Zomerzon op het wijndomein van Cathy Bramley

Hey lieve lezers van Bookstamel, Ik merk dat ik op dit moment nog steeds helemaal in de feelgood boeken zit. Volgens mij heb ik nog geen een jaar zoveel feelgood boeken gelezen als dit jaar. Maar toch pak ik tegenwoordig ook weer steeds vaker een young adult of een heerlijk fantasie boek erbij. De dikte van het boek maakt me niet meer zoveel uit. Volgende week krijg ik me spalken en dan kan ik hopelijk ook weer een boek zonder pijn vasthouden. Het boek dat ik vandaag ga bespreken tijdens mijn recensie is de feelgood Zomerzon op het wijndomein van Cathy Bramley.

Recensie Zomerzon op het wijndomein.

Foto van de cover van het boek Zomerzon op het wijndomein.

Titel: Zomerzon op het wijndomein Auteur: Cathy Bramley Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat Zomer op het wijndomein over.

Op zoek naar een plek om te wonen, ziet de Londense Lottie een vacature voor een managerspositie bij een lokale wijngaard. Butterworth Wines is altijd met liefde en passie gerund, totdat Betsy’s man overleed. Sindsdien doet ze haar best om het bedrijf draaiende te houden, maar dat kost haar veel energie. Betsy’s knappe maar bemoeizieke kleinzoon Jensen wil graag dat ze het landgoed verkoopt en in een tehuis gaat wonen. Lottie doet haar best om de wijngaard te redden, maar dat is moeilijker dan gedacht.

Dit vind ik van het boek.

Yes daar gaan we ik begin zoals altijd met de cover van het boek! Deze cover past natuurlijk super goed bij het boek want je ziet de mooie wijnranken erop. Daarnaast is de titel lekker zomers. Met het jasje van dit boek zit het helemaal goed.

Het verhaal zelf is zoals een feelgood hoort te zijn. Het is lekker vlot geschreven met niet te lange zinnen en hoofdstukken en het neemt je direct mee naar de prachtige omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Het is een emotioneel verhaal over een jonge vrouw Lottie die eindelijk voor haar eigen durft te kiezen. Maar het verhaal draait om zoveel meer. Het gaat over vriendschap, klaar staan voor elkaar, vertrouwen liefde en samenwerken. Iedereen in het verhaal is op een of andere manier met de wijngaard verbonden en samen proberen ze van de wijngaard een succes te maken.

Lottie en Jensen draaien natuurlijk lekker om elkaar heen zoals het hoort bij een goede feelgood. Ik vind dat echt heerlijk dat aantrekken en weer afstoten. De personages hebben een mooie eigen persoonlijkheid hun karakters komen super goed naar voren. Doordat elk personage zo’n sterk karakter heeft is het erg makkelijk om mee te leven met de personages. Vooral de twee oudere dames zijn echt hilarisch. Ik denk dat hun mijn favoriete personages zijn of misschien wel de eigenwijze wijnmaker die eigenlijk maar een heel klein rolletje heeft in het verhaal.

Al met al als jij houdt van een vrolijke feelgood met een romantische toets en hier en daar wat emotionele momentjes dan is Zomer op het wijndomein het boek voor jou.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Eerder las ik al het boek Zomerzon op het wijndomein van Cathy Bramley. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x