BLT Sandwich met kip

Hey lieve lezers van Bookstamel, vandaag heb ik weer een recept voor jullie! Dit keer een lekker snel recept voor een heerlijke lunch. De lunch wordt vaak tijdens de feestdagen onderschat. Maar ik vind een wat luxer broodje voor de lunch echt een feestje! Het hoeft niet eens zoveel werk te zijn want deze BLT Sandwich met kip heb je zo gemaakt. Maar het maakt de dag wel net dat beetje specialer. Kip is momenteel net zoals best veel producten aan de prijzige kant. Maar koop je kip eens op de markt of zoals ik het doe bij de Chick’n Grill deze kipkar staat inmiddels in aardig wat dorpen en biedt kippendij en filet aan tegen een hele mooie prijs.

foto van een BLT Sandwich met kip.

Recept BLT Sandwich met kip.

Dit heb je nodig voor 2 personen.

 • 6 sneetjes brood ik koos voor het Brioche brood dat ik bakte uit het boek Masterclass bakken
 • 1 tomaat
 • 1/4 tot 1/2 komkommer
 • 4 blaadjes sla
 • Mayonaise
 • Pittige mayo of meng mayonaise met een beetje sriracha
 • 6 plakjes bacon
 • 2 stukken kippendij of filet
 • Paprikapoeder
 • Peper en Zout

Zo maak je de BLT Sandwich met kip.

 • Bestrooi de kippendij met een beetje paprikapoeder peper en zout.
 • Bak de kip mooi goudbruin in een pan met een beetje olie.
 • Rooster ondertussen de sneetjes brood in een pan oven of broodrooster.
 • Besmeer de onderste boterham met mayonaise leg daar boven op een blaadje sla.
 • Bak de bacon en leg deze boven op de sla.
 • Snijd de komkommer in plakjes
 • Leg ongeveer 4 a 5 plakjes komkommer op het onderste broodje
 • Snijdt de tomaat in plakjes en leg deze boven op de tomaat.
 • Leg de tweede snee brood erop
 • Besmeer deze met een beetje mayonaise.
 • Op de tweede snee leg je ook een blaadje sla
 • Daarop leg je ook weer komkommer
 • Vervolgens leg je de kipfilet erop met wat pittige mayo.
 • Leg je laatste snee brood erop

En eetsmakelijk! Heb jij nou liever vis maak dan eens mijn broodje met Zalm en Paling.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sanne
1 jaar geleden

mmm, dit broodje is my cup of tea. Ziet er heerlijk uit als lunch.

Tessa
1 jaar geleden

Dit lijkt me echt super lekker. Ga deze onthouden

jouvence
1 jaar geleden

Dit lijkt me echt een heerlijke sandwich! En ik ben dol op kip dus dat zit wel goed.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x