Recensie Heen van Mel Hartman

Hey lieve lezers van Bookstamel, yes ik zit nog steeds helemaal in mijn leesflow niet alle boeken die ik lees zien jullie gelijk voorbij komen. Een aantal boeken is namelijk voor blogtours of voor de feestdagen special. En hoewel ik die deze maand al ben begonnen houd ik de echte kerstboeken nog even achter de hand voor november en december. Maar ik las deze week ook de Young Adult Heen van Mel Hartman en daar gaan we het vandaag wel over hebben.

foto van de cover van het boek Heen van Mel Hartman

Recensie Heen

Titel: Heen deel 1 van de tunnel serie Auteur: Mel Hartman Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 7.5

Hier gaat Heen over.

De zestienjarige George Borg leidt een eenvoudig leven, tot dat compleet overhoop gegooid wordt. De wereld is niet zoals iedereen denkt. Niet alle mensen zijn menselijk, en zij is allesbehalve doorsnee. Ze voelt immers Tunnels aan, een doorgang tussen werelden. Omwille van haar talent wordt ze naar De Ark gebracht, een bijzonder opleiding- en opvangcentrum voor wezens. Daar gaat een fascinerende wereld voor haar open, maar ontdekt ze ook steeds meer gevaren. En is iedereen wel zo blij met haar gave?

Dit vind ik van Heen.

Tijd om naar het boek te gaan ik begin zoals altijd met het uiterlijk van het boek. Ik begin zoals altijd bij de cover ik vind de grote titel en de kleuren erg mooi. Maar het is geen cover die ik normaal snel in een winkel zou oppakken. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Bij de titel moest ik een beetje denken aan Inside out en Outside in hoewel dat een totaal ander verhaal is maar hier heb je Portals/tunnels en daar had je tunnels naar de buitenwereld of de wereld in een berg. De achterflap tekst maakte me gelijk nieuwsgierig en ik ben stiekem ook wel een beetje fan van Mel Hartman.

Dan is het tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Hoewel Heen is neergezet als een Young Adult en daar ook zeker onder kan vallen vind ik hem wel tegen een jeugdboek aan leunen. De personages zijn ouder maar als het gaat om de schrijfstijl dan vind ik deze wat kinderlijk voor een Young Adult. En jup ik weet ik ben een volwassen die dat zegt maar als ik hem vergelijk met Mel haar eerdere Young Adults zoals Als doden dromen vond ik die personages wat meer ontwikkeld wat meer diepgang hebben en de tekst wat volwassener geschreven. Nou kan allebei prima voor een Young Adult maar het viel me op omdat ik dus al meer van Mel heb gelezen.

De wereld in dit boek heeft Mel weer ontzettend goed in elkaar gezet. Het is een urban fantasie concept waarbij het verhaal zich in het hier en nu afspeelt maar wel magische en buitenaardse elementen bevat. Zo komen er een aantal verschillende wezens en buitenlandse dieren in dit verhaal voor. Hoe de werelden en de buitenaardse wezens precies in elkaar zitten dat moet je lekker zelf gaan ontdekken want anders verklap ik veel te veel. Maar als je op mij lijkt dan word je wel verliefd op een floeper een heel schattig wezentje.

In dit eerste deel van de serie leer je vooral hoe de wereld waarin het verhaal zich afspeelt in elkaar zit en leer je de personages goed kennen. Het is een mooie opbouw naar het volgende deel en heeft een mooie cliffhanger. Hier en daar had er van mij een klein tikje meer spanning in gemogen. Maar de personages zijn wel ontzettend leuk om te leren kennen. George is een echte puber en haar vrienden of niet vrienden hebben ook allemaal hun eigen puber problemen. Verder worden er nog verschillende andere thema’s uitgewerkt maar boven alles is het gewoon een leuk fantasie verhaal.

Dit boek krijgt daarom van mij dan ook een mooie 7,5

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x