Wereld zonder water van Inge Sleegers

Hey lieve lezers van Bookstamel, Degene die mij op social media volgen die hadden het al gelezen. Na een periode van ruim 3 jaar met de ene operatie na de andere operatie zitten we nu in de fase waarbij de dokter geen oplossing meer weet. Nou ja alleen de oplossing die we probeerde te voorkomen en dat is spalken aan mijn beide handen waardoor ik enorm beperkt wordt. En tja dat betekent eigenlijk ook wel dat de kans om weer terug te keren op de arbeidsmarkt ook wel verkeken is. Vanaf nu kan het alleen nog maar achteruit en niet meer vooruit. Dit zal ik even een plekje moeten geven maar ik weet in elk geval dat ik er alles aan gedaan heb om dit te voorkomen. In het boek Wereld zonder water vond ik wel lekker wat afleiding. Tijd dus om mijn recensie over dit boek met jullie te gaan delen.

Cover van het boek Wereld zonder Water

Recensie Wereld zonder water

Titel: Wereld zonder water Auteur: Inge Sleegers Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat Wereld zonder water over.

In de wereld van de achttienjarige Nimue is water een schaars goed. Haar thuisstad Atlantis is een van de laatste menselijke nederzettingen met drinkbaar water. Na de Grote Wateroorlog voerde het nieuwe regime strikte regels in. Een van die regels is het verplichte examen voor meisjes, dat hun toekomstige plaats in de samenleving bepaalt. Wat er met de meisjes gebeurt die niet slagen, is een publiek geheim. Het enige wat Nimue weet, is dat ze nooit terugkeren bij hun families. Zal zij slagen voor het examen? Kan zij overleven in deze nieuwe realiteit?

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek te gaan hebben! De cover van het boek past echt perfect bij het verhaal. Op het eerste oog lijkt het misschien een simpele cover maar als je verder kijkt dan ontdek je er van alles op. Ook de titel past enorm goed bij het verhaal. De flaptekst is prima maar het verhaal zelf vind ik zoveel beter dan ik had gedacht naar aanleiding van de flaptekst.

Tijd om het over het verhaal zelf te gaan hebben. Tja en laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen dit verhaal zit ontzettend goed in elkaar. Het verhaal begint lekker vlot met Nimue die examen moet doen. Dat examen is de kickstart voor een verhaal boordevol spanning en avontuur. Het is super leuk om de wereld in het verhaal te ontdekken en hoe het nou eigenlijk precies in elkaar zit. Want waar gaan de mensen heen die niet slagen voor hun Examen? Al snel leert Nimue een hele andere wereld kennen.

Tijdens haar avontuur bouwt ze verschillende vriendschappen op en zie je haar persoonlijkheid ontwikkelen. Daarnaast merk je dat Nimue steeds meer een eigen mening begint te krijgen. Maar ondanks deze vriendschappen krijgt Nimue van alles voor haar kiezen. Denk aan verlies, verraadt, strijd verschillende liefdes en nog veel meer. Dit boek gaat dan ook verder dan alleen een mooi fantasie verhaal in een dystopische wereld.

De personages in het boek zijn niet mega uitgewerkt maar interessant genoeg om je te boeien van begin tot het eind. Hoewel ze dus wat vlak blijven kun je toch met een aantal goed meeleven en dat komt door het verhaal zelf. De insteek van het verhaal vind ik ook heel erg interessant zeker na de extreme droogte die we deze zomer hebben gehad.

Het einde pff is prima hoor maar nu wil ik wel weten hoe het verder gaat. Gelukkig komt er een vervolg dus over een tijdje kunnen we weer lekker verder lezen. Hou je net als ik van de schrijfstijl van Inge Sleegers lees dan ook zeker De kilte van een zomernacht.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x