Hotel Happiness van Floortje Sanders

Hey lieve lezers van Bookstamel, vandaag heb ik weer een leuke recensie voor jullie! Ik zit de afgelopen 2 maanden gelukkig weer in een heerlijke leesflow. Maar mijn leesdoel voor dit jaar zal ik niet halen maar ach dat is niet erg. Want lezen moet je doen voor je plezier en niet omdat het een moetje is of je een bepaald doel wil halen. Dit keer las ik een lekkere feelgood die perfect past in deze feestdagen special. Ik heb het dan over hotel Happiness van floortje Sanders. Een boek dat je direct een goed gevoel geeft. Waarom dat zo is vertel ik je in onderstaande recensie.

Recensie Hotel Happiness.

Titel: Hotel Happiness Auteur: Floortje Sanders Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat Hotel Happiness over:

In Hotel Happiness probeert Lana opnieuw haar geluk te vinden in Amsterdam. Halsoverkop vertrekt Lana uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan. Ze gaat aan de slag in hartje Amsterdam bij het gezellige Hotel Happiness, waar ze omringd wordt door een tikje excentrieke maar hartelijke collega’s. Ook maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan, die zich als een moederkloek over Lana ontfermt. En als ze ook nog eens in de armen belandt van de aantrekkelijke Omar, wijst alles op een happy end. Maar het grote verdriet uit haar verleden heeft Lana nog geen plek gegeven. Kunnen Julien en zij écht zonder elkaar?

Dit vind ik van het boek:

Yes ik begin zoals altijd met de cover van het boek! De cover van Hotel Happiness vindt ik echt super tof! Je krijgt er namelijk gelijk een lekker winters gevoel van. Sterker nog ik kreeg gelijk zin in chocolademelk met slagroom. En dan heb ik het nog niet eens over de kleuren van de cover gehad. De titel geeft je ook gelijk zo’n lekker feelgood gevoel en de flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig.

Oké tijd om het over het verhaal zelf te gaan hebben! Ik had nog nooit een boek gelezen van Floortje Sanders maar ben blij verrast door haar schrijfstijl. Ze schrijft vlot met een vleugje humor maar durft ook moeilijkere onderwerpen in het verhaal te verwerken. Onderwerpen als rouwverwerking, hoop, liefde en onvoorwaardelijke vriendschap. Dit verhaal heeft dus alle eigenschappen voor een perfect kerstverhaal. De personages in het boek vond ik ook super tof! Zo kon ik Julien wel voor zijn kop slaan en werd ik zelf bijna een beetje verliefd op Omar.

Als je als schrijver personages neer kunt zetten waarbij een personage zoveel emoties bij een lezer kan oproepen dan doe je iets goed. Hier en daar vond ik het verhaal iets te snel gaan en op andere punten dacht ik hmm dat personage had ik wel wat beter willen leren kennen zoals de tweeling broer van Omar. Maar al met al is dit een hartverwarmend verhaal dat perfect is voor de feestdagen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rory
1 jaar geleden

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt want de cover sprak mij ook meteen aan. Het lijkt mij een heel leuk verhaal en met wat je nu vertelt zie ik hier meteen ook een leuke Netflix-film in, hahaha.

trackback

[…] Benieuwd naar nog meer feelgood boeken van eigen bodem lees dan ook eens mijn recensies van Meer dan Ooit of Hotel Happiness. […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x