Ho Ho Hopeloos verliefd van Wendy de Liefde

Hey lieve lezers van Bookstamel, Yes vandaag heb ik weer een leuke boekentip voor de feestsdagen voor jullie! Ik mocht namelijk het boek Ho Ho Hopeloos verliefd van Wendy de Liefde lezen. Dat was ook wel zo handig want 28 november de dag van de verschijning van Ho Ho Hopeloos verliefd mocht ik Wendy de Liefde interviewen. Dit interview met Wendy de liefde was live mee te kijken waardoor kijkers ook hun vragen konden stellen. Dit keer was het interview op facebook maar de meeste live interviews kun je terug vinden op De wereld van Mel. Maar goed nu is het tijd om het te gaan hebben over deze kerst novelle van Wendy de Liefde.

cover van het boek Ho Ho Hopeloos verliefd

Recensie Ho Ho Hopeloos verliefd.

Titel: Ho Ho Hopeloos verliefd Auteur: Wendy de Liefde Uitgeverij: Dutch Venture Publishing Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat Ho Ho Hopeloos verliefd over:

Als Kato vlak voor kerst gedumpt wordt door Gideon en tegelijkertijd opa Coos – haar beste vriend – uit haar leven glipt, neemt ze een drastisch besluit. Ze boekt halsoverkop een vlucht naar Curaçao. Weg van alle familieverplichtingen en haar gesettelde vrienden – en zo dicht mogelijk bij haar lieftallige opa dankzij alle warme herinneringen aan hem die het eiland met zich meebrengt.

Dan vindt ze vlak voor vertrek bij het opruimen van haar opa’s spullen een brief. Een brief die haar reis naar paradijselijk Curaçao een hele andere wending zal geven…

Dit vind ik van het boek.

Oké daar gaan we dan ik begin bij de cover zoals gewoonlijk! Op de cover van dit boek ben ik helemaal verliefd. De mooie gekleurde huisjes die natuurlijk symbool staan voor het mooie Curaçao en alle kleine kerst elementjes zoals de kerstboom die versierd wordt heerlijk! Het geeft je in een klap een kerstgevoel en dat terwijl het verhaal zich afspeelt in een tropisch land. De titel is natuurlijk geniaal daar valt echt niks slechts over te zeggen want wie is er nu nog nooit Ho Ho Hopeloos verliefd geweest. De flaptekst maakt nieuwsgier en de palmboompjes binnen in bij een hoofdstuk maken het helemaal af.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Hoewel Wendy’s eerste boek natuurlijk veel autobiografische onderdelen bevatte is Ho Ho Hopeloos verliefd compleet fictie. Ik was dan ook bang dat de fijne schrijfstijl van Wendy verloren zou gaan maar dat is gelukkig niet het geval. Ook in dit boek weet ze de emoties van de personages goed neer te zetten, heeft ze een vleugje humor en zijn de zinnen weer lekker kort en bondig.

Het verhaal zelf is mooi opgebouwd! Tja Kato haat kerst daar kan ik me dan niks bij voorstellen haha want mijn kerstboom staat al in September. Maar toch ben ik van Kato en o.a haar opa gaan houden. In het verhaal ontmoet Kato drie vrienden dat kan ik wel verklappen een van de jongens is echt zo’n type stoer uiterlijk klein hartje! Stiekem werd ik een beetje verliefd op hem. Al deze verschillende personages zorgen ervoor dat het boek lekker vlot doorleest. Ook is het leuk dat dit boek het verhaal belicht vanuit meerdere perspectieven en dat er een klein tijdssprongetje wordt gemaakt.

Al met al een heerlijke feelgood die je in een ruk uitleest. Minpunten? Het boek had van mij iets langer mogen zijn hij was te snel uit en stiekem had ik wel wat meer te weten willen komen over de drie mannen. (Tja ik mag niet teveel verklappen maar die mannen/jongens ontdek je vanzelf in het verhaal) Maar wie weet bedenkt Wendy ooit om met een van die jongens in de hoofdrol een nieuw verhaal te schrijven. Je weet het met Wendy maar nooit.

Dit boek is dus echt een aanrader voor iedereen die houdt van Kerstmis, Feelgood en een beetje diepgang. Daarom krijgt het boek van mij een mooie 8,5.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x