Vluchtgedrag van Mienke Fijen

Hey lieve lezers van Bookstamel, aan de ene kant dompel ik me al helemaal onder in de kerstsfeer en de winterse boeken! En aan de andere kant zit ik nog heerlijk in de zomerboeken! Het boek van vandaag is een heerlijke feelgood! Ik heb het dan over Vluchtgedrag van Mienke Fijen. Dit is haar tweede boek. Eerder las ik al haar debuut boek Naar de Noorderzon wat me echt wist te verassen. Dus ik was echt reuze benieuwd naar dit tweede boek van haar hand. Je kunt het lezen als losstaand boek maar het is leuker als je hem leest na Naar de Noorderzon omdat het toch wel een vervolg daarop is en veel personages uit dat eerste deel terug komen in dit deel.

Foto van de cover van het boek Vluchtgedrag van Mienke Fijen

Recensie Vluchtgedrag.

Titel: Vluchtgedrag Auteur: Mienke Fijen Uitgeverij: Hartklopper Genre: Feelgood Cijfer: 9,5

Hier gaat Vluchtgedrag over.

Een broedercode mag nooit verbroken worden. Maar wat doe je als de liefde van je leven op het spel staat? In deze innerlijke strijd krijgt Vik, zonder dat hij het weet, hulp uit zeer onverwachte hoek. Een broedercode mag nooit verbroken worden. Maar wat doe je als de liefde van je leven op het spel staat? Vik heeft van zijn moeder Annabelle te horen gekregen dat hij een Noorse vader heeft. Nieuwsgierig geworden naar zijn roots, vat hij samen met zijn beste vriend Job het plan op om per camper een roadtrip te maken en zijn tweede vaderland te ontdekken. De reis is de ultieme gelegenheid om hun verwaterde vriendschap nieuw leven in te blazen. Wanneer Vik ontdekt dat Job niet alleen naar Noorwegen is gekomen, maar de enige persoon heeft meegenomen die hij het liefst wilde ontvluchten, komt de vriendschap tussen de twee mannen nog verder onder druk te staan. Lukt het Vik om zijn gevoelens opzij te zetten en trouw te blijven aan de erecode die hij jaren geleden sloot met Job? Zelfs als hij daardoor de ware moet laten gaan? Wanneer te midden van watervallen, kliffen, fjorden en gletsjers de reis een dramatische wending krijgt, heeft dat desastreuze gevolgen. Is er, ondanks het gemis en het verdriet nog ruimte voor een tweede kans of lijkt vluchten de enige uitweg?

Wat vind ik van het boek.

Tijd om het over het boek zelf te gaan hebben 🙂 Ik begin met de cover ik vind de foto op de cover eigenlijk best tof! Ik vind de cover mooi maar niet wauw en dat komt denk ik door de kleuren. De titel vind ik erg mooi en past echt super goed bij het verhaal. Als je het boek hebt gelezen en hem dichtslaat denk je echt jup perfecte titel. De flaptekst maakte ook gelijk nieuwsgierig.

Als we dan naar het verhaal zelf gaan pff nou laat ik dan maar beginnen met het feit dat je zakdoekjes bij de hand moet houden. Dit verhaal heeft namelijk alles van liefde tot vriendschap van stukjes humor tot super emotionele momenten. En nee ik lieg niet als ik zeg dat ik echt een traantje heb moeten laten. Daar kan ik alleen niet teveel over vertellen want dan verklap ik teveel van het verhaal.

Laat ik eerst even naar de personages gaan. In Naar de Noorderzon maakte we al kennis met Vik de zoon van Annabelle waar het verhaal om draaide. Ik vind het dan ook super leuk dat dit boek om Vik draait en we hem veel beter leren kennen. We leren Vik op een hele andere manier kennen met allemaal ups en dalen. Het is tof om te zien hoe hij zich ontwikkeld en wat er met hem gebeurd nadat hij ontdekte dat hij een Noorse Vader heeft.

Dit verhaal speelt zich dan ook grotendeels weer af in het prachtige Noorwegen. En dat Mienke zelf ook in Noorwegen is geweest dat merk je. De omgeving wordt namelijk super goed omschreven het voelt alsof je zelf over de uitgestrekte wegen in Noorwegen rijdt of een mooie waterval bezoekt. Je staat als lezer midden in het verhaal door de goede omschrijvingen van de plekken waar Vik en Job heen gaan.

Het verhaal zelf zit ook echt ontzettend goed in elkaar het heeft een mooie opbouw en een perfect einde. Je beland in een rollercoaster van emoties en word echt meegesleept in de omgeving en bouwt een goede band op met de personages. Mieke schrijft met een vlotte pen maar weet wel echt diepgang in een verhaal te brengen. Ze heeft me met vluchtgedrag dan ook echt weer omver weten te blazen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x