Kerstinterview met Chantal Claassen

Hey lieve lezers van Bookstamel, Als we een kerstboek dit jaar al veel voorbij hebben zien komen dan is dat De wensenwinkel van Chantal Claassen en Saskia M.N Oudshoorn. Geheel terecht want het is echt een super leuk boek! Saskia M.N Oudshoorn vertelde jullie vorige maand al alles over haar favoriete kerstherinneringen. En vandaag is het dus de beurt aan Chantal Claassen om jullie alles over haar leukste kerstherinneringen te vertellen.

Kerstinterview met Chantal Claassen

Wat is je favoriete herinnering aan kerstmis?

Vroeger gingen mijn ouders, zus en ik op kerstavond naar de nachtmis. Vaste prik. Zo spannend en ook gezellig om middenin de nacht naar de kerk te gaan, daar je klasgenoten te zien en kerstliedjes mee te zingen. Wanneer we na afloop van de mis middenin de nacht thuiskwamen, stookte mijn vader steevast de open haard aan en maakte mijn moeder verse vruchtenbowl en warme worstenbroodjes.

Hebben jullie in de familie een kersttraditie?

Niet echt een traditie, maar onze kerstdagen verlopen ieder jaar grotendeels hetzelfde. Op kerstavond gourmetten mijn man, mijn zoon, dochter en ik samen, waarna we spelletjes gaan doen en kadootjes onder de boom uitpakken. Eerste kerstdag slapen we lang uit, brunchen we uitgebreid en gaan we daarna naar de schoonfamilie (of komen zij bij ons). Mijn schoonmoeder is jaren geleden op eerste kerstdag overleden en sindsdien vieren we standaard eerste kerstdag met z’n allen. Dit zijn altijd supergezellige middagen en avonden met veel kletsen, eten, drinken en vooral veel lol. De invulling van tweede kerstdag wisselt jaarlijks. Soms brengen we die door met mijn ouders en het gezin van mijn zus. Andere jaren cocoonen we. Met de Top2000 op de achtergrond kruipen we met een goed boek op de bank. Sowieso is de periode tussen kerst en oud&nieuw bij ons altijd muzikaal omlijst door de top2000; daar zijn we alle vier dol op.

Als je jouw ideale kerst zou mogen omschrijven hoe zou die er dan uit zien?

Dan denk ik toch aan het plaatje van Last Christmas (Wham!); ingesneeuwd, in een kneuterig vakantiehuis de kerstdagen doorbrengen met onze beste vrienden. Met een knapperend haardvuur, mooie muziek, flessen wijn, hapjes, bordspellen en een stapel boeken.

Welke kleur hebben de ballen in jou kerstboom?

Lichtgroen!

Waar denk je als eerste aan bij het woord kerstmis?

Lichtjes, warmte, familie en Top2000

Verstuur jij nog kerstkaarten met de post?

Nee, daar ben ik jaren geleden al mee gestopt.

Wat is jouw kerstwens?

We hebben alle vier een druk leven, dus als ik kerst met mijn man en kinderen kan doorbrengen (in goede gezondheid) dan ben ik een gelukkig mens.

In welk land zou je wel eens kerstmis willen vieren?

Oostenrijk

Wat is je favoriete kerstlied?

2000 miles van The Pretenders en Christmas Lights van Coldplay

Oké tijd voor wat kerst schrijf/boek vragen!

Wat is jouw favoriete kerstverhaal of boek?

Ik heb niet een specifiek favoriet kerstboek, maar tijdens de kerstperiode lees ik erg graag de winterromans van Sarah Morgan. Die geven voor mij de juiste sfeer en raken de juiste snaar.

Welk boek zou je edereen aanraden om tijdens de feestdagen kado te geven?

Eh… De wensenwinkel van Saskia M.N. Oudshoorn en mijzelf natuurlijk 🙂

Wat mag er volgens jou niet ontbreken in een echt kerstverhaal?

Een bepaald inzicht dat personages verkrijgen. Bijvoorbeeld dat er meer is in het leven dan carrière en werken en dat familie en gezondheid toch echt het allerbelangrijkst zijn.

Zou jezelf ook wel eens een kerstverhaal willen schrijven?

Heb ik gedaan…

Kun je in het kort vertellen waar jou kerstverhaal over gaat en waarom de lezers het zouden moeten gaan lezen?

De wensenwinkel gaat over Claire die het naaiatelier van haar oma, een prachtig pandje aan de Delftse grachten, overneemt Het atelier draagt de traditie bij zich dat er altijd mooie, maatschappelijk betrokken dingen gebeuren. Claire wil deze ongeschreven geschiedenis voortzetten en samen met haar beste vriendin Josie bedenkt ze een tijdelijke bestemming voor het atelier: de wensenwinkel. Met de opbrengst willen de meiden de recreatieruimte van het bejaardenhuis waar Claire werkt en waar haar oma woont opknappen.

Het wordt een plek waar de meiden reële wensen laten uitkomen. Een klein gebaar, maar waar deze mensen (die het lastig hebben in de feestmaand) alleen maar van kunnen dromen. Variërend van een ritje naar de kerstshow in het tuincentrum met een van Nederlands’ meest bekende soapauteuren tot het regelen van een kerstkoor dat op het laatste moment heeft afgezegd.

Claire en Josie weten de stoere aannemer Stijn te strikken om de verbouwing te doen en ook lukt het de dames de over het paard getilde ex-soapster Jim binnen te halen om het project te laten slagen.

Geslaagd is het zeker: De wensenwinkel is een succes, een enorm succes! Maar vergeten Claire, Josie, Stijn en Jim zichzelf niet een beetje in al dat harde werken? Hebben zij soms niet ook een en ander te wensen?

Dat was het kerstinterview met Chantal Claassen! Super bedankt Chantal voor het invullen van mijn vragen en dat ik De wensenwinkel heb mogen lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda schrijft 't op
Linda schrijft 't op
1 jaar geleden

Gourmetten is bij ons ook een standaard verhaal met kerst. We hebben alleen geen vaste tradities en dat vind ik wel zo fijn.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x