Mijn favorieten Kiprecepten voor de feestdagen + Winactie

Hey lieve lezers van Bookstamel, de Kerstdagen komen steeds dichterbij. Dus is het tijd om mijn favoriete recepten met kip voor de feestdagen met jullie te delen. Er zitten recepten bij voor mensen met een kleine en grote beurs. Er zitten hoofdgerechten, voorgerechten en lekkere broodjes bij. Nu heb ik nog veel meer lekkere kiprecepten. Dus in 2023 ga ik elke maand 1 kiprecept met jullie delen.

Mijn gerechten maak ik het liefst met kippendij maar kipfilet is ook helemaal prima. Ik koop mijn Kippendij bij de Chick’n grill kar. Ze verkopen daar bakken van 2,5 kilo met heerlijk vers en goedkoop kippenvlees. De karren van Chick’n grill vind je in Asten, Boxmeer, Cuijk, Gemert, Den Bosch, Gennep, Helmond, Horst, Kessel, Nuland, Rossum, Someren, Son en Breugel, Uden, Veghel en Zaltbommel. Op welke dag ze waar staan vind je op hun website. Al weer een hele poos geleden had ik een interview met Mailel van Chick’n grill en zoals je in dat interview kunt lezen zijn er inmiddels al een aantal van zijn dromen uitgekomen.

Toen ik Maikel vertelde over mijn #feestdagenspecial om de boodschap van kerst er voor elkaar zijn en elkaar te steunen in moeilijke tijden te gaan verspreiden. Bood hij aan dat ik aan maar liefst 3 winnaars. Zo’n heerlijke bak kippendij die ik altijd gebruik voor mijn gerechten mag weggeven!

2,5 kilo kippendij van de Chick’n grill winnen zo doe je mee!

  • Plaats onder dit bericht, het facebook of instagram bericht welk gerecht met kip jij nog graag op mijn blog zou willen zien
  • Like de facebook pagina van Chick’n grill als je facebook hebt en natuurlijk die van Bookstamel
  • Het delen van dit bericht met je famillie vrienden vinden wij erg lief maar is natuurlijk geen verplichting.

De winnaars worden op 18 december bekend gemaakt! Zodat deze hun kip nog voor de feestdagen kunnen op halen bij een van de verkoop punten van Chick’n grill. (Details worden besproken in een prive bericht)

Tijd voor mijn favorieten kiprecepten voor de feestdagen.

1 De kipcocktail

Een kipcocktail staat bij ons standaard op tafel tijdens de feestdagen! Of dit nu voor het gourmetten is of als een heerlijk voorgerecht in een driegangen menu. Zonder kipcocktail is kerst bij ons niet compleet. Het recept voor mijn kipcocktail is al jaren in de familie ik leerde hem maken van mijn vader die we helaas al voor de 9 de keer dit jaar moeten missen met kerst. Maar door zijn kipcocktail met een whiskey cocktailsaus waar je dronken van wordt is hij toch altijd nog een beetje bij ons.

Het recept voor Kipcocktail.

2 De loaded fries met pulled bbq chicken.

Kerst begint bij ons altijd al op kerstavond. Dan vier ik kerst met mijn moeder zus de kinderen en onze partners. Eerste kerstdag kom vaak mijn schoonmoeder en wordt er uitgebreid gebruncht en gegourmet. Op tweede kerstdag heb ik dan vaak geen zin meer om me eigen nog helemaal vol te vreten of nog uren in de keuken te staan. En dan zijn deze loaded fries dus ideaal. De heerlijke bbq pulled pork kun je namelijk makkelijk 1 of 2 dagen van te voren maken. Dan hoef je op tweede kerstdag alleen nog maar de kip warm te maken, frietjes te bakken en je groente te snijden. En klaar is je makkelijke hap die ook nog eens heel feestelijk eruit ziet.

Het recept voor loaded fries met pulled bbq chicken.

3 Pittige sticky cola kip

Een pittige sticky cola kip is denk ik het favoriete gerecht in onze familie. Dit jaar ga ik met kerstavond koken voor onze familie. Ik wilde een heerlijke fricandeau en buikspek klapstuk maken maar nee hoor mijn familie vroeg om pittige sticky kip als hoofdgerecht! En tja daar ga ik echt geen nee tegen zeggen. Want deze kip wordt alleen maar lekkerder als je hem een dag van te voren maakt! En dat betekend dat ik met kerstavond niet de hele dag in de keuken hoef te staan. Hoewel ik echt geniet van werken in de keuken is een hele dag in de keuken staan lichamelijk voor mij echt niet meer te doen.

Het recept voor de Pittige sticky cola kip (P.s ja de foto is oud en van mijn begin tijd dus nodig toe aan verandering.

4 Ik ga voor het broodje kip!

Alleen vond ik het best lastig om te kiezen welke ik hiervoor zou kiezen. Ik heb namelijk een aantal broodjes met kip op mijn blog staan. Zoals de BLT Sandwich met kip of het broodje pulled pork met pit. Maar ik besloot om te kiezen voor het super simpele en snelle broodje kip! Een heerlijk broodje met sla tomaat kip en een simpele saus. Ideaal om te eten als lunch naar een gezellig avondje.

Het recept voor een broodje kip.

5 Wrap rolletjes met kip en pesto

Eerst wilde ik deze blog afsluiten met de tosti met avocado en kip maar toen dacht ik we hebben al een broodje. Dus als laatste neem ik jullie mee naar een simpel hapje voor op je borrelschaal! Niet alleen leuk met kerst maar ook met oud en nieuw. Ik heb het dan over een simpel Wrap rolletje met kip en pesto.

Het recept voor het wrap rolletje met kip en pesto

Nou volgens mij hebben jullie zo wel genoeg inspiratie voor lekkere kiprecepten tijdens de feestdagen! Vergeet niet om op tijd mee te doen met de winactie en maak er een mooie kerst van.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elizabeth
Elizabeth
1 jaar geleden

Ik zou jouw versie van ‘Gentse waterzooi’ wel eens willen zien. Het is hier een van de favoriete kippengerechten.

jouvence
1 jaar geleden

Ik gebruik ook graag kip als ingrediënt in de keuken. Vanavond staat er kipsaté wraps op de planning met satésaus, sla, taugé, sperziebonen& gebakken uitjes. Ik maak ook met regelmaat pulled chicken, kipschnitzel en kipsalon.

nicole orriens
1 jaar geleden

Ik krijg helemaal trek van al die mooie foto’s met lekkere gerechten! Het ziet er goed uit zeg.

Rory
1 jaar geleden

Wat een leuk overzicht zo Melanie! En heel leuk dat wat je op kerstavond gaat maken. Ik geloof in de kracht van familie en verbinding. En juist met zo’n recept wordt het een en al gezelligheid vermoed ik. Ook lekker die wrap rolletjes trouwens 😋

sanne
1 jaar geleden

Die kip coctail ziet er wel lekker uit. Zelf eet ik niet veel kip. wel een leuke winactie is er. kipburgers of kipschnitzel eten we wel eens.

Jolijn
Jolijn
1 jaar geleden

Mmm een caesarsalade! Ik maak graag kans (:

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Jolijn

Jij bent een winnaar

Tessa
1 jaar geleden

Bij het lezen van dit artikel moet ik gelijk denken aan een reclame jaren geleden: Kip het meest veelzijdige stukje vlees, Kip

Suleika
Suleika
1 jaar geleden

Ik ben benieuwd naar jouw variant van aardappel salade kip-pesto. Die mag je voor mij wel eens op de site zetten! Ik ben gek op kip dus doe graag mee!

Wanda
1 jaar geleden

Ik gebruik sinds enige tijd ook altijd kippendij en dat vind ik qua smaak toch een stuk malser. Je gerechten zien er heerlijk uit, dus ik ga ze zeker even opslaan om ze een keertje uit te proberen.

Diana van Os
Diana van Os
1 jaar geleden

Ik zou heel graag een recept van hete kip willen zien , lijkt me heerlijk en ik weet eigenlijk niet hoe ik het moet maken! Ik doe heel graag mee aan deze winactie

Anita Diepeveen
Anita Diepeveen
1 jaar geleden

Het liefst zou ik een lekker recept willen voor butterchicken

Sherry
1 jaar geleden

Ik heb inspiratie voor nieuwe recepten gevonden. Vaak kook ik hetzelfde.

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x