De terugkeer van de Troonopvolger van Tui T. Sutherland

Hey lieve lezers van Bookstamel, Een maand geleden mocht ik mee doen aan de blogtour van Vleugels van Vuur. Georganiseerd door de geweldige Heavenleighbooks. Het leuke aan deze blogtour is dat we niet alleen deel 1 met zijn alle lezen maar ook deel 2 en 3 🙂 Alleen voor deze delen is geen vaste datum afgesproken. Ik ben gek op draken dus ik kon niet wachten om verder te gaan lezen in deze serie. Na het eerste deel volgt De terugkeer van de Troonopvolger en over dat boek gaan we het vandaag hebben in mijn recensie.

Recensie Vleugels van Vuur De terugkeer van de Troonopvolger.

Titel: Vleugels van Vuur De terugkeer van de Troonopvolger Auteur: Tui T. Sutherland Uitgeverij: Gottmer Genre: Jeugdboek Cijfer: 8

*** Let op dit is het tweede deel uit een serie mijn recensie kan dus spoilers bevatten ***

Hier gaat De terugkeer van de Troonopvolger over:

De terugkeer van de troonopvolger’ speelt zich af in de mysterieuze zeeën rondom Pyrra. De verloren gewaande prinses Tsunami keert terug naar het rijk van de ZeeVleugels. Ze is dolgelukkig nu ze weer bij haar soortgenoten is. Maar niet alles aan het leven in de zee is zo perfect als het lijkt. De oorlog om Pyrra woedt genadeloos voort en iemand in het koninkrijk der ZeeVleugels heeft het op de drakenjongen uit de profetie gemunt. Kan Tsunami haar thuis en haar vrienden wel allebei beschermen?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek! Op de covers van de gehele Vleugels van Vuur serie ben ik verliefd. Maar dit vind ik tot nu toe wel de mooiste uit de serie. De mooie blauwe bijna petrol achtige kleur van de cover in combinatie met de magische draak maken hem betoverend. Ook de titel vind ik goed gevonden en de flaptekst maakte nieuwsgierig.

Daarnaast vind ik het super leuk dat voor in het boek een kaart zit waardoor je beter weet hoe de omgeving waar het verhaal zich afspeelt eruit ziet. Dit geld ook voor de draken en hun eigenschappen die voor in het boek staan. Daarnaast kun je voor de proloog begint nog een keer de drakenprofetie lezen. Super handig als je niet meer precies weet hoe deze gaat!

Waar we in het eerste deel nog een beetje moesten zoeken wie nou wie was en alle namen van de drakenjongen moesten onthouden. Heb je daar in dit deel geen last van omdat je de drakenjongen al kent. Wat ik leuk vind aan dit deel is dat het zich een grootdeel afspeelt in een onderwater wereld. Deze wereld is prachtig omschreven met zinnen als ” Het koraal krulde zich tot grotten, torens, en onderwatertuinen vol stralende kleuren” Ik zag gelijk voor me hoe de mooie blauwe Zeevleugels zich bewegen tussen dat kleurrijke koraal.

Dit is dan ook zeker een kracht van de auteur dat hij de wereld zo mooi kan omschrijven dat je er gelijk een magisch gevoel van krijgt. Daarnaast vond ik het super leuk dat in dit deel Tsunami meer centraal staat waar dat in het vorige deel vooral Klei was. Op deze manier bouw je een betere band op met Tsunami. Ik heb het vermoeden dat er in elk deel een ander drakenjong centraal gaat staan. En uiteindelijk alles samen komt maar dat is nog even afwachten.

Ik ga zo snel aan deel drie beginnen! Want naast magisch zijn de verhalen in de Vleugels van Vuur serie ook nog eens lekker spannend! Ik geef dit deel een mooie 8.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda schrijft 't op
Linda schrijft 't op
1 jaar geleden

Wat handig dat er in het boek een kaart zit voor meer inzicht en beleving, dat zie je niet vaak.

sanne
1 jaar geleden

Mooie recensie, en de cover is inderdaad prachtig. OH dit boek staat op mijn verlanglijstje. Maar is het een jeugd boek, young adult of fantasy? Dat vroeg ik mij onlangs af.

trackback

[…] Wist je trouwens dat dit het derde deel is in de Vleugels van Vuur serie? Eerder las ik in deze serie al De drakenprofetie en De terugkeer van de Troonopvolger. […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x