meegewerkt hebben aan de bundel Wintermagie. Een bundel vol prachtige magische kerstverhalen geschreven door 12 auteurs. Vandaag is het tijd om mijn recensie van dit boek met jullie te gaan delen. Want welk verhaal was mijn favoriet en welk cijfer geef ik de complete bundel? Je ontdekt het allemaal in deze recensie.

foto van de cover van het boek Winter Magie.

Recensie Wintermagie.

Titel: Wintermagie Auteurs: Jen Minkman, Cathinca van Sprundel, Emmy van Ruijven, Lysander Mazee, Marijke F. Jansen, Suzanne Peters, Isolde Boers, Maresa Jacobse, Fenneke Zwaaneveld, Cassandra Sterling, Vivian van Leeuwen, Annette van Geloof Uitgeverij: Dutch Venture Publishing. Genre: Fantasie Cijfer: 9

Hier gaat Wintermagie over.

Tja dat is wat lastige te vertellen omdat het natuurlijk 12 aparte verhalen zijn. Dus deel ik met jullie even hoe het op de flaptekst omschreven staat.

On the first, second, third (etcetera) day of Christmas, my true love gave to me… Twaalf Nederlandse auteurs zijn “allen tezamen gekomen” om fans van young adultverhalen te voorzien van genoeg leesvoer voor de hele kerstperiode! Voor alle twaalf dagen van kerst is er een verhaal te lezen. De verhalen bevatten zonder uitzondering een sprankje magie, of het nu om een magisch bos, een midwinterfeest, een kerstboomboerderij, een mysterieuze sneeuwkoningin of een afgelegen dorpje in Canada gaat. Laat jij je ook meevoeren door deze wintermagie? Voor mensen die het liefste de hele kerstvakantie opgekruld bij het haardvuur een boek lezen!

Dit vind ik van de bundel.

Laat ik beginnen zoals altijd met de cover. Die geeft je namelijk gelijk zo’n heerlijk lekker winters gevoel en ik vind hem ook echt prachtig! De titel vind ik perfect passen bij deze tijd van het jaar en de flaptekst maakt natuurlijk nieuwsgierig.

Wat ik zo leuk vindt aan deze bundel is dat het gaat om 12 losse verhalen om te lezen met kerst. Je kan dus elke dag een kort verhaal lezen. Voor een heel boek heb je misschien niet altijd de tijd zeker niet tijdens de feestdagen. Maar een kortverhaal kun je makkelijk tussen door nog een keertje lezen. Bij een bundel heb je natuurlijk altijd dat je het ene verhaal wat leuker vind als het andere. Daardoor is een recensie van een bundel schrijven altijd wat lastiger. Maar ik moet bekennen dat dit zeker een van de betere bundels is die ik ooit gelezen heb. Alle verhalen zitten prima in elkaar en slepen je mee in een heerlijke magische wereld.

Maar laat ik jullie nu meenemen langs de drie verhalen die mij gelijk wisten te betoveren.

De wilde jacht van Emmy van Ruijven

Dit was echt mijn favoriete verhaal in de bundel. En dat bewijst maar eens dat het ene verhaal van een auteur je super goed kan liggen en een ander verhaal wat minder. Daarom geef ik auteurs minimaal 2 kansen. Waar ik bij supernerd denk ik niet helemaal de doelgroep was droomde ik bij De wilde jacht gelijk helemaal weg.

Het verhaal gaat over Aoife die naar het feest gaat voor dat De wilde jacht begint. Daar ontmoet ze de mysterieuze Regan. Deze ontmoeting kan wel eens goed uitpakken voor haar waarom dat lees je in het verhaal zelf. Dit verhaal zit super goed in elkaar het is mysterieus en spannend en de personages weten gelijk mijn hart te veroveren en dat is natuurlijk altijd een goed teken. Al met al een echt magisch verhaal wat van mij een dikke 10 krijgt.

De les van de Gritz van Jen Minkman

Dit verhaal is zo ontzettend goed in elkaar gestoken. De Gritz heeft een mysterieus tintje en het idee achter dit verhaal vind ik echt bij de kerstgedachten passen. En misschien ook wel een beetje bij de tijd van tegenwoordig waarin iedereen altijd meer wil. Waarom dat zo is tja dan moet je toch echt zelf het verhaal gaan lezen want anders verklap ik veel te veel. Dit verhaal is daarom ook wat moeilijker te omschrijven. Het gaat over wensen en een mythe. Dit verhaal krijgt van mij een mooie 9,5

De dochter van de Kerstman van Fenneke Zwaaneveld

Dit verhaal sprak mij enorm aan omdat het laat zien dat je altijd het beste in mensen moet zien. Het is een verhaal over gemis, hoop en liefde. Een verhaal wat eigenlijk alles heeft wat een goed kerstverhaal nodig heeft. Een van de hoofdpersonages in dit verhaal is de dochter van de kerstman ( De dochter van de kerstbomen verkoper) Deze zit in een rolstoel. Op een dag komt er een jongen op de kerstbomen farm en tja wat er dan gebeurd zul je zelf moeten gaan ontdekken in het verhaal want anders verklap ik veel te veel.

Ook dit verhaal krijgt een mooie 9 van mij.

En zo hebben eigenlijk alle 12 verhalen in dit boek wel iets moois, bijzonders of speciaals. Maar om alle 12 verhalen te beschrijven is geen doen met een kortverhaal verklap je namelijk nogal snel de plot en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar dat dit boek een mooi speciaal plekje in mijn boekenkast krijgt weet ik wel zeker.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x