Vleugels van Vuur van Tui T. Sutherland

Hey lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer eens tijd voor een jeugdboek! Vleugels van Vuur is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Ik vind het super leuk om weer eens mee te doen met een blogtour voor een jeugdboek. Jeugdboeken zijn vaak alleen al zo mooi om te zien. En de verhalen bezitten vaak veel magie of magische wezens en tja daar hou ik nou eenmaal. Tijd dus om jullie gauw mee te nemen in de wereld van Vleugels van Vuur in mijn recensie.

Cover van het boek Vleugels van Vuur

Recensie Vleugels van Vuur.

Titel: Vleugels van Vuur – De drakenprofetie Auteur: Tui T. Sutherland Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken Genre: Jeugd Cijfer: 7,5

Hier gaat Vleugels van Vuur over.

Zeven drakenstammen zijn al generaties lang verwikkeld in een uitzichtloze oorlog. Alle hoop is gevestigd op vijf jonge draken die volgens een oude profetie vrede zullen brengen in het koninkrijk. Klei is een van die vijf uitverkoren draken. Hij leidt een verborgen bestaan in een grot waar hij door een geheimzinnig genootschap tegen zijn zin wordt vastgehouden. Daar wordt hij opgeleid tot strijder. Maar wil hij dat wel zijn? Als hij samen met de andere vier draken uit de grot weet te ontsnappen om op zoek te gaan naar hun families, blijkt de drakenwereld nog meedogenlozer dan ze altijd verteld is. In het zinderende avontuur dat volgt, ontdekt Klei dat hij misschien niet de grootste strijder is, maar wel beschikt over een uitzonderlijke heldenmoed. En die is hard nodig om het leven van zijn vrienden te redden en de eerste stappen te zetten op weg naar de vrede…

Dit vind ik van het boek

Ik begin zoals altijd bij de cover van het boek! En deze cover is echt super tof de mooie draak op de voorkant de kleuren de titel het past allemaal perfect bij elkaar. Daarnaast is het binnenwerk in dit boek ook super tof zo staat er voorin van alles over de draken met mooie tekeningen en is er ook een landkaart van de wereld. De achterflap tekst maakt je nieuwsgierig naar het verhaal dus die is ook prima.

Het verhaal van Vleugels van Vuur – De drakenpromotie is onderverdeeld in 3 delen. Dat vind ik persoonlijk altijd wel heel fijn en overzichtelijk. In het begin van het verhaal had ik even wat moeite om erin te komen. Er komen namelijk nogal wat namen en drakensoorten voorbij in dit eerste stukje. Maar als je eenmaal de namen een beetje kent dan begint het boek als een sneltrein weg te lezen. Aangezien het hier gaat om een jeugdboek vind ik het fijn dat de zinnen in het verhaal lekker kort zijn. Dat geldt ook voor de namen in het verhaal het zijn er best wat maar ze zijn niet heel moeilijk.

Een van de personages die in het boek veel aanwezig is dat is de draak Klei. Klei is in mijn ogen een dappere draak al twijfelt hij daar zelf wel eens aan omdat hij niet de sterkste of engste draak is. In het avontuur wordt Klei bijgestaan door een aantal andere draken. Dingen die aan bod komen in het verhaal zijn Vriendschap, doorzettingsvermogen en nog zoveel meer mooie thema’s. Ik denk dat het belangrijkste thema voor klei is dat hij moet leren vertrouwen in zich zelf.

Door Klei en zijn vriendinnen wordt je helemaal meegezogen in het verhaal en de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Dit eerste deel van de serie Vleugels van vuur is een mooi begin voor de rest van de serie. Het verhaal is spannend en meeslepend en de personages (De draken) zijn ontzettend leuk! Dus hoewel ik in het begin echt even wat opstart problemen had met het verhaal las ik het daarna in een sneltreinvaart uit. Dit verhaal is dan ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 9 (In het boek komt wel best wel wat vechten en dood voor dus mocht je kind daar nog niet aan toe zijn leg het boek dan nog even weg voor een iets latere leeftijd. Als ouder kun je zelf het beste bepalen wat je kind wel of niet aan kan) Toen mijn zoon 9 was had hij dit boek in elk geval makkelijk kunnen lezen.

Het verhaal krijgt van mij dan ook een mooie 7.5 en ik kijk nu al uit naar de vervolg delen. Daarover lezen jullie later meer op mijn blog.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Een maand geleden mocht ik mee doen aan de blogtour van Vleugels van Vuur. Georganiseerd door de geweldige Heavenleighbooks. Het leuke aan deze blogtour is dat we niet […]

trackback

[…] je trouwens dat dit het derde deel is in de Vleugels van Vuur serie? Eerder las ik in deze serie al De drakenprofetie en De terugkeer van de […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x