Langste. Kerst. Ooit. van Lisette Jonkman

Hey lieve lezers van Bookstamel, Als er een boek kerst uit straalt dan is het wel Langste. Kerst. Ooit. van Lisette Jonkman. Dit boek mocht dan ook niet ontbreken tijdens de feestdagen special op mijn blog. Dus vandaag kunnen jullie mijn recensie van dit boek lezen. En geloof me als je nog geen boek hebt voor onder de kerstboom dan is dit een echte aanrader. Ben je nou benieuwd geworden naar de kersttradities van Lisette Jonkman lees dan mijn Kerstinterview met Lisette Jonkman.

foto van de cover van het boek Langste. Kerst. Ooit.

Recensie Langste. Kerst. Ooit.

Titel: Langste. Kerst. Ooit. Auteur: Lisette Jonkman Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Feelgood Cijfer: 7.5

Hier gaat Langste. Kerst. Ooit. over:

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Dit vind ik van het boek.

Yes daar gaan we tijd om het over het boek te gaan hebben. Ik begin zoals altijd met de cover en die vind ik super mooi. De kleur die goed bij kerst past maar niet typisch kerstmis is. En dan de sneeuwbol ik ben gek op sneeuwbollen dus daar kun je niks mis mee doen. De titel past perfect bij het verhaal en de achterflap tekst vind ik super leuk en maakte me nieuwsgierig.

Als we dan naar het verhaal zelf gaan moet ik beginnen met het feit dat Lisette Jonkman echt een hele fijne schrijfstijl heeft. Ze schrijft vlot met niet te lange zingen. Ze heeft humor en dit boek is geschreven alsof het een film is. Sterker nog dit boek zou het misschien nog wel beter doen in een film met al uitdrukkingen en bewegingen erbij. Ik denk dat je dan de hele film dubbel van het lachen ligt.

Ergens vind ik het ook een gewaagd concept want schrijf maar eens een boek waarin het elke keer weer eerste kerstdag is en dezelfde personages terug komen maar het toch steeds net een beetje anders gaat. Aan de ene kant ben ik echt helemaal verliefd op dit concept aan de andere kant is het misschien wat veel herhaling voor een boek daardoor wordt het naar een paar keer toch een beetje saai ook al zijn er elke keer veranderingen

Maar de personages zijn super goed beschreven De zwangere zus Noëlle zelf de beste vriendin stuk voor stuk heerlijke personages. Daarnaast vind ik de humor in dit boek echt geweldig ik ben een beeld lezer. Dus bij elke gebeurtenis maak ik gelijk een beeld in mijn hoofd. Zo zie ik de kaarsen ergens in het boek al helemaal omvallen of de honden voor me die heerlijk genieten van het kerstvlees. En als je een verhaal kunt schrijven dat ik zo goed voor me kan zien dan doe je iets goed. Dit super leuke vrolijke kerstboek krijgt van mij dan ook een dikke 8 en is een vette aanrader voor de komende feestdagen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claire
Claire
1 jaar geleden

Wat een prachtige cover! Dit alleen al ziet er heel uitnodigend uit. Mooie review ook!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x