Achter hoge bergen van Emma Anna

Hey lieve lezers van Bookstamel, Ik las afgelopen week een prachtig boek. Dit is het boek Achter hoge bergen van Emma Anna, En dat betekent natuurlijk dat het tijd is om jullie alles over dit boek te gaan vertellen. Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben ben ik afgelopen week behoorlijk stil geweest. Ik heb een schouder en ellenboog luxatie gehad en moest een week lang verplicht een sling dragen en rust nemen. En tja met een hand typen of foto’s maken dat gaat gewoon erg lastig. En aangezien mijn gewrichten nog al eens uit de kom gaan is het belangrijk om hier wel naar te luisteren. Maar ooh wat is het lastig om stil te zitten en helemaal niks te doen. Normaal doe ik minstens 2 dingen tegelijk.

Recensie Achter hoge bergen.

Titel: Achter hoge bergen Auteur: Emma Anna Uitgeverij: Emma Books Genre: roman Cijfer: 10

Hier gaat Achter hoge bergen over.

Beth is radeloos wanneer haar vriend Joseph overlijdt en ze daardoor in haar eentje zorg moet dragen voor hun zoontje Cody van vijf. Met een baan die niet genoeg oplevert om hen te onderhouden, conservatieve schoonouders die op Cody azen en een hoge huurschuld vraagt ze wanhopig Jeremy, de oudere broer van Joseph, om hulp.

Jeremy is de monsters uit zijn jeugd ontvlucht en woont nu in Mist Lake, Montana. Hij is tevreden met zijn leven; hij heeft voldoende te eten, een dak boven zijn hoofd en mag elke dag genieten van de prachtige omgeving waarin zijn cabin staat. Wanneer Beth hem vraagt om geld dat hij niet heeft, voelt hij zich gedwongen haar en Cody mee te nemen naar Montana. Maar lukt het hem dan nog wel zijn aandoening en andere demonen voor haar verborgen te houden?

Dit vind ik van het boek.

Laat ik zoals altijd beginnen bij de cover want die vind ik echt heel erg mooi! Hij is simpel maar straalt precies uit wat hij uit moet stralen. De titel past ook weer prima bij het boek en door de achterflap tekst werd ik gelijk nieuwsgierig gemaakt. Ik kon dan ook niet wachten om dit boek te gaan lezen.

Tijd om het over het verhaal zelf te gaan hebben. Dit verhaal draait allemaal om het achterlaten van monsters uit het verleden en de kracht vinden om opnieuw te beginnen. Beth heeft nogal wat meegemaakt in haar jonge leventje en dat merk je. Als ze met Jeremy mee gaat naar Montana moeten de twee leren om met elkaar om te gaan. Kunnen ze elkaar gaan vertrouwen en wat probeert Jeremy te verbergen? Het verhaal draait om hoop, de hoop dat alles toch weer goed komt. Om liefde en om vriendschap.

Achter hoge bergen is geen boek boordevol spanning en avontuur maar een prachtige slowburn roman. De spanning tussen Jeremy en Beth wordt mooi opgebouwd er gebeurd van alles in het verhaal en je wordt al snel meegesleurd in het leven van de twee hoofdpersonages. Als je dit boek leest dan support je Beth en Jeremy naar een mooie toekomst. Dit is echt zo’n boek dat je moet gaan lezen op een dag dat je niet zo lekker in je vel zit. Eerst verlies je jezelf in het verhaal en zodra je het boek dichtklapt zit je met een glimlach op je gezicht en ben je vergeten waarom je een slechte dag had.

Dit verhaal las ik dan ook weer in een mum van tijd uit. Emma Anna blijft me verbazen met haar schrijfkunsten. Haar verhalen zijn keer op keer ontzettend goed opgebouwd en zitten keer op keer boordevol met prachtige personages maar boven alles is Emma Anna heel goed in het laten voelen. Je kan de gevoelens van de personages letterlijk zelf voelen zo goed zijn ze omschreven. Elke keer als ik een boek van Emma ga lezen denk ik deze kan toch niet weer zo goed zijn om te ontdekken dat het verhaal weer beter is als het vorige verhaal. Ik verwacht dat deze auteur nog jaren prachtige boeken zal blijven schrijven.

Daarom krijgt Achter hoge bergen van mij weer een dikke 10. Benieuwd geworden naar andere boeken van Emma Anna lees dan eens mijn recensies van Hartendief en Ooit in September.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anja
1 jaar geleden

Ik vind slow burn echt de beste benaming! Vond hem ook prachtig!

nicole orriens
1 jaar geleden

Dat is een hele positieve review! Je maakt me nieuwsgierig naar het boek.

Claire
Claire
1 jaar geleden

Wat een prachtige foto!! En wat een mooie review!! Je hebt mijn interesse echt gewekt. Dankjewel voor de tip!

Irene
1 jaar geleden

Mooie recensie. Ik zag het boek al een paar keer voorbij komen, dus misschien nu toch maar eens gaan lezen!

Amina
1 jaar geleden

Wow, je geeft het boek gewoon een 10! Ik ben nu wel heel benieuwd hoor! En je bent een beetje mijn voorbeeld op het gebied van reviews schrijven op dit moment. Ik ga aanstaande maandag een review plaatsen over een boek van Jessie Burton en ik schrijf hele boekwerken. Dat ga ik nu anders proberen te doen!

Tessa
1 jaar geleden

Mooie review heb je geschreven. Persoonlijk hou ik niet echt van dit gerne boeken

jouvence
1 jaar geleden

Door je review en de tekst op de achterkant ben ik wel heel benieuwd geworden naar dit boek!

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x