Vang me op van Roz Marshall

Hey lieve lezers van Bookstamel, Ook vandaag heb ik weer een kerstboeken recensie voor jullie! Nou ja kerst in elk geval een heerlijk winters boek. Dit keer een novelle dat zijn iets dunnere boekjes maar daarom zeker niet minder leuk. Maar over het verhaal gaan we het natuurlijk straks nog uitgebreid hebben. Nu het buiten steeds kouder wordt merk ik wel dat ik ook steeds meer in Winterse sferen kom. Heerlijk met een boekje een plaid en een kopje warme chocolade melk met slagroom op de bank. Dat zijn voor mij ook echt de perfecte omstandigheden om te lezen. Op een of andere manier lees ik dan altijd weer wat meer dan dat ik deed in de herfst. Maar goed tijd om het te gaan hebben over Vang me op van Roz Marshall.

foto van de cover van het boek Vang me op.

Recensie Vang me op.

Titel: Vang me op Auteur: Roz Marshall Uitgeverij: Dutch Venture Publishing Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Vang me op over:

De bewoners van het Schotse dorp White Cairns Village hebben allemaal zo hun eigen zorgen, vlak voor de kerstperiode. Een van die bewoners is Fiona Easton, een vrouw die van tegenstellingen aan elkaar hangt. Ze is skilerares maar heeft ook hoogtevrees; ze is een passionele vrouw maar is bang voor intimiteit. Na er een paar maanden tussenuit te zijn geweest, keert ze terug naar haar werkplek: de White Cairns skischool. Over haar gebroken hart is ze nog niet helemaal heen, maar ze zal toch weer aan de slag moeten. Maar dan dwingen een sneeuwstorm en een vermist kind haar om haar angsten voor eens en altijd onder ogen te komen. Wat is nu eigenlijk haar grootste droom? En kan die droom ooit wel uitkomen als hij aan een zijden draadje hangt..? Ook de rest van het dorp maakt zich op om zo vlak voor de kerst nog dingen recht te zetten die al een tijdje scheef liepen. Laat je meevoeren door dit knusse winterverhaal en waan je zelf een inwoner van White Cairns Village tijdens de feestdagen.

Dit vind ik van het boek.

Zo daar gaan we dan 🙂 laten we zoals gewoonlijk beginnen bij de cover! Deze vind ik echt prachtig het geeft je zo’n heerlijk winters gevoel en daardoor past hij ook perfect bij het verhaal. De titel vind ik mooi gevonden en de flaptekst maakte me nieuwsgierig. Toch twijfelde ik even of ik dit boek zou kopen of niet. Ik ben namelijk in het algemeen niet zo’n grote fan van novelles ik hou van lekkere dikke boeken. Maar toen een van mijn boekenvriendjes hem tweedehands verkocht kon ik het toch niet weerstaan.

Nou ik kan jullie vertellen van dat besluit heb ik nog geen seconden spijt gehad! Waar ik bij de meeste novelles toch wel het een en ander mis liep dit verhaal vanaf het begin gesmeerd. Er zat namelijk een mooie opbouw in had wat spanning en romantiek erin en nam je gelijk mee de skiberg op. Zelfs de personages vond ik dit verhaal niet te vlak. Ik leefde namelijk gelijk mee met Fiona en de schooljongen.

Roz Marshall bewijst hiermee voor mij dat ook zeker een novelle kan verassen en goed in elkaar kan zitten. Had ik ergens meer gewild yes dat gevoel blijf ik hebben. Maar toch heb ik enorm genoten van dit verhaal. Ik voelde de kou, ik voelde sneeuw ik voelde liefde ik voelde hoop alles wat perfect past bij een heerlijk winters verhaal. Vang me op is dan zeker ook een aanrader om deze kerst te gaan lezen. Het verhaal krijg een mooie 8 van mij.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x