Hemelse modder van Gabby Rasters

Hey lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een recensie. En aangezien we midden in de feestdagen special zitten is het natuurlijk een recensie van een lekker feestelijk boek. Ik had Hemelse modder van Gaby Rasters namelijk al een jaartje in mijn boekenkast staan en vond het nu echt tijd worden om deze te gaan lezen. Dus zo gezegd zo gedaan en nu kan ik met jullie gaan delen wat ik van dit verhaal vindt.

Foto van de cover van het boek Hemelse modder van Gaby Rasters

Recensie Hemelse modder.

Titel: Hemelse modder Auteur: Gaby Rasters Uitgeverij: Boekerij Genre: Feelgood Cijfer: 6,5

Hier gaat Hemelse modder over.

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.

Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

Dit vind ik van Hemelse modder.

Ik begin zoals altijd bij de cover! Want op de cover was ik op slag verliefd. De cover gaf me gelijk een heerlijk kerstgevoel. De titel is heerlijk letterlijk en figuurlijk 😉 Dus je kan wel stellen dat het met het jasje van dit boek helemaal prima is.

Dan is het tijd om naar het verhaal zelf te gaan. En daar ben ik helaas toch wel een beetje in teleurgesteld. Het is een leuk verhaal maar helaas ook niet meer dan dat. In het begin had ik namelijk best veel moeite om in het boek te komen. Het verhaal ging voor mijn gevoel een beetje van de hak op de tak. Daarnaast had ik ook wat moeite om me met de personages verbonden te voelen. Of dit komt omdat er best veel personages in het verhaal zitten dat weet ik niet.

Vooral met meneer de dokter vond ik het lastig om een band te krijgen. Al vermoed ik wel dat dit personage bewust zo warrig is gehouden door de auteur maar voor mij werkte dit niet. Wat ik wel weer heel erg leuk vindt in dit boek zijn de dagboek stukjes van Dagmar. En dan vooral de stukjes waarin ze een update geeft over haar relatie status gewicht etc. Ook de quotes die Dagmar zo nu en dan op facebook zet zorgde wel voor een lach op mijn gezicht.

Op zich vond ik het idee van het verhaal ook prima. Maar in de uitwerking is het voor mij gevoel niet helemaal zo naar voren gekomen als de auteur had gewild. Daarnaast verwachte ik door de cover ook wat meer kerstsfeer in het boek.

Maar houdt jij van een feelgood verhaal met thema’s als vriendschap, ruzie, er voor elkaar zijn, vreemde helpen etc dan is dit wel een leuk boek om te lezen. Ik geef Hemelse modder een voldoende van een 6,5 omdat het boek me niet helemaal wist te betoveren maar het wel gewoon leuk was om te lezen .

Eerder las ik het boek Nooit meer bang van Gaby Rasters wat me wel wist te raken. Dit is zeker een aanrader om te lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amina
1 jaar geleden

Nou, wat een goede review. Soms heb je dat inderdaad, dat er gewoon teveel gedoe en namen zijn, dan overzie je het niet meer. De kaft ziet er inderdaad heel schattig uit ♥️♥️♥️

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x