5 Boeken die je dit najaar gelezen wil hebben.

Hey lieve lezers van Bookstamel, de feestdagen komen steeds dichterbij 🙂 en daarom kun je de komende tijd allerlei boeken top 5 lezen van uitgevers bloggers en gewoon mensen die graag boeken lezen. Ik begin gewoon lekker met mijn eigen top 5. Al vind ik het super moeilijk om slechts 5 boeken aan jullie te tippen. In 5 boeken die je dit najaar gelezen wil hebben heb ik gekozen voor alleen maar Nederlandstalige boeken. Wel zijn er een aantal verschillende genres om uit te kiezen.

5 Boeken die je dit najaar gelezen wil hebben.

Het najaar is voor mij de uitgelezen tijd om lekker een boek te lezen. Terwijl buiten de wind door de bomen raast en het steeds kouder en donkerder wordt. Is het binnen steeds knusser en gezelliger. Lekker de kaarsjes aan of mooie sfeerverlichting, met een dekentje op de bank en natuurlijk een lekker warm bakje thee of chocolade melk erbij. Op die momenten verlang ik altijd extra naar een goed boek. Het is namelijk zo lekker om jezelf even helemaal te verliezen in een mooi verhaal. En goede boeken die zijn er natuurlijk genoeg. Maar een boek uitkiezen dat is vaak toch wat lastiger. Ik kan echt uren voor mijn boekenkast staan voor ik besloten heb welk boek ik wil gaan lezen. Om het voor jou wat makkelijker te maken heb ik vandaag 5 boeken tips voor je met boeken die je dit najaar gelezen wil hebben.

Tip 1 Terras Altas van Patty van Delft

Terras Altas is een van de weinige series in Nederland met een steampunk tintje en dat maakt deze serie zo uniek. Nu heeft Patty van Delft natuurlijk ook gewoon een geweldige schrijfstijl maar dit boek is net een beetje anders dan alle andere verhalen in je boekenkast. Hoewel steam punk een grote rol speelt in deze serie wordt je niet doodgegooid met allerlei technische snufjes en daardoor is deze serie voor iedereen geschikt.

Hier gaat Terras Altas over.

Elk verhaal heeft twee kanten… Sinds de Laatste Oorlog regeert het Regime over het welvarende Hoogland van Terras Altas. Een goede taakverdeling zorgt er voor vrede. Wetsovertreders worden zwaar gestraft en de grootste misdadigers wacht verbanning naar het woeste Laagland. De Hooglandse Lily bezit de vaardigheid om energie te manipuleren. Met haar rang van edele gaat zij een rooskleurige toekomst tegemoet. Vol verwachting kijkt ze uit naar de dag dat ze met Espen, erfgenaam van het machtigste Huis onder het Regime, zal trouwen. Tijdens haar reis over het Laagland, op weg naar haar verloofde, stort haar luchtschip neer. Lily belandt op een plek waar nachtmerries haar ook overdag teisteren. Een groep Laaglanders onder leiding van River, een sinistere jongen met een vreemde kracht, neemt haar gevangen en wil haar als ruilmiddel gebruiken. Zal het Regime aan hun eisen tegemoetkomen om Lily haar vrijheid terug te geven? En is ze tot die tijd in staat te overleven tussen haar ontvoerders?

Tip 2 De wensenwinkel van Chantal Claassen en Saskia M.N Oudshoorn

Als ik denk aan het najaar dan denk ik ook automatisch als kerstmis. Ik ben namelijk het type waarvoor kerstmis nooit vroeg genoeg kan beginnen en die in oktober haar kerstboom al heeft staan. Een van de belangrijkste tradities met kerst is toch wel de Kerstwens. Want wie heeft er nu niks te wensen? En hoe mooi is het als je een wens van een ander kan laten uitkomen. In de wensenwinkel draait het allemaal om deze wensen.

Want hier gaat de wensenwinkel over.

In ‘De wensenwinkel’ van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Tip 3 De Decadentia trilogie van Django Mathijsen en Anaïd Haen

Ik hou van lekkere dikke boeken hoe dikker hoe beter. Alleen het vasthouden van zo’n dik boek is niet altijd even handig. Als jij nou ook fan bent van een lekker dik boek dan zit je met de Decadentia trilogie van Django en Anaïd gebakken. Ik kan je verzekeren dat je uren lees plezier hebt. Want deze serie heeft echt alles magie, spanning en nog zoveel meer. Dit moet je echt zelf gaan ontdekken want ik verklap al snel veel te veel.

Hier gaat Decadentia over.

Ik gil. Ik gil het uit. Wat ze maar willen horen: alles wil ik ze vertellen. Hoe je mijn slaapkamer in kunt komen via de grote boom. En dat ik als kind heb gelogen: ik ben nooit de tunnel van de Maremoto-fontein ingegaan, maar nu zou ik hem drie keer doorkruisen voor hen. Dat ik mijn vader eens met de huishoudster heb betrapt in het theehuis. Dat mijn moeder bijna doodging toen de tweeling werd geboren. Dat ik het zag en hoorde en stiekem hoopte dat ze zou sterven, met de baby’s erbij. Dan zou ik papa voor mij alleen hebben.
Ik knijp mijn ogen dicht. Alles, alles wil ik ze vertellen, als ze maar ophouden.
Ze houden niet op.
In de stadstaat Decadentia, waar magie gekoppeld is aan ambachten, heeft Lelie Aquavalenta alles wat haar hartje begeert. Jaloersmakend mooi, intelligent en bijna verloofd met de erfgenaam van Decadentia’s rijkste familie fladdert ze door het leven, dat voornamelijk bestaat uit feesten, nieuwe jurken en pijpenkrullen.
Tot ze een gesprek hoort dat niet voor haar oren bestemd is en alles – haar familie, haar rijkdom en haar schoonheid – van haar wordt afgenomen. Van het mooiste deel van de stad komt ze terecht in de smerigste plaats van Decadentia: het vergeetgevang.
Gedwongen zich aan te passen aan een leven vol wreedheden wordt het Lelie langzaamaan duidelijk dat zij iets te weten is gekomen wat heel Decadentia schade zal berokkenen. Als ze nu maar wist wat…

Tip 4 Wereld zonder water van Inge Sleegers

Wereld zonder water van Inge Sleegers is een dystopische young adult. Ik heb voor dit boek gekozen omdat het me heeft weten te verassen. Maar daarnaast is het ook een thema wat super actueel kan zijn nu er berichten in het nieuws komen over een tekort aan drinkwater. Het ideale boek om lekker tijdens een stormachtige dag te lezen.

Hier gaat het verhaal over.

In de wereld van de achttienjarige Nimue is water een schaars goed. Haar thuisstad Atlantis is een van de laatste menselijke nederzettingen met drinkbaar water. Na de Grote Wateroorlog voerde het nieuwe regime strikte regels in. Een van die regels is het verplichte examen voor meisjes, dat hun toekomstige plaats in de samenleving bepaalt. Wat er met de meisjes gebeurt die niet slagen, is een publiek geheim. Het enige wat Nimue weet, is dat ze nooit terugkeren bij hun families. Zal zij slagen voor het examen? Kan zij overleven in deze nieuwe realiteit?

Tip 5 Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee van Jacodine van de Velde

Ik sluit deze boeken top 5 af met Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee omdat dit boek eigenlijk alles heeft waar ik gelukkig van wordt in het najaar. Want tja als je het koud hebt dan wil je natuurlijk een knappe man om je te verwarmen. En bij die thee of koffie wil je natuurlijk iets lekkers en tja wie wil er nu niet zomaar verrast worden tijdens de feestdagen met allemaal kadootjes. Allemaal dingen die je stuk voor stuk in deze heerlijke feelgood terug vindt. Dus ben jij meer van de feelgood dan de fantasie dan is dit het boek voor jou om te lezen.

Hier gaat het verhaal over.

Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk.

Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z’n kop… net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Dit waren mijn 5 tips van boeken die je dit najaar gelezen moet hebben! De komende tijd krijg je nog veel meer boekentips van auteurs, uitgevers en lezers!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Janet
1 jaar geleden

Je hele rijtje ken ik niet, maar ik ben vooral benieuwd naar het laatste boek uit je top 5.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x