Bestemming Parijs van Mirjam Mieserius

Hé lieve lezers van Bookstamel, Ilonaslevenbijls is de Dobby van L.S Amsterdam en organiseert regelmatig super leuke buddy reads. Met haar buddy reads moedigt ze mensen aan om eens iets te lezen van een auteur waar ze nog nooit wat van hebben gelezen. Dit keer plaatste ze een oproepje voor het boek Bestemming Parijs van Mirjam Mieserius. Nu ben ik gek op Parijs en had ik nog nooit iets van deze auteur gelezen. Dus besloot ik om me eigen aan te melden voor dit boek! Toen ik ook nog eens werd uitgekozen voor deze buddy read sprong ik dan ook een gat in de lucht. Vanavond is de laatste bijeenkomst van deze buddy read dit keer op zoom met Mirjam Mieserius erbij super leuk! Maar eerst is het tijd om jullie te gaan vertellen wat ik van dit boek vindt.

Recensie Bestemming Parijs

Titel: Bestemming Parijs Auteur: Mirjam Mieserius Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Bestemming Parijs over.

In Bestemming Parijs vertrekt de 31-jarige boekenwurm Chloe naar Parijs om in de voetsporen te treden van haar geliefde Hemingway. Haar reis neemt echter een onverwachte wending als ze de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume ontmoet. Voor Chloe gaat een nieuwe wereld open, maar dan staat haar verloofde Peter ineens voor haar neus met een verrassing en komt ze voor een moeilijke keuze te staan… Gelukkig krijgt Chloe onvoorwaardelijke steun van haar nieuwverworven vriendinnen: de zachtaardige Sofia, die worstelt met haar verleden en dat koste wat kost verborgen probeert te houden; en de bloedmooie Lizzy, die naar Parijs is gekomen om een wereldberoemde muze te worden en daarbij geen grenzen schuwt, zelfs die van zichzelf niet. Met Parijs als decor beginnen de vrouwen aan hun zoektocht naar liefde, vriendschap en durven zijn wie je werkelijk bent.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek! Ik vind de tekening op de achtergrond van Parijs met de koffers ervoor echt heel goed bedacht. Het past namelijk echt perfect bij het verhaal. De titel is ook dikke prima en ik vind de letters van de titel echt heel sierlijk. De flaptekst sprak me gelijk aan dus tijd om naar het boek zelf te gaan.

Het verhaal in dit boek wordt vanuit drie verschillende hoofdpersonages verteld je hebt Chloe, Sofia en Lizzy. Je zult al snel merken dat je een voorkeur gaat ontwikkelen voor een van deze personages want ze zijn allemaal echt totaal verschillend. Tijdens de buddy read avondjes kwam ook duidelijk na voren dat er verschillende favorieten waren en dingen door iedereen weer anders werden gezien. En is dat nu niet het leukste aan lezen dat iedereen zijn eigen wereld en beeld erbij bedenkt? Mijn favoriet vanaf het begin is Chloe. Misschien wel omdat ik een beetje zo als Chloe wil zijn. Onzeker maar toch dingen durven te doen.

Wat ik erg leuk vindt in dit verhaal is dat alle drie de vrouwen op hun eigen pad zijn. Zelden zie je personages zo ontzettend hard groeien in een verhaal. Daarnaast zijn de personages zo verschillend dat er voor iedereen wel iets te herkennen valt. Ook de bij personages zoals de vriendjes van de meiden en de mannen die ze later in het verhaal ontmoeten voegen ook allemaal echt iets toe.

Guillaume laat me heerlijk weg dromen bij het mooie Parijs. Door dit verhaal te lezen waan je jezelf even in deze prachtige stad. De stad van liefde maar in het geval van dit verhaal misschien ook wel de stad van jezelf opnieuw ontdekken? Heel veel meer kan ik niet vertellen over dit verhaal want dan ga ik teveel verklappen.

Hou jij van een feelgood verhaal dat wegleest als een trein dan is Bestemming Parijs voor jou het boek! Ik geef het dan ook een mooie 8. Nieuwsgierig geworden naar meer boeken in dit genre lees dan ook eens mijn recensie van Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x