De wensenwinkel + Winactie

Hey lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het mijn beurt in de blogtour van De wensenwinkel van Chantal Claassen en Saskia M.N Oudshoorn. Naar deze blogtour keek ik enorm uit! Het is namelijk voor mij toch wel het kerstboek van het jaar. Alhoewel er dit jaar wel veel toffe kerstboeken zijn verschenen. Maar dit boek straalt warmte uit en dat je er voor elkaar moet zijn. Dat er voor elkaar zijn is een van de redenen dat ik deze #feestdagenspecial ben begonnen. Mensen door een toch wel wat moeilijk tijd slepen. De boodschappen, gas en electra die momenteel voor veel mensen onbetaalbaar zijn mensen die alleen zitten met kerst en ga zo maar even door. Met de Feestdagenbingo maak je natuurlijk kans op leuke prijzen. Maar ook vandaag mag ik wat weggeven 🙂

Cover van het boek De wensenwinkel van Chantal Claassen en Saskia M.N Oudshoorn.

Win het boek de wensenwinkel van Chantal Claassen en Saskia M.N Oudshoorn met een gesigneerde boekenlegger.

Wat moet je doen om dit boek te winnen?

  • Plaats onder deze blogpost de wens die jij in de wensenwinkel zou willen doen voor jezelf of iemand anders.
  • Doe dit voor 10 december. De winnaar wordt bekend gemaakt op 15 december zodat die het boek nog voor de kerst in huis heeft.
  • Je woont in Nederland of bent bereid om de extra verzendkosten naar een ander land te betalen.
  • Extra karma punten als je deze post op Instagram deelt en als je Z&K, Chantal Claassen en Saskia M.N Oudshoorn daar volgt.

Dat is alles nou dat is makkelijk toch? Tijd om verder te gaan met mijn recensie van het boek.

Recensie De wensenwinkel.

Titel: De wensenwinkel Auteurs: Chantal Claassen en Saskia M.N Oudshoorn Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 10

Hier gaat het boek over:

In ‘De wensenwinkel’ van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek te gaan hebben! Hoe leuk is dat. Kijk nou eens naar die cover daar krijg je toch gelijk zo’n heel warm gevoel van. Het doet me echt direct denken aan de kerst en de winter. De titel vind ik echt super en de achterflaptekst geeft een mooi inkijkje in het verhaal maar verklapt niet teveel.

Het verhaal zelf is echt geweldig! Ik ben een beetje verliefd op dit verhaal en misschien nog wel meer om de boodschap die het uitstraalt. De boodschap dat je ook eens aan de ouderen moet denken en andere mensen die eenzaam zijn met kerst. Dat je dingen voor elkaar over moet hebben en dat is toch de ultieme kerstgedachten. Dat is voor mij echt waar kerst omdraaid.

Het boek leest in een sneltreinvaart want de schrijfstel van Chantal en Saskia is lekker vlot. Het wordt geschreven in niet te lange zinnen en heeft een heerlijke toefje humor. De personages zijn super leuk je moet haast wel een klein beetje verliefd op deze personages worden. De kleine Bor heeft in elk geval mijn hart binnen no time veroverd. Waarom tja dat moet je toch echt ontdekken door zelf het boek te gaan lezen. Jim tja dat is me er eentje je gaat hem haten of van hem houden. Zo kan ik nog wel even doorgaan over alle personages die in het boek voorbij komen maar het gaat er eigenlijk om dat je gewoon super goed met al deze personages kan meeleven.

Doordat je zo goed met ze mee kunt leven bouw je een band met ze op en wordt het verhaal alleen maar beter. Ja ik kan wel zeggen dat De wensenwinkel voor mij de feelgood van dit jaar is! Hou jij van kerst en een heerlijk feelgood verhaal dan is dit het boek dat je dit jaar gelezen moet hebben.

Liefs, Melanie

Benieuwd geworden naar nog meer meningen over dit boek? Lees dan de recensies van de andere deelnemers in de blogtour.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stephanie
Stephanie
1 jaar geleden

Wat een recensie. Nu ben ik wel nieuwsgierig! Naast een gezond en gelukkig leven voor mijn familie en naasten zou ik mijn hele leven gratis boeken willen krijgen. Haha. Wat een geluk zou dat zijn.

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Stephanie

Hahaha ja je hele leven gratis boeken zou idd heerlijk zijn! Maar die gezondheid is toch het allerbelangrijkste

Diane Kooistra
Diane Kooistra
1 jaar geleden

Ik zou in de wensenwinkel de volgende wens achterlaten: de mogelijkheid om simpelweg met mijn lief en mijn gezin een heuse Twente adventswandeling te kunnen maken met op de achtergrond de midwinterhoorns en naderhand warme chocolademelk met slagroom.
Bedankt voor de mooie recensie! Je doet het heel goed.

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Diane Kooistra

Oooh wat klinkt die Twentse avondwandeling leuk zeg! Ik hoop dat die wens ooit mag uitkomen

Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
1 jaar geleden

Een lekker weg te lezen boek met een mooie boodschap, wat wil je nog meer?

Bookstamel
1 jaar geleden

Ja tof hé ik vind het altijd zo fijn als een boek een mooie boodschap uitstraalt

Ine
Ine
1 jaar geleden

Mooie recensie! Ik wil dit boek ook heel graag lezen, want hoe meer kerstboeken, hoe meer kerstvreugde, toch? Al zeg ik dat stiekem ook over boeken en vreugde, zonder kerst 😉
Als ik een wens mag doen, dan wens ik natuurlijk dat mijn familie en vrienden het goed hebben, een goede gezondheid (want dat viel bij sommige wel wat tegen) en dat ze gelukkig mogen zijn. Voor mezelf wens ik een fijne professionele uitdaging zodat ik weer met plezier kan opstaan.

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Ine

Wat een mooie wensen ik hoop dat er snel een fijne professionele uitdaging op je pad komt

lianne
1 jaar geleden

mijn wens is gezondheid en liefde voor iedereen! Mijn moeder is 86 en begint nu veel klachten te krijgen zoals vergeetachtigheid en moeilijk lopen,ze kan niet meer naar haar kinderen of zus. Ik wens speciaal haar een goede gezondheid,dat ze niet verder achteruit zal gaan en heel veel liefde!

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  lianne

Wat een mooie wens!

Boek.enbeest
Boek.enbeest
1 jaar geleden

Wat klinkt dit boek goed!
Mijn wens zou zijn dat mijn vriend wat beter in zijn vel zou zitten. Of minstens wat rust aan zijn kop. ♥️

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Boek.enbeest

Wat een mooie wens ik hoop dat je vriend snel wat rust vindt! Dit boek klinkt niet alleen goed maar is ook gewoon super goed.

Demi
Demi
1 jaar geleden

Wat leuk! Mijn wens in de wensenwereld zou zijn: dat iedereen gezond en gelukkig is en dat we wat liever voor elkaar zullen zijn

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Demi

Een deel van jou wens is ook mijn wens. Dat mensen voor elkaar klaarstaan en elkaar helpen in moeilijke tijden. Ik heb bijvoorbeeld de beste buurvrouw die er is wij helpen elkaar als het nodig is en zo zou de hele wereld moeten zijn.

Claire
Claire
1 jaar geleden

Wat een onwijs leuk initiatief!! En wat een fantastische boekrecensie heb je geschreven!! Je hebt ook mij helemaal enthousiast gemaakt. Dankjewel voor de tip!

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Claire

Dankjewel Claire voor het complimentje!

Ingrid
Ingrid
1 jaar geleden

Wat een heerlijke recensie! Ik zet hem op mijn tbr lijst. Mijn wens in de wensenwinkel zou zijn dat iedereen die het momenteel financieel heel moeilijk heeft toch een onbezorgde kerst zal hebben met cadeautjes, eten en gezelligheid.

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Ingrid

Wat een prachtige wens. Ik hoop met mijn blogs deze 2 maanden die mensen een hart onder de riem te steken. Er komen super leuke korte verhalen aan, er komen nog meer winacties aan en recepten en ook recepten op een budget want ook met weinig kun je er iets feestelijks van maken.

Elise (@kinderboekenhoekje)
Elise (@kinderboekenhoekje)
1 jaar geleden

Heel benieuwd naar dit boek! Ik zou wensen dat mijn long covid, waar ik al 2 jaar mee kamp over gaat. Maar ik vrees dat dat een beetje een te grote wens is haha. Dus dan wens ik een boekenkast vol met boeken in allerlei genres, zodat ik de mensen in mijn omgeving allemaal een geschikt boek voor kerst kan geven 😊

Bookstamel
1 jaar geleden

Ai jakkie Long covid is zo vervelend! Ik heb 4 weken geleden voor het eerst covid gehad en er nog steeds erg veel last van! Jou tweede wens is denk ik de wens van elke boekenwurm haha

nicole orriens
1 jaar geleden

Wat een prachtig boek mag je weggeven! Alleen de titel vind ik al geweldig.

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  nicole orriens

Ja toffe titel hé hoe vind je de cover.,

Nicole vrielink
1 jaar geleden

Superleuke Winactie! Mijn wens zou voor mijn dochter zijn. Zij zit nu in groep 8 en gaat volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs. Mijn wens voor haar is dat zij zich daar fijn mag voelen, zichzelf mag ontwikkelen en komt waar zij wil komen ❤️

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Nicole vrielink

Dit vind ik echt een prachtige wens want niet voor iedereen is die tijd fijn daar weet ik helaas alles van! Ik ga met je mee duimen/wensen.

Kahlanneke
Kahlanneke
1 jaar geleden

Ik zou graag rust willen vinden in het opvoeden van mijn zoon. Ik denk dat ik dat meerdere mensen gelukkig mee zou maken

janneke
janneke
1 jaar geleden

mijn wens is: liefde en vrede op de gehele wereld! en verder dat er een medicijn of behandeling wordt gevonden voor ziektes die giga veel pijn met zich meebrengen….ik hoop een kans te maken op dit mooie boek….om even verder te kunnen dromen en wensen…jij ook @thesymbolofme.com ? en ja, ik moest wel even grinniken toen ik las dat je gewoon veel van lezen houd! en ook dyslexie hebt….ooit werd mij gezegd dat als je dyslexie hebt dat het belangrijkste kenmerk daarvan is: “je hebt een hekel aan lezen”… nou jij bent al de nummer 2 die bewijst dat die uitspraak niet waar is…..vooral doorgaan! en veel succes met je blogs !

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door janneke
Krystle
1 jaar geleden

Ik zou wensen dat mij moeder haar gezondheid weer terug krijgt en dat ze kan genieten.

Tessa
1 jaar geleden

Wat een leuke cover heeft dit boek. Succes voor iedereen die mee doet

Majonne Twigt
Majonne Twigt
1 jaar geleden

Momenteel maar 1 wens en daar kan de wensenwinkel me niet bij helpen. Ik wens dat mijn vader alle ellende overleeft die hij moet doormaken na zijn heupoperatie en alle pech die hij daarbij heeft. En ik gun hem weer te mogen lopen. Als alles weer goed komt, wil ik graag nog horen wat zijn grote wens is. Mijn wens is samen kerst te mogen vieren, helemaal verzorgd, met lekker eten en kadootjes voor de kleinkinderen, zodat mijn moeder ook ontzorgd wordt.

Linda Smeets
Linda Smeets
1 jaar geleden

Na het lezen van de recensie ben ik ontzettend benieuwd geworden naar dit prachtige boek!
Mijn wens is voor iedereen op deze wereld is: een goede gezondheid, voldoende voedsel en veel liefde!

Ellen
Ellen
1 jaar geleden

Ohh wat leuk! Dit boek staat ook mijn verlanglijstje.
Ik zou een goede gezondheid en geluk wensen voor mijn naasten en mezelf, wat dat is uiteindelijk het allerbelangrijkst.

Gabrielle
1 jaar geleden

Dit boek klinkt heerlijk, voor bij een stedentrip of natuurvakantie.

Cynthia
1 jaar geleden

De gedachte achter het boek spreekt me zeker aan. De verbinding blijven zoeken met elkaar. Ook in deze decembermaanden. Je maakt me nieuwsgierig naar het boek.

Lilien
Lilien
1 jaar geleden

Ik wens iedereen een kerst toe met iemand om zich heen. Als iemand alleen is, nodig die persoon uit om mee te eten. We kunnen vooral nu gezelschap gebruiken.

Connie Tuk
1 jaar geleden

Goede recensie, en een echt winterboek. Ik wed jullie goede verkoop met de boeken toe, en ik wens mijn familie goede gezondheid toe.

Mitchel
1 jaar geleden

Ik zou heel graag het boek winnen voor mezelf. Lekker lezen op zondagochtend.

trackback

[…] lezers van Bookstamel, Als we een kerstboek dit jaar al veel voorbij hebben zien komen dan is dat De wensenwinkel van Chantal Claassen en Saskia M.N Oudshoorn. Geheel terecht want het is echt een super leuk boek! […]

Janita
Janita
1 jaar geleden

Wat een fijne recensie, ik ben erg benieuwd naar dit boek! Mijn kerstwens is dat ik voor 1 maart nieuwe woonruimte (met ruimte voor al mijn boeken en meer) vind in mijn woonplaats en dat mensen gelukkig mogen zijn.

38
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x