5 Feestelijke boekentips van Eva Linden

Hé lieve lezers van Bookstamel, het is weer tijd voor boekentips! Dus weet jij niet welke boeken leuk zijn om te lezen tijdens deze koude donkere maanden of ben je nog opzoek naar een leuk kadootje voor 5 december of onder de kerstboom. Laat je dan meevoeren langs deze 5 feestelijke boekentips van Eva Linden.

Eva Linden is auteur. Eva wilde vroeger ridder of schrijfster worden, en dus combineerde ze beide droomjobs door fantasyboeken te gaan schrijven. In 2016 bracht ze haar eerste boek ‘Maanziek’ uit in eigen beheer, waarna al snel ‘Alpengloed’, ‘Avondster’ en ‘Weerwolven van Waraine’ volgden. In 2020 werd ze opgepikt door uitgeverij Hamley Books en daar verscheen onlangs ‘Duisternis’, een spannende YA/fantasy die gebaseerd is op het populaire rollenspel ‘Dungeons and Dragons’. Op de planning voor volgend jaar staan het vervolg op ‘Duisternis’ en de oorlogsroman ‘De Hooikinderen’.

Website: https://evalindenauteurspagina.wordpress.com/

Instagram: https://www.instagram.com/evalindenauteur/

Facebook: https://www.facebook.com/evalindenauteurspagina

De 5 Feestelijke boekentips van Eva Linden.

1. Winter in de B&B van Kaat de Kock.

Een warme feelgood waardoor ik zin krijg om de feestdagen door te brengen in de Ardennen. Ik hou van de schrijfstijl van Kaat en heb al haar boeken met veel plezier verslonden, dus nu kijk ik enorm uit naar Bruiloft in de B&B.

Hier gaat Winter in de B&B over.

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

Ik schreef een recensie over het boek Winter in de B&B

2. Christmas Shopaholic van Sophie Kinsella

Een hilarische feelgood vol misverstanden, zoals we gewend zijn van Sophie Kinsella. Ik denk dat ik zowat alle boeken van Sophie heb gelezen, maar de ‘Shopaholic’-reeks blijft geweldig

Hier gaat Christmas Shopaholic over.

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Mijn recensie over dit boek lees je toevallig later deze maand in de feestdagen special.

3. Mijn hart van IJs van Jen Minkman.

Een spannende YA/fantasy die je gegarandeerd koude rillingen bezorgt. Dit boek is een beetje een vreemde eend in de bijt tussen mijn feelgood-aanraders, maar dit boek is ideaal om te lezen onder een warm dekentje met een kop thee erbij

Hier gaat mijn hart van IJs over.

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda’s broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is… en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Ik las Mijn hart van IJs en vond hem helemaal geweldig! Dus ik ben het zeker met Eva eens!

4. Het eilandhotel van Jenny Colgan.

Een grappige feelgood die zich afspeelt op een winters eiland waar letterlijk alles misloopt. Ik heb de schrijfster Jenny Colgan nog maar onlangs ontdekt, maar ik weet nu al dat ik al haar boeken wil lezen

Hier gaat Het eilandhotel van Jenny Colgan over:

Het eilandhotel is het vierde deel van Jenny Colgans Café Zon & Zee-serie. Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde – wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening?

5. De Koekjesclub van Ann Pearlman.

Een gezellige feelgood over een vriendinnengroep die elk jaar rond Kerst samenkomt om het voorbije jaar te analyseren, onder het genot van zelfgebakken koekjes. Ik krijg altijd meteen zin om zelf te beginnen bakken wanneer ik dit boek lees en dat zijn precies de kerstvibes die ik nodig heb.

Hier gaat de koekjesclub over.

De twaalf vrouwen van de koekjesclub komen elk jaar bijeen in het huis van een van hen. Ze nemen allemaal zelfgemaakte koekjes mee, maar ook wijn en vrolijkheid – en hun persoonlijke geschiedenis en geheimen.

Gastvrouw Marnie heeft dit jaar een hoop zorgen: ze heeft een nieuwe geliefde; haar oudste dochter is na enkele miskramen en een doodgeboren baby weer zwanger, en kan ieder moment opbellen met de uitslag van het prenataal onderzoek.- zal de baby dit keer wel gezond zijn?
En dan is er nog Marnies jongste, ongetrouwde dochter, die zwanger is van een rapper met een crimineel verleden.

Terwijl Marnie het verloop van de avond vertelt, maken we kennis met haar vriendinnen. We horen over hun onderlinge relaties en ruzies, maar vooral over zaken die vrouwen overal ter wereld bezighouden zoals liefde, trouw en overspel, kinderen en klinkinderen, geldzaken, ziekte gen gezondheid, en onvoorwaardelijke vriendschap.

Super bedankt voor deze 5 Feestelijke boekentips Eva Linden! Ik heb de koekjesclub zelf genoteerd op mijn lijstje met boeken die ik graag nog eens wil lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x