Keten der vriendschap van Lammert J. van der Harst

Hey lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het mijn beurt in de blogtour van het boek Keten der vriendschap dat geschreven is door Lammert J. van der Harst. Dit is het eerste deel in de serie Registers van het Noordland. Blogtours vind ik altijd leuk om te doen. Dat komt vooral omdat je dan met een groepje allemaal het zelfde boek aan het lezen bent. Maar zodra de recensies online komen kunnen de meningen soms zo ontzettend verschillen per boek. Ergens vind ik dat ook de magie van lezen. Jij kan een boek helemaal geweldig vinden terwijl een ander het helemaal ruk vindt. Vaak komt dit door je mood of je eigen fantasie natuurlijk. Maar het blijft bijzonder hoe iedereen een andere mening kan vormen over het zelfde boek. Oké tijd om naar mijn mening over Keten der vriendschap te gaan.

foto van de cover van het boek Keten der vriendschap

Recensie Keten der vriendschap

Titel: Registers van het Noordland – Keten der vriendschap Auteur: Lammert J. van der Harst Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasie Cijfer: 7.5

Hier gaat Keten der vriendschap over.

Als er in vredestijd een aanslag wordt gepleegd op de kroonprins, veroorzaakt dat een kettingreactie in het Koninkrijk. Als er in vredestijd een aanslag wordt gepleegd op de kroonprins, veroorzaakt dat een kettingreactie in het Koninkrijk. Jona, een jonge soldaat van de koninklijke garde, is getuige van de aanslag en raakt betrokken bij een zoektocht naar de daders. Een geheim genootschap bereidt zich in de schaduwen voor om de zittende macht omver te werpen. Haar leden hebben zich binnen de muren van de hoofdstad Palisië verschanst en bezetten invloedrijke posities. In de havenstad Marina wordt de charmante vrijbuiter Maro ingehuurd voor een eenvoudige bevoorradingsklus. Zijn verlangen naar avontuur wordt ruimschoots vervuld als hij de boerenzoon Frederik in een taveerne ontmoet. Die vertelt hem over zijn onfortuinlijke ontmoeting met een mysterieuze vrouw. Door een speling van het lot komen ze in aanraking met de dodelijke klauwen van de Orde, hetgeen Frederik bijna fataal wordt. In hun zoektocht naar antwoorden lopen ze Jona tegen het lijf. Samen belanden ze in een strijd tegen een onzichtbare vijand. Al snel wordt duidelijk dat het genootschap een oorsprong heeft die hun verbeelding te boven gaat. Elke ontdekking onthult een diepere laag van het mysterie. Ze vechten mee in een oorlog die zich niet buiten de muren van de stad afspeelt, maar er binnen.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd bij de cover en dan moet ik zoals altijd eerlijk zijn en deze cover trok mij echt totaal niet aan. Maar he beoordeel een boek niet op zijn cover dus las ik de flaptekst. De flaptekst sprak mij wel aan waardoor ik besloot om dit boek te gaan lezen. De titel vind ik prima bij het verhaal passen dus dat is een pluspuntje!

Oké dan gaan we naar het verhaal zelf. En hier heb ik toch wel een paar puntjes die nog wat verbeterd kunnen worden. Nee het is zeker geen slecht begin van een nieuwe serie maar met een beetje meer bijschaving was het een wauw boek geweest en nu is het een leuk boek. De zinnen in dit boek zijn niet te lang het verhaal is vlot geschreven. Maar ik heb het boek gekocht als Fantasie boek en vindt het toch wel echt tegen het randje van een Young Adult aanschuren als het gaat om de schrijfstijl.

In het begin van het verhaal speelt het boek zich af in verschillende tijden en met verschillende personages. Het koste me even een beetje tijd om in het verhaal te komen. Maar toch werd ik wel getriggerd om door te lezen. Op een gegeven moment komen verschillende personages en verhaallijnen samen en voor mij wordt het boek vanaf daar pas echt spannend. Maar dan mis ik toch wel iets. Een groot deel van het verhaal draait om de Orde. Maar juist over de Orde en zijn personages leren we niet zoveel. Ik vermoed dat dit in een vervolgdeel wel wordt opgepakt maar ik had er nu al graag meer over willen lezen.

Want op deze manier is het lastig om een band op te bouwen met die personages. Maar ook de andere personages blijven nog een beetje vlak aan de ene kant en aan de andere kant wordt er soms wat teveel vertelt waardoor je niet je eigen mening kunt vormen.

Het boek is zeker een mooi begin van een serie en het verhaal is zeker wel goed opgezet. Maar met die paar puntjes van hierboven was het perfect geweest. Dus als jij houdt van een leuk fantasie boek dan raadt ik je deze zeker aan. Het boek krijgt een mooie 7.5

Liefs, Melanie

Opzoek naar nog meer fantasie boeken lees dan ook eens mijn recensies van Decadentia of Spiegelgeest.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x