Het lot van de roos van K.T Sterling

Hey lieve lezers van Bookstamel, yes vandaag is het weer tijd voor een recensie van een super tof boek! Dit keer las ik de Young Adult Het lot van de roos dat geschreven is door K.T Sterling. Dit boek is een hertelling van Bella en het Beest en ik ben gek op belle en het beest. Nu ben ik sowieso wel gek op alles wat met Disney te maken heeft. Ik zou ook echt heel graag weer eens een weekend naar Disneyland Parijs gaan. Eerder las ik ook al eens een hertelling van Belle en het Beest dat was Hart van het beest van J.M Anna wat totaal niet te vergelijken is met deze young adult. Maar goed ik dwaal een beetje af laten we het maar gauw gaan hebben over Het lot van de roos.

Foto van de cover van Het lot van de Roos van K.T Sterling

Recensie Het lot van de Roos.

Titel: Het lot van de Roos Auteur: K.T Sterling Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 7,5

Hier gaat Het lot van de Roos over:

Isabelle Allard loopt stage bij het Instituut voor Zeldzame en Exotische Ziekten. Ze is rationeel ingesteld en gelooft niet in het bestaan van fae, weerwolven en vampiers. Zelfs niet wanneer ze tijdens haar stage oog in oog komt te staan met een man. Of is het een weerwolf? Tot ze geconfronteerd wordt met haar eigen krachten. Een web van gevaar en leugens ontvouwt zich rondom haar. Ze moet al snel logica aan de kant zetten om te overleven in een wereld die magischer en dreigender is dan ze ooit had gedacht.

Dit vind ik van het boek:

Zoals altijd begin ik met de cover van het boek! Ik vind het super fijn dat veel boeken van Hamley Books een hardcover hebben want die blijven toch altijd mooier met lezen. Ook Het lot van de Roos heeft een prachtige hardcover het lettertype voor de titel vind ik echt ontzettend goed gekozen. De rest van de cover is ook echt prachtig met de roos erop. De titel vind ik goed gevonden en de achterflap tekst maakt nieuwsgierig dus met het jasje van dit boek zit het helemaal goed.

Daarna is het tijd om naar het verhaal zelf te gaan. En hier ben ik misschien wel een beetje in dubio over mijn mening. Hmm dat klinkt misschien raar maar het boek heeft alle elementen in zich om een geweldig verhaal te zijn. Maar toch vind ik het gewoon een leuk verhaal. Persoonlijk denk ik dat dit komt omdat ik het hier en daar op een bepaalde manier wat te langdradig vindt. De personages zijn goed neergezet je leeft mee met Isabelle die in het boek langzaam aan ontdekt wie ze is en wat er allemaal gebeurd in haar omgeving. Maar ook de andere personages zijn heel goed neergezet.

Maar de verhaallijn gaat voor mij wat te langzaam een groot deel van het verhaal gaat namelijk over Isabelle die ontdekt dat er meer op de wereld is dan de mens. Maar eigenlijk heeft ze dat al vrij snel door maar draait ze er wat om heen. De stukken waarin Isabelle meer over zich zelf ontdekt en zich ontplooit loopt het verhaal ook gelijk vlotter. De opzet en het idee van dit verhaal vind ik dus top! Ook de thema’s die zijn uitgewerkt in het boek vindt ik goed. Maar het mag allemaal net wat vlotter daardoor zou het verhaal ook wat spannender worden.

Maar als jij van hertellingen houdt van Bella en het Beest is dit boek zeker een aanrader. Het is een tof boek maar geen wauw boek voor mij en daarom geef ik het een 7,5.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x