Een pittige week

Hey lieve lezers van Bookstamel, Hoewel jullie deze week gewoon elke dag leuke blogs voorbij gaan zien komen wordt het voor mij een pittige week! Een aantal van jullie spraken mij er al op aan dat ik al even geen persoonlijke update meer heb geplaatst. Dat komt eigenlijk omdat ik in een positieve flow zit en deze niet wil beïnvloeden door de nadruk op de minder leuke dingen te leggen. Maar hé ik weet het belofte maakt schuld en ik zou altijd open en eerlijk zijn over mijn mentale en fysieke gezondheid. Dus tijd om jullie over een pittige week te gaan vertellen.

foto van Melanie

Een pittige week

Maasstad ziekenhuis Rotterdam.

Komende maandag beginnen we dag in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Daar gaan ze een provocatie test doen om uit te zoeken welke reacties ik krijg op medicatie en waarom. Deze test gaan ze twee weken achter elkaar doen. De ene week krijg je fake medicatie en de andere week krijg je echte medicatie. Zowel jij als degene die de test begeleidt weet niet op welke dag je wat krijgt. Van te voren mag ik geen allergiemedicatie, betablokkers of puffer gebruiken. Deze test gaat ongeveer 4 uur duren behoorlijk lang dus. Ik zie er enorm tegen op omdat ik de laatste keren aardig wat complicaties heb gehad op medicatie. Daardoor ben ik zo bang geworden voor bijvoorbeeld antibiotica dat alleen de gedachten al voor een reactie kan zorgen. Met deze test kijken ze dus waar je nu echt een reactie op krijgt en wat het resultaat is van de angst voor. Wat er ook uit komt het zal mij vertrouwen geven om in de toekomst medicatie te kunnen gebruiken mocht dit nodig zijn.

Injectie in de knie.

Ik heb al een poos last van mijn knie. Daarvoor ben ik hard aan het werken met de fysio. We kijken elke week welke pijn erger is mijn nek/schouder – Onderrug of knie en daar werken we aan. Echter geeft de knie behandeling niet het resultaat wat we zoeken. Door de heftige pijn kan ik ook niet echt trainen om af te vallen. En dat afvallen dat is voor mij heel belangrijk omdat mijn gewicht naast slijtage en HMS natuurlijk extra klachten geeft aan mijn gewrichten. Daarom krijg ik woensdag een corticosteroïdeninjectie in mijn knie. Ik heb al vaker zo’n injectie gehad op andere plekken en die zijn best pijnlijk en ik moet er rekening mee houden dat de klachten de eerste 24 uur nog erger worden. Jup niet iets om naar uit te kijken dus.

Nieuwe braces en silversplint.

Op donderdag is het tijd om mijn nieuwe braces voor mijn handen en mijn silversplint op te gaan halen. Helaas waren de vorige niet goed ze waren te wijdt waardoor het niet deed waar ze voor nodig zijn. Dus ik hoop dat dit keer wel alles goed is en dat de pijn in mijn handen dan snel minder wordt. Aan de andere kant zie ik er tegen op omdat ik met mijn autisme iets om mijn lijf hebben echt verschrikkelijk vindt. Maar ja pijn is erger.

Is het dan alleen maar slecht deze week?

Nee, hoor want na een pittige week ga ik de week afsluiten met twee dingen waar ik me enorm op verheug. Vrijdag ga ik namelijk met Annemiek heerlijk eten bij Gossimijne. In de blog Mijn hapje op de kaart bij Gossimijne heb je dit al kunnen lezen maar ik heb er dus echt ontzettend veel zin in. En zaterdag ga ik met mijn lieverd Martijn naar mijn favoriete Dierentuin! Het zal geen hele dag worden maar van een paar uurtjes dierentuin word ik bijna net zo gelukkig als van alle kerstversieringen in huis.

Wat zijn jouw plannen voor komende week?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa
1 jaar geleden

Heel veel stekrte deze week en geniet van de twee leuke uitjes!

Rory
1 jaar geleden

Dat klinkt heel heftig, maar gelukkig heb je ook leuke dingen om naar uit te kijken. Niet dat je het zo in evenwicht houdt, maar misschien scheelt het wel in positiviteit en in de goede flow blijven. Sterkte en liefs, Rory

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x