5 boekentips voor de feestdagen van Ilse Bockstaele

Hey lieve lezers van Bookstamel, Vandaag deel ik weer 5 boekentips voor de feestdagen met jullie! Dit keer komen de tips van Ilse Bockstaele zei stelt zich hieronder even aan jullie voor.

Ik ben Ilse Bockstaele. In de eerste plaats ben ik een lezer. Wanneer ik aan het lezen ben, moet er steevast al een nieuw boek klaarliggen op het nachtkastje. Ik mag er niet aan denken dat mijn boek uit zou zijn en er niets te lezen valt. Dat geeft me een ongemakkelijk gevoel. Ik heb boeken nodig als water en brood.

Ik ben ook een schrijver, van kortverhalen, van kinderverhalen en van een heuse young adult roman. Op mijn website https://ilsebockstaele.wordpress.com kan je alles lezen over wat ik de afgelopen jaren bij elkaar gepend heb.

Ten slotte begeleid ik ook andere schrijvers. Ik formuleer advies bij manuscripten, coach mensen een heel jaar lang om hun levensverhaal in boekvorm te gieten, en ik geef online schrijftrainingen over autobiografisch schrijven, de kracht van personages, …. Daarover vind je alles op mijn bedrijfspagina https://hetwoordisvanu.com.

Uiteraard kan je mij ook volgen op Facebook, op mijn persoonlijke pagina of via Het Woord is van U.

5 boekentips voor de feestdagen!

  1. Samen duizelen we van Jaele Cole

Ik tip dit boek omdat: Het hoofdpersonage Sarah worstelt, net als de schrijfster zelf, met fysieke pijn die haar uitdaagt om het leven anders aan te pakken. Op die weg geeft ze zichzelf enkele mooie (kerst)geschenken: mildheid, vergeving en humor. Vooral dat laatste maakt dit boek voor mij een pareltje: dat lachen en huilen hand in hand gaan.

  1. Wat weet men van een leven van Anke Verbraak

Ik tip dit boek omdat: Als vol wassen vrouw houd ik ontzettend van Young Adult-boeken, omdat in die verhalen nog niet alle hoop vervlogen is. Alles is nog mogelijk. En is de Kersperiode niet hét hoopvolste moment van het jaar? Wat weet men van een leven is een intimistisch portret van twee jonge mensen die door de omstandigheden met elkaar opgescheept zitten. Ze ontwikkelen een innerlijke band, die de leidraad van dit intens geschreven boek vormt.

  1. De Heerlijkheid van Martin de Brouwer

Waarom ik dit boek tip: De Heerlijkheid is een boek dat je moet lezen als je tijd hebt, zoals bijvoorbeeld tijdens de Kerstvakantie. Tot de laatste pagina, tot de allerlaatste zin, ontvouwt dit boekt zich als een spannende pageturner die je niet wil wegleggen. De personages zijn diepgaand uitgewerkt, de plot neemt verrassende wendingen, de 16e eeuw wordt in al zijn nuances tot leven gebracht.

  1. Waarom ik ‘anders’ ben van Nadine Smets

Waarom ik dit boek tip: Kerst en Nieuw zijn bij uitstek de periodes om goede voornemens te maken. In Waarom ik anders ben brengt Nadine Smets haar eigen levensverhaal en helpt de lezer zo op weg om het eigen leven in handen te nemen. Nadine vertelt hoe ze al jong uitbrak uit een gezin waarin ze niet gezien werd en hoe ze gaandeweg openbloeide tot een zelfstandige, succesvolle vrouw. Nadine ging slechts tot haar zestien jaar naar school. Toch pende ze haar hele levensverhaal samen en bracht het uit tot een boek. Een jaar lang mocht ik haar begeleiden. Ik ben ontzettend trots op haar.

  1. Icarusvan Herbert De Paepe

Waarom ik dit boek tip: Herbert De Paepe schreef een boek waarin tientallen verhaallijnen door elkaar lopen, elkaar aanraken, met elkaar botsen, elkaar uit elkaar drijven, … Het is een boek waarin je niet meer weet waar waarheid en fantasie van elkaar te onderscheiden zijn. Het is een boek dat je zeker niet mag lezen als je tijdens de eindejaarsfeesten te diep in het glas hebt gekeken, anders geraken je de draad kwijt. Of toch net wel? Want De Paepe schrijft zijn boeken met de hand, aan een tafeltje in de hoek van een Vlaams cafeetje.

Super bedankt voor deze 5 boekentips voor de feestdagen!

Opzoek naar meer boekentips? Lees dan de tips van Zomer & Keuning of Dirk de Wolf.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x