Seafood Ninja in Veghel

Hey lieve lezers van Bookstamel, Onlangs had ik echt heerlijke sushi gegeten van Shikon Sushi in Veghel. Ik vroeg jullie toen of jullie graag een uitgebreide review zouden willen van deze sushi en daar antwoorde jullie massaal met ja op! Tijd dus om jullie alles te gaan vertellen over dit leuke zaakje in Veghel waar je de lekkerste sushi kunt ophalen of laten bezorgen. Yes je leest het goed dit is geen restaurant om lekker te gaan zitten nee Shikon Sushi is echt ingericht als Take away.

Eerst wat achtergrond informatie over Seafood Ninja

Het was begin 2021 toen er een nieuwe zaak in Veghel verscheen genaamd Seafood Ninja. Een Take away voor de heerlijkste sushi, seafood en de steeds bekender wordende bubbel tea. Cissy en Jill opende deze zaak nadat ze eerder al het all you can eat restaurant Lounge 8 in Eindhoven runde. Inmiddels is Seafood Ninja een half jaar geleden overgenomen door een goede kennis van deze dames. Wie aan Seafood Ninja denkt, denkt aan kwaliteit en sushi met net dat beetje meer. Maar daar gaan jullie zometeen in deze review nog achter komen.

De belangrijke informatie.

Laten we even beginnen met de belangrijke informatie. Seafood Ninja vind je op de Meijerijgaarde 23
5461 KA Veghel. Bestellen doe je het makkelijkste via hun app of op seafoodninja.nl als je aanmeldt via de app kun je ook aangeven dat je acties etc wil ontvangen. Je krijgt dan regelmatig een leuke korting of code voor een extra gerecht in je mail dus dat is een leuke attentie.

De openingstijden. Di-Woe-Do van 15.00 tot 20.30 en op Vrij van 15.00 tot 21.00 Za en Zondag van 14.30 tot 21.00

Een paar leuke weetjes.

 • Het duurt ongeveer 3 maanden om iemand op te leiden in het rollen van sushi. Dan zijn ze nog geen sushi chef maar kunnen ze een degelijke roll maken.
 • Een goede sushi is voor 80% afhankelijk van de rijst. Als de rijst niet goed is dan is de sushi ook niet goed.
 • De persoonlijke favoriet van de eigenaar is de Scallop Savory roll.
 • Elke maand hebben ze wel een box in de actie deze maand is dat de Meet mix box.
 • Ze hebben ook veel verschillende smaken bubbel tea.

Oke tijd om de sushi uit mijn box te gaan reviewen voor jullie!

Cheese Salmon roll

We beginnen met de Cheese Salmon roll. Bij deze roll kun je kiezen of je 4 stukjes wil voor 6,50 of 8 stukjes voor 12,50. In de Cheese Salmon roll zit Komkommer, zalm, avocado en roomkaas. Het wordt afgetopt met verse zalm saus en dille! De toppings vind ik trouwens ook echt de kracht van Seafood Ninja want die maken van elke sushi een feestje.

Deze sushi is ideaal voor de vis lovers die houden van een zachte milde sushi. Deze sushi smelt weg in je mond door de heerlijke roomkaas en de zachte avocado en vis. De komkommer erin zorgt voor een lekkere bijt. Deze Sushi was altijd mijn persoonlijke favoriet maar ik geloof dat ik een nieuwe favoriet heb. En dat is de volgende roll waar we het over gaan hebben.

Scallop Savory roll

De Scallop Savory roll is van de Signature rolls van Shikon. Dit zijn de wat duurde en luxere sushi. Deze rol kost dan ook 18.50 maar je krijgt echt wel waar voor je geld! Dit is dan ook mijn persoonlijke favoriet geworden. Een rol die je haalt met je verjaardag kerst of elk ander excuses voor een feestje!

Deze sushi roll ziet er niet alleen prachtig uit maar er zitten ook luxe producten in verwerkt. Zo zit er in deze roll tempura garnaal, Tamago, Avocado, en komkommer. De buitenkant van deze rol heeft een topping van : geflambeerde coquille, black massago ( bieslook, lente ui ).

De Scallop Savory roll heeft met echt weten te verassen het is een mooie combinatie van krokante en zachte structuren. Zo zorgt de komkommer en tempura Garnaal voor een knapperige bijt en is de coquille heerlijk zacht deze smelt in je mond. De smaken in deze roll zijn perfect gebalanceerd.

Flamed beef roll

Oké dan hebben we de Flamed beef roll dit is een van de rollen die je ook vindt in de Meat mix box die deze maand in de aanbieding is. In de Flamed beef roll zit mozarella, komkommer, avocado en het wordt afgetopt met Flamed beef, aonori, truffel saus, vermicelli en lente ui. De rol kost 6,80 voor 4 stukjes en 13 euro voor 8 stukjes.

Het fijne aan deze roll vindt ik de gebrande smaak van het flamberen. En de dunne knapperige vermicelli die zorgt voor het krokante element. De vermicelli ziet er ook heel feestelijk uit. Dit is de perfecte roll voor elke vlees liefhebber.

Spicy Chicken roll

Tijd om naar een van de favorieten van mijn partner te gaan. Mijn partner houdt namelijk wel van een beetje pit in zijn eten. En pit krijg je met deze spicy chicken roll zeker. Aan de binnenkant van de spicy chicken roll vindt je komkommer en krokante kip en de topping is van rucola en cruch. Deze rol kost 6.30 voor 4 stuks en 12 euro voor 8 stukjes.

Dit is niet de meest fancy roll van allemaal maar wel echt de roll als je houdt van een beetje pit!

Flamed Beef nigiri, Flamed Salmon Nigiri, Ebi Fry Nigiri

Deze nigiri spreken voor zich! Een heerlijk bergje van rijst afgetopt met geflambeerde beef, zalm of een Ebi Fry garnaal. Ik vind het altijd fijn om een aantal nigiri erbij te hebben in mijn box. Mijn favoriet van deze drie is de Ebi Fry nigiri. Alle drie deze nigiri kosten 4.50 per 2.

Bubbel Tea

Tot slot had ik een bubbel tea wat momenteel een echte hype is en ik wilde wel eens testen wat ik er van vindt. Ik had de smaak Melon met balletjes van Lychee. Ik ben altijd 100% eerlijk in mijn reviews dat weten jullie. Ik snap dat mensen dit erg lekker kunnen vinden het is lekker fris en zoet. Maar ik vind de balletjes in mijn mond niet zo heel erg fijn. Ik denk dus niet dat ik vaker een Bubbel Tea zou bestellen. Maar ben jij er een liefhebber van dan zijn de bubbel Tea’s van Shikon echt een aanrader.

Tot slot nog een paar pluspunten aan Seafood Ninja Veghel.

 • De rolls worden vers bereidt.
 • We hebben inmiddels een aantal keer bij Seafood Ninja besteld en het staat altijd netjes op tijd klaar.
 • Ze hebben een no wasted beleid als jij sushi besteld kun je aangeven of je er sojasaus wasabi etc bij wil hebben of niet. Op die manier worden die dingen niet onnodig weg gegooid.
 • De verpakking van Seafood Ninja straalt luxe uit.
 • Dat je kan kiezen tussen 4 of 8 stukjes vind ik een goede toevoeging. Zo kun je ook als je alleen bent toch een aantal verschillende soorten sushi proberen.
 • Wij hebben dus al regelmatig een box of roll besteld een aantal van onze favorieten. Als bijgerecht de Ebi Fry Garnalen jummie! Onze favorieten rollen de Scallop Savory, De cheese salmon en de spicy chicken of de Onion prawn. Maar we hebben nog steeds niet alles geproefd!
 • Als box bestellen we meestal de Fish or Meat mix box.

Ik zou zeggen ga deze sushi zelf een keer uitproberen en laat mij weten wat je er van vindt.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda schrijft 't op
Linda schrijft 't op
11 maanden geleden

Dat ziet er smakelijk uit! Wat leuk om te weten dat iemand er 3 maanden over doet voordat de sushi goed is opgerold.

Bookstamel
11 maanden geleden
Antwoord aan  Linda schrijft 't op

Ja hé dat vond ik ook echt een leuk weetje! Ik vroeg me dat al heel lang af.

Tessa
11 maanden geleden

Ik heb ooit een keer (vega) sushi gegeten, maar het was niet aan mij besteed. Vond het niet zo erg lekker

Bookstamel
11 maanden geleden
Antwoord aan  Tessa

Dat kan 🙂 Mijn vriend vond sushi ook nooit lekker tot die hier een keer besteld had van mij. De kwaliteit van sushi is heel belangrijk vind ik.

nicole orriens
11 maanden geleden

Mijn jongste dochter is echt gek op sushi. Soms maakt ze het zelf maar dat is toch lang niet zo lekker als bij een restaurant zegt ze.

Bookstamel
11 maanden geleden
Antwoord aan  nicole orriens

Ik heb het ook wel eens zelf gemaakt met mijn zoon. Maar wij krijgen ze niet zo mooi gerold als in een restaurant 🙂

nicole orriens
11 maanden geleden
Antwoord aan  Bookstamel

Dat probleem heeft mijn dochter inderdaad ook.

Wanda
11 maanden geleden

Het ziet er in ieder geval erg lekker uit! Ik vind sushi zelf iets meer als hapje op de zaterdagavond in plaats van avondeten, maar vind het wel ontzettend lekker.

Bookstamel
11 maanden geleden
Antwoord aan  Wanda

Oooh als hapje op de zaterdagavond of zondag is het ook heerlijk! Ik vind het wel vullend genoeg voor het avond eten. Zeker de wat luxere rollen zoals de scallob roll

Rory
11 maanden geleden

Ik eet niet heel vaak sushi, maar als ik het eet, dan graag bij een goed restaurant. Okura hotel in Amsterdam is favoriet, net als Sushi San in Zeist. Mooie foto’s Melanie en het ziet er zeker goed uit. Je bent enthousiast en maakt mij heel benieuwd. Ook al is Veghel heel ver weg van waar ik woon trouwens.

Bookstamel
11 maanden geleden
Antwoord aan  Rory

Ja een goed Restaurant is heel belangrijk. Ik ga jou favoriete eens noteren als ik dan een keer in de buurt ben kan ik ze uitproberen. En ja Veghel is wel een beetje bij jou uit de richting maar wie weet heb je een keer een leuk evenement in de buurt.

Janet
11 maanden geleden

Oh wat heerlijk zeg, het ziet er goed uit. Je kunt mij ook echt wakker maken voor een goede sushi roll met kip of beef.

Bookstamel
11 maanden geleden
Antwoord aan  Janet

Sushi met kip doet het hier ook altijd goed!

Cynthia
11 maanden geleden

Goh, ik wist niet dat het 3 maanden duurt voordat je echt goed sushi kan rollen. Dat is inderdaad langer dan verwacht. Ik vind sushi altijd heerlijk. Vooral met avocado of zalm. Jammie!

Amina
11 maanden geleden

Wat ontzettend leuk dat je achter de schermen foto’s hebt! Hun sushi 🍣 ziet er geweldig uit! Ze hebben een mooi assortiment op die schaal liggen zeg, love it. Mijn fave hier in de buurt is Sushi Point in Leiden xxx

Claire
Claire
11 maanden geleden

Wat een leuke feitjes! Dat wist ik helemaal niet! Bubble tea staat nogsteeds bovenaan mijn lijstje. Daar ben ik zooooo benieuwd naar!

Tessa
11 maanden geleden

Dit is echt niet aan mij besteed: ik hou totaal niet van vis en vega suhsi is ook niet echt top

rachel
10 maanden geleden

Ro maakte altijd sushi en ik door de weeks deed het even op snelle basis en omdat ik zoveel sushi heb gegeten kan ik het echt niet meer zien haha. en pas een voedselvergifteging gehad van vis dus ik ben even genezen dat snap je wel 😉

18
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x