Bastogne mousse

Hey lieve lezers van Bookstamel, De feestdagen staan weer voor de deur en daarom staat bookstamel in november en december vol met feestdagen pret! De lekkerste recepten soms moeilijk soms makkelijk en snel. Leuke kerst interviews, boekentips en nog heel veel meer. Vandaag is het woensdag en dat is natuurlijk mijn vaste recepten dag! Tijd dus om een lekker recept met jullie te gaan delen. Dit keer heb ik gekozen voor een super simpel en snel nagerechtje! Namelijk een heerlijke Bastogne mousse. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig.

Ik vind Mousse trouwens sowieso een top optie voor de feestdagen. Want een mousse kun je makkelijk een dag van te voren maken. Zo maakte ik 2 jaar geleden al weer deze Feestelijke chocolade mousse voor jullie. De basis van een goede mousse is eigenlijk altijd slagroom en dat is bij deze Bastogne Mousse niet anders.

Recept voor Bastogne Mousse

Ingrediënten voor 4-6 schaaltjes Bastogne Mousse.

500 gram slagroom

250 gram mascarpone

1 1/2 theelepel Chai tea mix (heb je dit niet in huis kun je ook kiezen voor wat koekkruiden)

50 gram suiker

260 gram Bastogne koeken

Zo maak je de Mousse.

Zoals ik hier boven al zei is het maken van Bastogne Mousse echt heel erg makkelijk. Ik gebruik mijn kenwood machine om de mousse te kloppen maar het kan ook gewoon met een handmixer! Maar dat is tegenwoordig te zwaar voor mijn handen.

  • Doe de slagroom samen met de suiker in een mengkom en mix de slagroom tot die stijf is.
  • Als de slagroom stijf is mix je de mascarpone samen met de Chai tea mix door het mengsel heen. (De chai tea mix kun je ook achterwegen laten maar ik hou van dat extra beetje kruidige winterse smaak)
  • Vervolgens hak je de koekjes grof, zorg dat je een beetje apart houdt om over de mousse heen te strooien als je hem gaat serveren.
  • De rest van de koekkruimels roer je door het slagroom mengsel heen. Dit zet je vervolgens minstens een uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de Bastogne smaak lekker in het mengsel trekt.

Als het tijd is om de toetjes te serveren schep je het Bastogne slagroom mengsel in mooie schaaltjes en strooi de koekkruimels er overheen.

Van deze mousse kun je trouwens ook heel makkelijk een pepernoten mousse maken voor sinterklaasavond je vervangt gewoon simpel weg de Bastogne door de pepernoten.

Zin in een iets luxer toetje maak dan eens mijn 3 chocolade mousse.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sherry
1 jaar geleden

Deze ken ik niet maar het klinkt als een heerlijke mousse.

nicole orriens
1 jaar geleden

Wat mij erg aanspreekt bij dit recept is dat het maar weinig ingrediënten heeft. Dan durf ik het wel te proberen.

Linda schrijft 't op
Linda schrijft 't op
1 jaar geleden

Het water stroomt me al in de mond, ik vind mousse heerlijk

Claire
Claire
1 jaar geleden

Oe la la yummmmm!!! Dit recept sla ik direct op. Het ziet er verrukkelijk en heerlijk feestelijk uit!! Dankjewel voor het delen ❤

Krystle
1 jaar geleden

Oeh dit klinkt goed! Ik maak bij taarten vaak een bodem van bastogne, zo lekker! Dit recept wil ik wel eens uitproberen!

jouvence
jouvence
1 jaar geleden

Oh dit ziet er echt heerlijk uit zeg! Deze ga ik binnenkort eens maken.

Tessa
1 jaar geleden

Ik ben dol op bastogne koeken, dus deze toetjes zal ik ook heerlijk vinden

sanne
1 jaar geleden

oeh klinkt heerlijk seg, kende ik nog niet. Ik ga hem opslaan.

Cynthia
1 jaar geleden

Oh jammie. Het water loopt me meteen al in de mond! Ik houd van bastogne en van mousse… Deze onthoud ik eventjes!

Uniek overnachten
1 jaar geleden

Leuke combinatie! Ik eet graag chocomousse en Bastogne koeken dus samen moet dit wel een topper zijn.

Rory
1 jaar geleden

Heerlijk! Dat is lang geleden! Bastogne koeken zijn mjam! En dit recept klinkt heerlijk. En fijn dat het ook eenvoudig te maken is.

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x