Een zomer om van te dromen

Hey lieve lezers van Bookstamel, Wat ben ik toch eigenlijk een bofkont hé dat ik zoveel mooie boeken kan lezen. Soms denk ik alleen aan de minder leuke dingen in het leven zoals het niet kunnen werken en elke dag pijn hebben. Maar die mooie boeken zijn dan toch wel weer een groot voordeel. Want heel veel mensen hebben niet de tijd om zoveel boeken te lezen als ik doe. Toen ik mijn mojo om boeken te lezen dan ook verloor baalde ik daar enorm van. Ik verveelde me ook echt te pletter want behalve tv kijken lezen en een beetje het huishouden doen is er niet heel veel wat ik kan doen. Maar gelukkig is de mojo weer helemaal terug zoals jullie afgelopen 1,5 maand wel ontdekt hebben. En ook vandaag heb ik weer een recensie voor jullie dit keer van het boek Een zomer om van te dromen.

Cover van Een zomer om van te dromen van Holly Martin

Recensie Een zomer om van te dromen.

Titel: Een zomer om van te dromen Auteur: Holly Martin Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Een zomer om van te dromen over.

‘Een zomer om van te dromen’ gaat over Eva, die niet veel buiten de deur komt en het liefst in haar eigen bubbel blijft. Haar moeder was precies het tegenovergestelde: een vrije vogel die avontuur en spanning zocht in alle hoeken van de wereld. Als haar moeder overlijdt, vindt Eva een bucketlist die haar moeder nooit heeft kunnen voltooien. Eva besluit uit haar comfortzone te stappen en haar moeders dromen te vervullen. Met hulp van de knappe gids Thor Anderson gaat ze de wereld ontdekken. En dat is niet de enige ontdekking die ze doet…

Dit vind ik van het boek.

Een zomer om van te dromen heeft een cover met mooie heldere kleuren. De gebouwen erop staan symbool voor de landen die je in het verhaal tegen gaat komen en dat vind ik echt heel goed gevonden. De titel vind ik prima en de flaptekst maakte me nieuwsgierig! Yes een leuke buitenkant dus voor dit boek.

Dan is het tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Met Eva heeft Holly Martin weer een ontzettend leuk hoofdpersonage neergezet. Eva is een beetje een huismuts maar dan overlijdt haar moeder en besluit Eva om haar moeders bucketlist te gaan uitvoeren. (Stiekem ben ik een beetje zoals Eva een huismuts en overal nogal snel bang voor) Eva zie je in het boek opbloeien in het begin vind ze alles nog spannend en is alles nog heel nieuw. Maar beetje bij beetje zie je haar karakter veranderen. Een ander hoofdpersonage is Thor en hoewel ik toch een beetje van Thor hou en een super toffe vent voor me zie als Holly hem omschrijft vind ik Thor in het boek wel een beetje vlak blijven. Ik had dus wat meer moeite om met Thor mee te leven.

Het verhaal liep lekker vlot door en had van alles wel wat. Denk aan bergen liefde en passie, wat humor hier en daar en gewoon heel veel mooie momenten. Het stukje over zoenen in de regen (Je snapt wat ik bedoel als je het boek leest) vond ik een heel leuk en mooi stukje. Wat ik een leuke toevoeging vindt is dat je onbewust in dit verhaal wat meer van de wereld leert kennen. Er worden verschillende toeristische plekken en landen aan gedaan. Dat maakt ook gelijk dat je een leuke setting hebt voor het verhaal.

Verder zitten er in het verhaal stukjes verweven waarin Eva een aanzichtkaart schrijft aan haar overleden moeder ook dit is een leuke toevoeging aan het verhaal. Al met al is Een zomer om van te dromen dus een feelgood zoals die hoort te zijn. Ik heb inmiddels al een aantal boeken van Holly Martin gelezen en ik denk dat dit mijn favoriet is geworden. Het boek is ook wat dikker dan een gemiddelde feelgood dus je hebt lekker veel leesplezier. Hoewel Thor dus iets beter uitgewerkt kan worden vind ik het verder een geweldig verhaal en daarom krijgt dit boek van mij dan ook een dikke 8.

Ben je net als mij weg van dit boek nadat je hem gelezen hebt lees dan ook eens Het dorpje Happiness, Het geschenk van Happiness, Het familie hotel van Sapphire Bay, Een gouden gloed over Ruby falls, De zoete verleiding van Emerald Cove en Zonlicht op Crystal Sands.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x