Kerstinterview met Isolde Boers

Hey lieve lezers van Bookstamel, volgende week kunnen jullie in de #feestdagenspecial mijn recensie lezen van het boek wintermagie! Waarin je 12 heerlijke winterse verhalen vind van verschillende auteurs. Een aantal van deze auteurs van deze bundel komen voorbij in de Kerstinterviews. Zo konden jullie eerder al het kerstinterview met Lysander Mazee lezen. Maar vandaag is het tijd voor het kerstinterview met Isolde Boers heel veel leesplezier.

Foto van auteur Isolde Boers

Kerstinterview met Isolde Boers

Wat is je favoriete herinnering aan kerstmis?

Samen met ons gezin en de hond wandelen over het strand van een Waddeneiland. Het is koud en alles is een beetje wit van de nachtvorst. Daarna warme chocolademelk met slagroom drinken met iets lekkers erbij in een strandtent. 

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Geen verplichtingen, koud winterweer om lekker de hond uit te kunnen laten in het bos zonder dat iedereen vies wordt, knuffelen met de poezen, een mooi boek lezen en ‘s avonds gezellig met ons viertjes eten. 

Welk kerstverhaal of boek is jouw favoriet en waarom?

Ik vind de serie over de Kerstmisaurus van Tom Fletcher echt helemaal geweldig. Het verhaal over de dino die opeens tot leven komt en hulpje van de kerstman wordt past helemaal bij mij. Sprookjesachtig, een beetje spannend en met een positieve uitstraling. 

Wat is je favoriete gerecht met kerst?

Voor mij hoeven we niet uit te pakken met grootse en luxe kerstdiners, als het toetje maar lekker is. Je maakt mij al heel blij met zelfgemaakte pompoensoep of knolselderijsoep met stokbrood en lekkere dingen daarop. En een toetje natuurlijk: tiramisu of trifle of …

Welk boek zou jij iedereen aanraden om kado te geven met kerstmis?

Wintermagie natuurlijk 🙂

Maar kerst en de kerstvakantie lenen zich voor dikke boeken en lange series: Harry PotterThe Lunar Chronicles (Marissa Meyer) of De glazen troon (Sarah J. Maas). 

Als auteur van kinder- en jeugdboeken denk ik al snel aan bijvoorbeeld De Kerstmisaurus of Het kerstvarken van J.K. Rowling. 

Wat is jouw kerstwens?

Ik hoop dat de wereld weer tot rust komt en ik zou willen dat er vrijheid voor iedereen is. 

Ik wens alle lezers van dit interview toe dat ze fijne en prettige kerstdagen hebben die ze kunnen invullen zoals ze zelf willen. 

Welke kleur heeft jouw kerstboom?

Een gestylde kerstboom past niet zo bij ons. Ik geef de voorkeur aan een boom met allemaal bonte kleuren en versieringen die onze dochters nog op de basisschool hebben gemaakt of uitgezocht. 

Wat mag er in een ideaal kerstverhaal niet ontbreken?

Een positieve vibe en een happy ending. Verder mag het van mij een beetje sprookjesachtig zijn, laat de magie van kerst maar spreken. 

Hebben jullie een speciale kersttraditie?

Cadeautjes, ik vind het leuk om mijn dochters en mijn man met kerst te verrassen met dingen die ze leuk vinden. Het hoeven geen grote of dure cadeaus te zijn. 

En we doen met ons gezin altijd spelletjes met kerst. Onder de boom ligt vaak ook een nieuw spel. 

Waar denk je als eerste aan bij het woord kerstmis?

De noordpool, sneeuw, de kerstman, rendieren, de kleuren rood en groen…

Verstuur jij nog kerstkaarten met de post?

Nee, daar zijn we jaren geleden mee gestopt. Het was altijd een haastklus en voelde als een verplichting, waardoor ik er nog maar weinig plezier aan beleefde. 

super bedankt voor dit Kerstinterview Isolde Boers! Ik kan niet wachten om komende week je korte verhaal te gaan lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x