Duinafslag van Ryanne Veldkamp

Hey lieve lezers van Bookstamel, eind vorig jaar las ik het debuut van Ryanne Veldkamp Omarm óns wat een ijzersterk debuut was. Ik gaf dat debuut namelijk een 9,5 en dat is een cijfer dat ik niet zo vaak geef. Toen Ryanne mij benaderde of ik mee wilde doen met de blogtour van Duinafslag zei ik dan ook gelijk ja! Want ik ben reuze benieuwd naar het tweede boek. Een week of 3 geleden viel het boek bij mij op de deurmat en kon ik niet wachten om erin te beginnen. Dus toen ik op een gegeven moment lekker warm in een badje lag ben ik begonnen in Duinafslag en tja een paar uur later moest ik stoppen omdat ik een online leeslclub had maar de volgende ochtend las ik het boek snel uit.

Foto van de cover van het boek Duinafslag

Recensie Duinafslag

Titel: Duinafslag Auteur: Ryanne Veldkamp Uitgeverij: Hartklopper Genre: Feelgood Cijfer: 9,5

Hier gaat Duinafslag over.

Een maand lang in haar eentje naar Ameland? Daar heeft Esmee niet veel zin in. Maar het is het laatste cadeau van haar moeder, die kortgeleden is overleden. Dus ze moet wel gaan, ook al begrijpt ze de gedachte erachter niet. Ze pakt haar laptop in zodat ze op het eiland kan werken en vertrekt. Op de boot naar het eiland ontmoet Esmee Finn. Ze hebben een klik en Esmee is blij dat ze iemand kent op Ameland, waar ze langzaam haar draai begint te vinden. Als ze dan ook nog samen een huis gaan opknappen, springen er vonkjes over. Finn doet echter niet aan verliefd worden, laat staan een relatie aangaan. Hij vertrouwt zichzelf niet meer nadat hij een onvergeeflijke fout heeft gemaakt. Ondanks zijn serieuze waarschuwingen kan Esmee haar gevoelens voor Finn niet onderdrukken. Zo erg kan wat er gebeurd is niet zijn, toch?

Dit vind ik van het boek.

Tijd om het over het boek te gaan hebben! Ik begin zoals altijd bij de cover dit is niet een van mijn favoriete covers maar er is ook niet echt iets mis mee. De titel vind ik prachtig en de achter flaptekst maakte me nieuwsgierig.

Dan gaan we het over het verhaal zelf hebben. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Als het gaat over het verhaal en de manier van schrijven dan zat Ryanne er al boenk boven op vanaf haar debuut boek. En hoewel de personages in dat boek al erg leuk waren merk je toch dat Ryanne enorm is gegroeid in dit boek. Tja ik wist ook niet dat het mogelijk was. Maar de personages van Ryanne zijn in dit boek nog meer door ontwikkeld waardoor je er super snel een band mee krijgt en misschien zelfs wel een beetje verliefd op ze wordt.

Dat laatste dat had ik met Daan jup ik ben echt team Daan ik kan er niks aan doen. Daan is de beste vriend van Finn een leuke vrolijke beetje ondeugende man! Daan heeft dus slechts een bijrol in dit boek maar ik genoot enorm van zijn aanwezigheid. Ook de personages van Finn, Esmee en Isa zijn ontzettend goed neergezet hoor en ze hebben allemaal echt een eigen persoonlijkheid. Finn zie je in het verhaal enorm groeien. Ik kan daar alleen niet teveel over verklappen want hé ik wil natuurlijk niks spoileren hé!

Het verhaal speelt zich ook nog eens in een prachtige omgeving af er is strand er is een klushuis een hotel en nog zoveel meer tijdens het lezen van dit boek kreeg ik gewoon zin om naar Ameland te gaan. Daarnaast is het verhaal ontroerend en meeslepend. Jup ik kan niks anders dan dit boek ook weer een mooie 9,5 geven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kaylee
1 jaar geleden

Bedankt voor het delen! Was op zoek naar nieuwe boeken. Interessant!

trackback

[…] geen cover die ik gelijk zou op pakken in een boekenwinkel. Maar doordat ik eerder al Omarm óns en Duinafslag van Ryanne Veldkamp had gelezen was ik gelijk nieuwsgierig naar dit boek. Nadat ik de achterflap […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x