Dagboek Doelen en plannen voor 2023

Hey lieve lezers van Bookstamel, het is alweer even geleden dat ik een persoonlijke update met jullie heb gedeeld. Eigenlijk komt dit vooral omdat ik in een negatieve spiraal zat. Niet als het gaat om mijn blog maar wel lichamelijk. Er waren weer wat tegenslagen die ik even moest verwerken. Degene die mij kennen weten dat ik liever positief ben en graag lach dus had ik ook niet echt zin om de negatieve dingen met anderen te delen. Maar ik heb wel de tijd genomen om kleine doelen en plannen te maken voor 2023 en deze plannen en doelen wil ik met jullie gaan bespreken. Want gedachten kracht is de grootste kracht en een stok achter de door is ook enorm fijn! Eind 2023 wil ik dan een blog maken met wat er is terecht gekomen van mijn doelen en plannen voor 2023

Doelen en plannen voor 2023

Ik heb mijn doelen en plannen voor 2023 onderverdeeld in een aantal onderdelen waar ik aan wil gaan werken. Zo zal er een kopje zijn met Gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, mijn blog en voor het lezen natuurlijk. En ik ga maar gelijk beginnen met mijn grootste doel voor 2023 kunnen jij al raden wat dat doel is?

Gezondheid.

Ik begin met mijn gezondheid omdat dit het belangrijkste punt is voor mij. Afgelopen jaar kreeg ik klap naar klap te voor me kiezen. Operaties die niet het gewenste effect hadden. Vaste spalken die werden aangemeten voor mijn handen. Heel veel nek en rug klachten. En knie klachten. Vandaag krijg ik dan ook een spuit in mijn knie zodat hopelijk de pijn over gaat want het lukt niet met alleen maar pijnstillers.

 • 2x 15 min per dag kunnen wandelen
 • 12 kilo afvallen (Ik moet veel meer afvallen maar wil dit doel haalbaar houden)
 • Meer groente en fruit eten.
 • Verder werken met mijn fysiotherapeut aan het opbouwen van de stabiliteit in mijn knie en schouder.

4 kleine doelen in de ogen van veel mensen maar vooral het laatste doel is een lastige. Ik ben inmiddels een maand of 3 bezig met mijn fysiotherapeut. En het stomme is dat ik dit vooral uit eigen zak moet betalen. Ik heb 9 fysio behandelingen per jaar in mijn pakket. Omdat Hypermobiliteit niet valt onder chronische klachten krijg ik geen aanvullende vergoeding heb je EDS dan krijg je dit wel heel krom. Ik heb dus even lopen kijken of ik mijn polis voor volgend jaar niet kan aanpassen om meer fysio te krijgen maar ik blijf het krom vinden dat dit niet vergoed wordt. Maar goed ik betaal mijn fysio met liefde en plezier want ze is heel kundig en voor het eerst heb ik het idee dat het ook helpt als ik er vandaan komt.

Dus in 2023 wil ik lekker mijn oefeningen blijven doen en naar de fysio blijven gaan in de hoop dat de pijn een stuk minder wordt. Helemaal weg gaan doet het niet maar het zo fijn zijn als ik weer gewoon de dagelijkse dingen als stofzuigen enz weer normaal kan doen.

Meer groente en fruit eten tja dat spreekt voor zich denk ik! Want ik eet echt veel te weinig groente en fruit. En als ik meer fruit en groente ga eten en meer ga bewegen dan ga ik vanzelf hoop ik langzaam aan een beetje afvallen.

Persoonlijke ontwikkeling.

Poeh dit is denk ik het meest lastige doel in mijn planning voor 2023 ik wil namelijk mezelf ontwikkelen. En nee dat wil ik niet echt doen met een cursus of studie maar ik zo graag meer gaan leren over mindfulness. Ik ben namelijk een nogal stress gevoelig type en die stress krijg ik ook echt niet uitgeschakeld. Daarnaast heb ik nog steeds een aantal angsten die ik graag zou willen overwinnen en ik denk dat mindfulness daarbij heel erg veel kan helpen. Dus heb je goede tips voor me laat ze dan vooral achter in een comment!

Plannen en doelen voor mijn blog.

Oké tijd om verder te gaan met de plannen en doelen voor mijn blog in 2023. Ik hou de doelen dit keer best klein omdat ik dit jaar helaas niet veel heb kunnen bloggen door al mijn fysieke beperkingen.

 • Meer structuur, ritme en regelmaat krijgen in mijn blogs. ( De eerste jaren dat ik een blog had kon ik netjes vooruit werken en had ik vaste dagen waarop er dingen online kwamen. Afgelopen jaren werd dit door mijn ziek zijn steeds minder. Ik hoop in 2023 die structuur weer op te kunnen pakken. Dat is ook veel beter voor mijn hoofd want door mijn ADD wordt het anders helemaal een jan boel)
 • Weer filmpjes maken over de boeken die ik gelezen heb! ( Voorheen maakte ik altijd filmpjes over de boeken die ik gelezen heb. Maar doordat ik zoveel ben aangekomen vond ik het niet meer leuk om naar mezelf te kijken op het beeld. Maar ik haalde wel heel veel plezier uit deze filmpjes dus we gaan het gewoon weer oppakken want hé ik ben goed zoals ik ben)

Dit zijn eigenlijk mijn 2 doelen voor mijn blog voor 2023 maar ik heb ook nog wel een aantal leuke plannen natuurlijk

 • het 5 jarig bestaan van mijn blog vieren! Jup hij bestaat 5 jaar alleen heb ik 3 jaar geleden alles moeten overzetten omdat ik van provider wisselde en mijn blog het niet automatisch wilde overzetten.
 • elke week 1 recept plaatsen
 • 4 zondagen in de maand komt er een kort verhaal online. Per maand hebben ze een uniek thema.
 • Er gaan dagboek blogs komen waarin ik jullie op de hoogte hou van al mijn up’s en down’s
 • De blogs van eigen bodem, boekenpraat en aan tafel met komen allemaal terug in 2023

Lezen

Tja en dan is het tijd voor mijn leesdoelen voor 2023

 • Ik wil 100 boeken lezen in een jaar (Lezen is plezier, lezen is fijn dus focus nooit op de doelen van een ander. 100 boeken is erg veel maar ik lig dan ook heel veel op bed met pijn! En dan kan ik weinig anders dan lezen en tv kijken)
 • Van die 100 boeken wil ik 70% boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs lezen.
 • Minstens 4 boeken met meer dan 500 bladzijden

En vooral gewoon lekker heel veel plezier hebben in het lezen.

Heb jij al een doel of plan voor 2023?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claire
Claire
1 jaar geleden

Allereerst; wat heb je toch mooi haar!! En wat een mooie doelen heb je!! Super goed dat je met mindfulness wilt gaan beginnen. Daar blog ik ook regelmatig over.

Elizabeth
Elizabeth
1 jaar geleden

Je bent een motivatie. Ik ga komend jaar opnieuw proberen om gewicht te verliezen en fitter te worden. Hoewel ik vorig jaar het Bullet Journalen maar enkele maanden volhield, ga ik er weer mee beginnen. Dit keer met wat minder pagina’s en doelen per maand. Door de verwachtingen laag te houden, hoop ik het langer vol te kunnen houden. Opbouwen is beter dan afbouwen in dit geval. Succes!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x